Pozitivní test, ale žádný nález na sonu

barankalova
20. kvě 2019

Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda se někomu stalo něco podobneho....
Měla jsem několik pozitivnich testů, včetně toho co ukazuje aj možné týdny(tam mi vyšlo, že jsem v 4 až 5 týdnu). Po pár dnech jsem začala špinit a o víkendu se přidala silná bolest břicha. Teď už jen občas na leve straně.
Dneska jsem byla u sveho gyn. A ten na sonu nic nenašel. Říkal, že podle PM bych měla bejt v 7 týdnu ale nic tam není, a že když mám zpoždení 10 dnů, tak to může bejt zas brzo. (Nemám ještě uplně pravidelný M, jsem půl roku po revizi). Takže výsledek je, že buď jsem tam šla moc brzo a nebo je to mimoděložní.....mám přijít za týden na kontrolu, když se to zhorší, tak okamžitě pohotovost.
Zažil někdo něco podobného.....vůbec nevím ten týden vydržím....

Děkuju Hanka

Tak

biedronca
20. kvě 2019

@barankalova Vydržíš, protože bohužel nezbývá než čekat. Je zbytečně chodit na gyn takhle brzo, hned po pozitivním testu, právě proto že v děloze nejde jeste nic vidět. Je to strasně brzo a zbytečně se brzo plaší a "dělají možné závěry, scénaře". Tahle brzo nemůže a ani nejde nic vidět, jen zvětšená sliznice ( což těhotenství může napovídat).
Prostě až za cca 14 dnů by měl jtí vidět gestační váček se žloutkovým.
Klid, nohy nahoru, odpočívat a dělat vše jako dosud. Prostě se musí jen čekat, trpělivě modlit a věřit. Takhle na začátku je to pořád bud a nebo. Bud se spustí krvácení a bylo to biochemické těhotenství a nebo další týden na UZ půjde nějaka bublina vidět.
Nejde to ani uspěchat, ani podpořit. Můžete mi 160 léků, vitamínů, hormonů a injekcí aby se to hned dobře vyvíjelo, ale stejně si příroda to zařídí sama.
My se snažíme dva roky, za poslední rok jsem byla těhotná 4x. Ale mimi zadné, vzdy z toho byl nakonec samovolný potrat.

barankalova
autor
20. kvě 2019

@biedronca test jsem si dělala 8.5 a dnes byla u gyn. Aj tak je to brzo?

jitulhonza
20. kvě 2019

@barankalova Ahoj 😊 já jsem siudělala test minulý týden ve čtvrtek /náhodou/ 😊 a byl pozitivní dnes jsem byla u svého gynekologa a mám tam pouze váček +/- 9mm z toho mi řekl, že se z toho nedá nic posoudit navíc mi raději ani nedával velkou naději.. Je mi 41 let a před cca 10 lety jsem samovolně v 6 tt potratila.. Další kontrola až za 3 týdny kdy se teprve ukáže co a jak a pokud tak mě čeká kolotoč vyšetření.. Bohužel prostě čekat 😉😊

lery92
20. kvě 2019

Já sem prostě fascinována lenosti některých gynekologů
@barankalova
@jitulhonza , neboť není nic jednoduššího u vás dvou Vám vzít krev na hCG a pozvat si Vás za 48 hodin znovu ..
Váček je vidět v děloze zhruba od hodnoty 1000. Tzn u tebe -
@barankalova - musí být HCG 500-900 a za 48 hodin se má při fyziologickém těhotenství zdvojnásobit .Tzn na 1000-1800 , tzn. stačilo by mě 48 hodin , 2 nabery a věděla bych zda jste tehule nebo adept na revizi , vyvolavacku apod
Logika v praxi : HCG negativní , dám Agolutin , HCG nízké do litru , počkám 48 hodin ( ale ne pro Krista týden !) HCG vysoké teď nebo za 48 hodin , okamžitě hledám ve vejcovodu či když nemám sono posílám k hospitalizaci .
Já sem fascinována , že ten doktor jako v klidu usne...ale budiž ..u vás to ještě chápu že počkáme , co když se menses spustí ( nezlobte se ta můj přednes , nemyslím to zle a držím palečky)
Ale co nechápu a ježí se mi chlupy i na nohou je případ
@jitulhonza , takže u 9 mm mi řekne gyndar , buďte v klidu z toho nic nebude ?To jste silná žena , já bych ho sesvikala vaginální sondou raz dva, páč minimálně tady u vás a to z důvodu věku je povinnen kontrolovat HCG po 48 hodinách .Za 3 týdny snad nemyslel ani vážně ...

