Ahoj lidi, potřeboval bych poradit mám o dva roky mladší kámošku a ona se mi před měsícem svěřila že ji její kámoš donutil k jistě věci no a mám o ona má strach že je těhotná, a ona se bojí svěřit mamce tak jsme se dohodli že se skusíme poptat tady. Lidi jen abyste věděli nedělám si srandu prostě mám strach s kámoškou se známe už víc jak 8 let a bojím se o ní :(
Dokud si neudělá aspoň těhotenský test, není třeba plašit kvůli miminku. Nicméně se i tak pozastavuji, jak se může nechat dotlačit do něčeho, co nechce (ať už šlo o cokoliv). Měla by zapracovat na svém sebevědomí a naučit se říct ne, nepřeji si, nechci, nedám si.
Máš o dva roky mladší kámošku, znáš se s ní 8 let, máš o ni strach, protože se bojí svěřit mamce, takže... byla znásilněná, ještě jí nebylo patnáct?...poptat se tady máš na co přesně?
Pokud o ni mas starost, zaved ji do lekarny a kupte a provedte tehotensky test. Dokud nebude vedet na cem je, zbytecne se treba bude trapit.
Predpokladam, ze Te kamoska netaha za nos.
Pokud slo o sex z donuceni, rika se tomu znasilneni a je to trestny cin - hlasit na policii (a bohuzel nahlaseni rodicum se take nevyhne). Pokud jde o strach z tehotenstvi, tak pokud se ti sverila uz pred mesicem, mela by ted uz vedet celkem s jistotou, zda tehotna je, pripadne ji to potvrdi nebo vyvrati jakykoliv tehotensky test. Snad to vse dobre dopadne.
@marti89 to mě uklidnilo, ale ona je právě ten typ člověka co neumí říct ne a několikrát jsem se jí snažil vysvětlit že prostě musí mít sebevědomí ale ona už je proste taková no, nicméně ptal jsem se toho kdo ji do toho donutil a ten řekl mi nic nechtěl říct no každopádně stěžuje si že ji je zle a že prý přibírá ale myslí si že to jsou jenom hormony adt. No ale já jsem si prostě nebyl jistý tak jsem se chtěl ujistit a zeptat se skušenějších
@imluky
hlavne by ho mela udat pokud ji k tomu donutil...
@imluky Pokud ji donutil k sexu (ať už fyzicky nebo psychickým nátlakem), je to sexuální zneužití a měla by to oznámit na policii. Samozřejmě chápu, že jsou situace, kdy se za to sama oběť stydí a řešit to nechce, ale co bude dělat, když se ocitne před stejnou situací znovu? Teď může přibírat ze stresu, špatně jí může být kvůli psychice, těhotná být nemusí - ať si udělá po 14 dnech test a kdyby měla zpoždění menstruace, tak potom znovu, na gyndu v cca 7. týdnu těhotenství (tam proberou možnosti).. Doma bych to neříkala, dokud nebude vědět, na čem skutečně je. A jestli ten kluk je takový na víc holek, asi bych doporučila raději i test na pohlavní choroby, preventivně..
@marti89
nikdo se s ni na gynde bez zakonneho zastupce podle me vubec bavit nebude...
jestli je jí míň než patnáct, bude to řešit podle mě sociálka, možná i PČR
@zelenaesmolda To záleží na věku, já se na gyndu objednala v 15ti sama (ale je pravda, že jsem měla už delší vztah a mamce jsem o tom řekla, protože jsem chtěla preventivně antikoncepci, až někdy budu připravená na další krok - nešla tam se mnou a ani doktorka nic s ní nekonzultovala).
Nicméně pokud tam půjde už s podezřením, že je těhotná a není zletilá (resp. 15+), doktorka má povinnost to oznámit.
Dali jsme na vaše rady a nakonec jsme zjistili že naštěstí není těhotná, no každopádně za tím klukem jsem zašel a vysvětlil mu že jestli si jen dotkne tak že už ho fakt udám, no a kámoška to řekla všechno mamce, mamka jí v klidu vyslechla a dopadlo to všechno nakonec dobře no 🙏
@imluky
sla ho udat?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
A s čím chceš pomoct přesně....? 😳 Jestli je těhotná jí řekne jen těhotenský test, případně gynekolog.