Ahojky holky, chci se zeptat, mam dostat menstruaci az 19.12. S manzelem se o miminko zatim nesnazime,ale nebranime se mi ani zadnou antikoncepci. 9.12 jsem si delala tehu test,protoze jsem mela proste nejaky divny pocit a vysel mi pozitivni. Od te doby jsem si jich udelala nekolik, pak i ten clear blue (5dni pred cekanou menstruaci) a vysel mi 2-3 tydny. Mam se radovat? A zacit se chovat jako tehotna (nepit apod).? Jsem tehotna nebo muze vyjit tolik testu pozitivne a pak nic? K doktorovi jsem objednna ale az na 22.12 a jsem nedockava 😀
tak gratuluju 🙂 ja urcite nebudu pit a asi ani plisnove syr...problem je,ze jsem vevetarian a ted dost tapu,co teda muzu jist...koukam na diskuze a krom masa a zeleniny se prakticky nic nedoporucuje :( nevim jestli musim zacit jist maso nebo to zvladnu bez nej...respektive mimco to zvldne bez nej?
A jeste jak to je s kavou? Muze se pit nebo ne?
@djohana hele, co se týče vegetariánství, tak tam bych už popřemýšlela nad nějakým výživovým poradcem. Vím, že moje trenérka v těhotenství měla nějakou konzultaci, aby mímo dostávalo všechny potřebný živiny, ale maso kvůli tomu jíst nezačala. Jinak nic se nemá hrotit, jedno kafe denně prckovi nic neudělá, mnohem důležitější je nevystresovaná mamka 🙂 příkaz mojí doktorky zněl třeba takto: "Žádný tvrdý alkohol a syrové maso." To je vše 😉
Tak syrove maso nehrozi 😀 a muzu se zeptat jestli treba nemate nejaky kontakt na tu poradkyni? Urcite chci udelat vse proto aby bylo mimco ok...takze pokud to bude znamenat jist neco co normalne nejim,tak to kvuli nemu zmaknu....ja nejsem vystresovana ( asi 😀 ) jen pracuju s detma s postizenim a znevyhodnenim, navic manzel e diabetik, tak chci predejit vsemu cemu jde 🙂
Neblbnete tehule, papejte na co mate chut a pijte na co mate chut. Troska od vseho neuskodi, hlavne zadne diskuze nectete a ptejte je lekaru 🙂 kdyz jsem mela chut na nivu, tak jsem di dala, kdyz chut na decko vinka tak jsem si dala, miminko je v poradku a nic mu nechybi 🙂 hlavne neblbnete 🙂 ja treba na maso nem chut, ted prevladaji mandarinky a rohliky 🙂 prestante vysilovat a "trapit" se, uzijte si to 👶
@80marge jeee skvely dekuju strasne moc 🙂 ja se toho hrozne bojim....nedokazu snist maso...od svych 10let jsem maso nemela, ale kdyby to melo ohrozit mimco,tak asi prehodnostin sve nazory na zivot....takze jiste proste normalne vse?? A jste vegan nebo vegetarian? Ja teda vajicka nejom,ale mlecne vyrobky ano...takze v nich asi pokracovat mohu ne? A z ceho ziskavate b12? Omlouvam se za hodne otazek,ale jsem trosku vydesena 🙂
@absintka19 ja trosku vysiluju kvuli vegetarianstvi aa tomu,ze manzel na diabetes prvniho typu....tak chci co nejvice snizit riziko prenosu....a taky sem z toho ted trochu vydesena obecne 😀 jeste se uplne necitim byt pripravena....ale to asi prijde 🙂
@absintka19 přesně tak, ptát se, jestli si může dát kávu ;)) ja cekam třetí mimco, někdy si dám s manželem sklenku vína a poslední dobou miluju chlebíčky s pařížakem a vše je ok. Jezte na co máte chuť.
@djohana jsme jen vegetariáni 1x do měsíce dostáváme domácí vejce a taky konzumujeme občas med. Mléko nepijeme (fuj) děláme si doma své rostlinné a sýry minimálně. Spíš partner. V tahu vám budou dělat krevní testy takže kdyby cokoliv tak to budete vědět. Nedostatkem železa trpí i masozrouti takže pohoda. Malá má 16 měsíců a je to parádní zdravé dítě i bez mrtvol . Není nic třeba měnit pokud je strava pestrá. Si vemte příšernou stravu masozroutu která se stává z masa, mouky a brambor... Tak tam toho chybí hodně. Nám opravdu ne 🙂
Ahoj, gratuluju k těhotenství 🙂. Vegetariánství v těhotenství nevadí. Vždycky mi připadá vtipný, jak se přehnaně řeší co jíst a pít v těhotenství, přitom je většina žen v prvním trimestru ráda, když v sobě udrží rohlíky a coca colu 😀. Tedy nic zdravého a výživově hodnotného. Ale prostě pak budeš ráda za cokoliv, co budeš schopná sníst a co nevyblinkáš. Takže se nestresuj nějakými zákazy a příkazy, ono si tělo řekne co potřebuje 🙂.
Jenom taková technická poznámka... Trošku se divím, že tě na gyndě objednali takhle brzo... Vždyť ještě nebude nic vidět a asi ti ani nebudou mít co říct.
@luj89 ja nevim...rekla jsem jim,co a jak a.objednali mne...ale na testu mi vysel uz treti tyden...ja mam hodne dlouhou peridou (mam 41dni mezi menstruacema) takze asi i tim....a kdyztak mi vezmou krev ne? Zatim je mi dobre,tak uvidime 🙂 a dekuju 🙂 jeste teda nevim zda jsem stopro tehotna...ale asi 8testu vyslo pozitivne mno 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Mně vyšel pozitivní test (nemyslím duchy, ale opravdu silná čárka) 3 dny před očekávanou MS, zkoušela jsem to dřív proto, že jsme jeli na víkend na ochutnávku vína, tak abych věděla, na čem přibližně jsem... no a výsledek uvidíme na konci února 🙂 co se týče toho chování jako těhotná, tak na začátku je to všechno "buď a nebo", takže záleží, jak to vnímáš ty. Některé nastávající maminky za 9 měsíců nepozřou kapku alkoholu ani plísňový sýr, jiné to třeba nehrotí tolik...