No dámy , řeknu Vám to takhle z praxe , najít dobrýho gynekologa je dneska už umění ...nikoho nehanim , ale je smutný že obě jste přišli s pozitivním testem a obě Vás odpalkoval jako neznalé , kdyby jste totiž přišli s bolesti v podbřišku , to byste jukali , jak by se kolem Vás točil svět ...
Smutný , ale realita .Držím palce .

biedronca
20. kvě 2019

@barankalova porad brzo, nejdřív jit tak kolem 8.6 cca nebo o týden později.
Ale je pravda.... Krev ti nebrali?

barankalova
autor
20. kvě 2019

@biedronca jj, krev mi brali....

barankalova
autor
20. kvě 2019

@lery92 zapoměla jsem se zmínit, že mi brali krev a mám zítra volat. Nějak jsem to ještě nestřebala.....s tím gynekologem je to pravda. Když mě před půl rokem poslal můj gynekolog na pohotovost, že se revize nezdařila a je potřeba jí udělat znova...byl jsem na pohotovosti odpalkováná se slovy....jestli chcete aby se vám tam zas někdo hrabal tak já vám to udělám ale za mě je to zbytečné nic tam není.......následující týden jsem bolestí běhala po zdi než ze mě vše vylezlo....a sesypala jsem se z toho.

lery92
20. kvě 2019

@barankalova hele tak uvidíš , jestli krev brali - viz. můj 1.prispevek .Říká se že z jednoho naberu se nic nepozná , ale ...!
Buď tě teda musí pozvat na 2. naber (páč jinak to ztrácí smysl) a nebo v případě vysokými HCG okamžitě na kontrolu ..dej vědět

verace81
20. kvě 2019

Jak tak čtu tak mám dobrou doktorku když jsem tam volala že mám pozitivní test tak mě hned objednali udělali vyšetření, ultrazvuk a pak pozvali normálně jak už se zve na kontrolu i když jsem šla ve 4 - 5 týdnu

janapetrvalska
20. kvě 2019

muzu vedet, ktery test ukazuje 4-5tydnu? ja znam pouze clearblue ale ten ukazuje 1-2, 2-3, 3+ ... kdy byla naposled ms- prvni den ms ? od toho data pocitejte tydny .. dr. vidi az tak od 6tt vice

kuttu
20. kvě 2019

HCG nemá vypovídající hodnotu,jen ultrazvuk ukáže prosperitu tehotenstvi.Dnes pokud není důvod,lékaři HCG nenabiraji,takže to není o žádné lenosti či tak něco.Dneska pomalu každá letí na gyndu s mokrym testem a pak se diví....Já šla na týdnu v 7.týdnu pak chodila po měsíci na kontroly,zažila 2 ZT a ukončení pro VVV a žádné HCG mi jako fakt nikdo nenabiral...takže čekat čekat čekat a doufat,že to bude OK...co se má stát,stane se a nikdo to neovlivní

