Ženy,prosim o radu, v sobotu jsem si delala tehotensky test a byl negativni nebo jsem si ho moc neprohlizela, mela jsem uz treti den zpozdeni. V nedeli jsem prestala spinit a v utery, tedy vcera jsem test opakovala pro nedostaveni menstruace a hroznou bolest prsou. Na testu se objevily dve carky, ta druha vsak slaboulinka, ze si ji jen tak clovek nevsimne. Dnes me zacalo bolet v podbrisku a krvacim hrozne slaboulince. Znamena to, ze jsem tehotna, ale o sve miminko prichazim? :'( Predem vsem dekuji za odpoved.
Muze to byt zpozdena MS, ale taky nemusi. Pokud mas strach,jestli jsi tehotna a potracis tak to neres v diskuzi a upaluj na pohotovost.
Může to být tím že se embryo uhnizduje, já měla strašné křeče a bolesti větší než při MS střídavě asi 14 dní nazačátku . Neházela bych flintu do žita 🙂
Boli me prave v podbrisku, jako kdybych mela dostat menstruaci a krev je uplne cira. Asi to moc hrotim, ale bojim se samovolneho potratu. Jinak moc dekuji.
Vubec to nemusí nic znamenat 🙂 muže se dokončovat nidace, čili zahnizdění embryjka - to by vysvetlovalo i teprve slabě pozitivni test. Čárka by měla sílit. Krvacení na začátku těhotenstvi je naprosto běžné. Děloha je prokrvená a nepatrně se zvětšuje, muže dojít ke krvácení z nějaké prasklé cévky. Ženy často krvácejí a to často v době očekávané menstruace i po dobu třech mesiců, kdy jsou těhotné. Jde o to, že děloha není cela pokryta placentou a tak se stále odlučují kousky sliznice, jako při menstruaci. Bolest břicha je také velmi častý jev na začátku těhotenství. Zajdi k doktorovi, nejspíš ti naordinuje progestron ( utrogestan...) ten podporuje funkci žlutého tělíska a přispívá k udržení těhotenství. Na ultrazvuku nic vidět ještě nepůjde, takže nic víc s tebou ani dělat teď nemůžou. Snaž se dodržet trochu klidový režim. A držím pěsti ! 🙂
@thejitulka i kdyby se jednalo o tehotenstvi a jeho ukonceni, tak v tomto stadiu (tt) se nemas ceho bat, v podstte by se jednalo o biochemicke tehotenstvi a konec je v podstate jako opozdena MS, nekdy muze byt trosku silnejsi.
@thejitulka držím palce, ať je vše dobré a dej vědět, jak jsi dopadla u doktora.
Ahoj holky, tak jsem byla u lekare, na ultrazvuku nebylo nic videt. Doktor me smiril s faktem, ze jsem nejspis potratila nebo jsem na uplnem zacatku. Pro jistotu mi byla odebrana krev pro testovani hcg a dnes mi volali, ze testy jsou lehce pozitivni a za tyden se mam stavit na kontrolu. 🙂 Jsem stestim bez sebe a vsem vam dekuji za podporu. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ještě nepanikař, já na začátku těhotenství začala taky krvácet a špinit a trvalo to do konce 4. měsíce. Zkus zítra ráno zajít k doktorovi, já brala Utrogestan a dostala jsem i nějakou injekci do zadku. Držím moc palce, ať to dobře dopadne!!