Dámy svému partnerovi tím už lezu na mozek ale dnes si jdu potvrdit jestli jsem opravdu v tom. Delala jsem mamatest 10 2x vyšel pozitivní (intenzivně )
Občas mě poboliva v břichu jak když to mám dostat, bolí prsa atd. A bojim se ze prijdu na gyndu a oni to úplně vyvrátit :( řeknete ze nejsem jediná kdo má strach a nejlépe mě prosím podporte😄😞
@wewe015 a berou krev automaticky? Někde jsem četla ze zkusí vnější ultrazvuk jen
@flowerstone pokud mas ted dny ocekavane menstruace tak z ultrazvuku nebude nic poznat na tom je neco malo vydet az 6tyden takze ktev by ti meli vzit kdyz rrknes ze mas pozitivni test pak si jen zavolas na vysledky
@wewe015 já meskam už tak 12 den test jsem delala predevcirem 🙂 dobry vědět dekuju
@flowerstone ja jsem ted po IVF a taky v dobe cekani nez udelam test takze tvoje obavy a zaroven nedockavost naprosto chapu drzim palce at vyjdE HCG a poradne roste 🍀🙂
A zčeho máš přesně strach? Že to vyvrátí, protože zaímnebude nic poznat, nebo že ve skutečnosti těhotná nejsi? V obou případech je nejlepší na gyndu nespěchat, jít tam klidně až za měsíc. Pokud těhotná jsi, tou dobou už bude miminko vidět, nejspíš už mu bude i tlouct srdíčko, a ty nebudeš muset stresovat, jestli srdíčko bude nebo ne. V těch prvních týdnech jsou potraty opravdu velmi časté, test z krve ti může těhotenství potvrdit, ale stresu tě nezbaví.
@rebe dobry den, měla bych tak v 7 tt. Tak jsem myslela ze si to jit potvrdit už mohu. Určitě bych se poté stresovala o něco min. Jinak se bojim asi toho jak říkáte Ze nic neuvidí ... co se tyce potratu bohužel to neovlivnim.. pevne věřím a doufám ze si tím projit nebudu muset ale pokud ano příjmu to. Necham to osudu 🙂♥️
@wewe015 🤩 tak to držím taky moc palce ✨ ať je vše tak jak má být 🙂
@flowerstone V tom 7. týdnu je to super. Dělá se vnitřní ultrazvuk (zavede ho do pochvy) a už bude s největší pravděpodobností vidět srdíčko. Něco se pokazit samozřejmě může kdykoliv, ale jakmile máte srdeční akci, už nezpochybitelně čekáte dítě 🙂
Pokud jsi v sedmém týdnu, tak už něco vidět bude. Držím pěsti ❤️..
@codal doufám a věřím . Dekuju ✨♥️
Ahoj, tak mě krev vůbec nebrali. Na gyndu jsem přišla na v 7tt. Doktorka mě zkontrolovala a řekla, že plod je v děloze a vypadá to, že tluče i srdce a bylo....objednala mě za měsíc na další kontrolu, tam mi rovnou vystavila těhu průkazku, jelikož druhý den jsem odjížděla na dovolenou do Itálie, abych měla něco sebou. Takže věřím, že to bude podobné 😉
Krev se bere pouze tehdy pokud není ještě nic vidět na ult , pro ujištění zda se opravdu jedna o těhotenství a podle hodnot ( a ult ) budou hlídat zda se nejedna o mimodelozni . Pokud už jde plod vidět na ult není potřeba brát krev , budou ji brát až pak před screeningem. Takto to bylo řečeno mě 😉
@flowerstone mě si pozvala doktorka cca v 9. týdnu. Bylo všechno krásně vidět. Zavolej doktorce a ona ti řekne, kdy máš přijít 🙂 U prvního těhotenství jsem byla asi v 6. týdnu a bylo vidět už i srdíčko ❤
U mě v 5.tydnu uz slo videt
Moje dr. mi nikdy krev nebrala. Vzdy objednala az nejdrive v 7tt. Jen pokud bych mela bolesti, ktere by mohly byt z mimodelozniho, poslala by me na krev. V 7tt by mohla byt dutinka videt, mozna uz i se srdecni aktivitou.
Kdyz si nejsi jista, je lepsi zavolat na gyndu a oni budou vedet, na kdy si te pozvat... a je lepsi jit o tyden pozdeji, nez driv... ja byla nekdy cca v 7tt a uz bylo i srdicko, bylo to presne mesic po ovulaci (hlidala jsem si ji, byla az 21dc)... kdybych sla o tyden driv, treba podle ms, tak by treba jeste nic moc videt nebylo a zbytecne bych plasila, ze to neni ok ;)
@flowerstone Nejlepší je zajít na gyndu až trochu dýl, aby bylo těhotenství vidět i na ultrazvuku. U mě v 7tt bylo vidět mimi i se srdíčkem. A neboj, pozitivní testy+bolesti břicha mluví jasně 😉 taky jsem to tak měla a dnes mám 14 denní mimčo
Tak jsem od nej odešla a už částečně gratuloval. Ale vůbec nejsem v 7 tydnu jak jsem myslela ! :/ teprve nějak 4 týden říkal... ze tam vidí jen tehotensky vak. A posunout dělohu. Takže jooo ale zároveň jsem taková špatná 😃 ze jsem čekala víc
@klokanka31 já mám za sebou mimoděložní a kdyby mi nebrali krev (hcg cca240 a potom následně při slabém špinění a pobolívání na levé straně cca za 5 dní znovu (hcg 550) - tak by nezjistili že hcg stoupá málo. Asi by mě uklidnila, že dle hcg jsem mín těhotná a proto v děloze nic nevidí. Mimoděložní bylo ve vaječníku a vidět trochu bylo až na ultrazvuku v nemocini a to to tam hledali asi 4 doktoři mezi nimi i primář a to sem byla 6 týden (otěhotnění přes IUI takže vím přesně)... Mohla sem mít zaděláno na pořádný průser, protože jak mi vysvětlili, kdyby to prasklo tak nemusím vůbec krvácet přes dělohu a pochvu, ale dovnitř do dutiny břišní a to pak může být rychlej konec... Po týhle zkušenosti po nedostavení ms a následným pozitivním testu vím, že budu chtít hned vzít krev a pak klidně budu chodit na kontrolní hcg každých pár dní jako samoplátce až do ultrazvuku...
@kmarie81 To já měla taky mimoděložní. U mě byl průšvih že mi hcg nebrali, bolesti jsem neměla, jen jsem špinila. Doktorka do mě cpala hormony na udržení, a pak na kontrole po její dovolené se zjistilo že je to ve vejcovodu, 7tt. Ale u dalšího těhu když jsem problémy neměla, tak jsem šla až v 7tt, a bylo to tam kde mělo 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@flowerstone urcite jedina nejsi a vyvracet nic nebudou pokud se to potvrdi z krve tak mas z pulky vyhrano 🙂