jitulhonza
21. kvě 2019

@lery92 Tak já jsem byla překvapená celkově ...když jsme tam s přítelem přišly tak se mě hned sestra ptala zda jsem objednaná ...tak jsem řekla, že ne, ale mám pozitivní test, který jsem si dělala několikrát a chtěly by jsme ho potvrdit nebo vyvrátit nehledě na to, že už jsme byly objednaný do CAR k Apolináři za 14 dní ..."no, ale takhle to nejde !to je po prvé a naposledy musíte se příště objednat !!!! " ...další otázka byla "těhotentství je chtěné nebo nechtěné ?" ...to už jsem byla mírně opařená i z nervozity ...to mi už přítel houknul přes rameno Chtěné !!!! ...no po vyšetření a "milé" konzultaci kdy jsem vylezla jak opařená mi sám přítel řekl ať změním doktora ..."tak doktor ví a doporučil nám, že máme jít už do CAR a takhle se k tobě chová ???" ..."no tak asi neměl Mudr svůj den a narušila jsem jim samotu :D" ...jedna paní přede mnou a nikdo za mnou :D ...no už to neřeším .) ... uvidíme jak to dopadne .) ... raději nad tím moc nepřemýšlím .) ...jen jsem ráda, že mě obvodní Mudr. nechala doma... jsem pečovatelka a v nynějším stavu jsem ráda, že nemusím dělat převazy dekubitů, ráchat se ve stolici starých lidí, krmit staré, když u toho prskají ... 🙂 ...

jitulhonza
21. kvě 2019

@lery92 mě už v pátek posílala kámoška do nemocnice, abych si to potvrdila ať se vymluvím na bolest břicha, ale v dobré víře jsem nešla čekala jsem až na pondělí, aby mě doktor "spařil" ... třeba to byl úmysl, kdyby se to nezadařilo .) ...

lery92
21. kvě 2019

@jitulhonza mě paní doktorka řekla ( a byla sem řádně objednaná ) , že co má dělat , když jsem v 7tt , že to můžu ještě krasne do 12tt potratit.Ano , čteš dobře .Paní doktorka prestrelila , páč já sama sem zdravotník , takže takovej pofirung tam podle mě jakteziv neměla . Já tam nepřišla ukázat gestační váček , ale nemám žádný protilátky na spalničky , tak sem si dovolila říct o PN !
Hele ze zdravotnictví bych blila každej den , taková jobovka z dneska .Táta dostal po namáhavý práci zánět do lokte .Má to oteklý , je tam tekutina ( v loketním kloubu) , dostal dlahu + ATB .Dneska ho vezu na kontrolu . Cca 30 ti letej floutek - doktor mu dlahu rozstrihnul , oznámil , jo je tam zánět změníme antibiotika a podal mu dlahu do zdravý ruky se slovy : ,,Nak si ji nandejte"
No už mě zas vezli s nervama ... Zase zle , dvě sestry tam cumeli na ambulanci se složenýma rukama , holt se jedna po mých milých slovech hecla a ruku s dlahou mu aspoň zafixovala se slovy :,, jo , kdyby jste nedělal ve svým věku blbosti ..."
Tak sem se jí musela zeptat , co navrhuje pro lidi 50 + ?Jestli by třeba neměli radši už jen viset na věšáku, aby neotravovali ...

Říkám modlím se ku panu Bohu , jestli se tady v tom přístupu k lidem obecně ( a je fuk jestli gynda, chirurgie , domov pro seniory apod) něco nezmění , dopadneme jako někde v přespolním lágru . Já sama jsem občas umela ,,hejknout " na člověka , když mi něčím naštval , ale oproti tomu , co zazivam z pozice pacienta a doprovodu pacienta je to nic .A to jsem si dycky strašně vyčítala , že jsem občas protiva .Ale tohle já si v životě k lidem nedovolila , takže sem nebesky klidná . Mám strach kam se tohle bude v budoucnu vseobecne ubírat , už teď mám strach ,,obtěžovat " personál porodem u nich na sále ...

jitulhonza
21. kvě 2019

Potratit asi můžeš kdykoliv :( kamarádka měla vyvolávaný porod v 7. měsíci ..."plod" v ní zemřel proto vyvolávaný porod...chápu jistí se, že je tahle možnost vždycky, ale spíš nechápu, že tě ten doktor psychicky nepodrží místo toho, že to je ... jako chleba na krámě a upečeme jiný.) ...přitom v dnešní době kdy ta možnost přirozeného početí a zdravého těhotenství, porodu moc není ... já byla jak opařená tímhle jednáním nepotřebuji ťu ťu ňu ňu ... 🙂 ... ale tohle chování ? ..potom jsem právě volala obvodní ohledně nemocenské doktor z gynekologie mi řekl, že mi nemocenskou nenapíše ..není důvod ..můžete to být ještě zamlklé těhotenství, samovolný potrat , nic vás nebolí, zdravotní problémy nemáte, a moje práce ho ani nezajímala ... těhotenství není nemoc ...ano není i já to chápu, ale dle mého práce v kanclu za stolem a práce u nemocných lidí je myslím rozdíl ..ale tak to je věc názoru ... já sama jsem se už rozhodla ze sociálních služeb/zdravotnictví odejít ..buď, že by se nám podařilo ještě poprvé /u přítele/a u mě naposledy otěhotnět nebo bych šla pryč až by odešla má kolegyně do důchodu a já bych šla do jiného oboru ...mimo lidi ..ona občas práce s lidmi je víc na "švestku" než na fyzičku .. celkově jsem ze zdravotnictví znechucená jak to chodí..laxnost, úplata, indulona do zadnice, atd... u nás se nabralo více sester, protože jich bylo málo a závěr ? ...děláme jako pečky zdravotu za sestry ...dělám i to co nemám v popisu práce a není ani v mé kompetenci ...sester je dot, ale nestíhají...je přece čas na kávu a cigáro...a když kolem toho človíčka lítáš tak přijde sestra ...no nic s ním dělat nebudeme on odchází .) ...a on odchází 14 dní a déle, že ? ... anebo jý už bych mu ten Mucosolvan nedávala stejně to nemá cenu prodloužíš mu to tak na den navíc ... smutné :( ..takže proto .) a ono je toho mnohem víc tohle je jen část mého důvodu ... na gyndu jsem šla, protože jsem ani nevěděla nebo mě ani nenapadlo v jak dlouho bych vůbec byla i těhotná .) menzes jsem měla pravidelně akorát mě ve čvtrtek napadlo, že chodím nějak často na záchod .) tak jsem si vzpomněla na pradlenku ze seriálu Ulice :D :D :D ..no a co myslíš ? jo bylo to tam :D :D :D tak vytřeštěná z toho, že bych mohla být po 14 letech zase těhotná :D :D :D ...a můj přístup k tomuto stavu? ...vrzla jsem test příteli do ruky se slovy ... Ty vole.,.ty vole :D :D romantika jako kráva :D :D :D nějako jsem nebyla schopná co a jak mu to mám říct :D ...Radek byl taky nad věcí, když zjistil, že je to test tak vytřeštil oči a potom držkoval, proč mu to dávám do ruky, když jsem to po...a :D :D :D no nevím asi málo spolu koukáme na romantické filmy u nás vedou veselohry :D :D ...takže asi tak 🙂 ...
...no takže jsem moc ráda, že má obvodní mě podržela nechala mě na marodní, protože asi ta jediná ví co tahle moje/ tvoje práce obnáší 🙂 ...a hlavně mě hned psychicky podpořila !!!! 🙂 ... možná to poznala po hlasu, když jsem jí hned volala jak jsem na gynekologii dopadla ... ono je vlastně teď pro mě zase všechno staro/nové a ten odstup 14 let od posledního porodu je pro mě zase jiný a nový 🙂

lery92
21. kvě 2019

@jitulhonza držím palce ať to dopadne , dej vědět ..já mám za sebou už 1 screening , začínám 14 tt ...sice potrat může nastat opravdu kdykoliv , ale mě je 14 týdnů ( snad od prvního pozitivního testu ) tak blbě , že nemám moc čas myslet na jiný scénáře , než na , co sníst , abych to v sobě udržela..
Hodně štěstí !

barankalova
autor
22. kvě 2019

Tak z krve potvrzeno, že jde o hodně ranné těhotenství proto tam nic neviděl....na kontrolu jdu v út....nic méně pořád mě bolí podbříšek jak při M, a víceméně furt při utření špiním....už týden....někdy míň, někdy víc....někdy je to hnědé někdy už trochu do tmavé krve....ale na intimce nikdy nic.....vzala jsem si v práci volno a snažím se co nejvíc ležet...ale mám strach jestli už není pozdě....měla to některá podobně....a dopadlo to dobře?.....

lery92
22. kvě 2019

@barankalova to je buď a nebo , jestli tě to uklidní , já zvracela jak Amina a pokaždé , co jsem zvracela jsem i zaspinila.
Bylo mi řečeno , že pokud je to hnědé či tmave nic se neděje .Ležet pomáhá , děláš maximum pro to , aby to dopadlo ..držím palce

barankalova
autor
22. kvě 2019

@lery92 děkuju🙂 je mi jasný, že je to buď ano nebo ne......mam prostě potřebu sondovat......doma mě mají za magora, že se moc zkoumám....snažím se bejt v poho ale mam prostě strach...myslím, že většina holek mě tady pochopí víc jak doma...

barankalova
autor
22. kvě 2019

Myslíte, že když jsem začla krvacet, že je to aj na vložce...že se ještě udrží.....?

lery92
22. kvě 2019

@barankalova na to nemám přesnou odpověď , kord pokud na USG nebylo nic vidět . Čistě teoreticky můžeš zavolat zítra gyndari , může tě po 48 hodinách nabrat .Pokud to stoupne 2 krát , krvacis , nic se neděje , pokud by to kleslo , bohužel se to nevyvíjí jak má a těhotenství odchází
Pokud máš v místě bydliště gyn pohotovost , jet tam.Ale nečekej že ti mohou pomoct , bohužel .Max od toho krvácení , pokud nebylo nic na sonu vidět , zřejmě jim neřekne ani nový naber HCG ...
Je mi to líto , že máš takové patálie .

barankalova
autor
22. kvě 2019

Děkuju

lery92
22. kvě 2019

@barankalova zažila jsem v praxi dva extrémy , ženská se třema kapkana na kalhotkách a na USG byl plod už v cestách a odlučoval se ( cca 8 tt) a pak tehulku v 7 tt , která přijela se smotanym froté rucnikem mezi nohama , cely od krve a na USG byl ,,happy " plůdek s akcí srdeční .. a babo rad pak , co je moc a co málo .Dej pak vědět .

barankalova
autor
22. kvě 2019

Dám🙂

barankalova
autor
23. kvě 2019

Bohužel to nedopadlo dobře hned po ránu velké bolesti a krvácení s hlenem a kousíčky....😔

lery92
23. kvě 2019

@barankalova ahoj , to mi opravdu moc mrzí ...

barankalova
autor
23. kvě 2019

Myslíte, že mám ject na pohotovost...jestli je vše venku....nebo počkat do ut kontrolu?

kuttu
23. kvě 2019

@barankalova Počkala bych na kontrolu,aspoň se hezky vyčistís,teď by tam stejně doktor nic moc neviděl.. Hlavu vzhůru...ono se to podaří...tohle se děje fakt často

lery92
23. kvě 2019

@barankalova já bych též počkala, oni občas doktoři hned chtěj docistovat , někdy zcela zbytečně ...pokud nebude krvácení silnější ( tak na 8 vložek za hodinu ) , tak počkej do úterý

barankalova
autor
23. kvě 2019

@lery92 je jo odrana na 1 a je tam toho fakt malinko

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru