Ovulace nebo mohu být těhotná?

tyna01995
9. črc 2021

Ahoj holky, potřebuji poradit. Ještě jsem si nedělala test.
1.6 mi normálně po 28 začala MS a 13-17.6 by jsem měla podle kalkulačky mít ovulaci. Počítala jsem že teda 28-29.6 budu mít zas další MS a dnes je to 12 dní zpoždění MS a začala jsem špinit krev a 3 dny zpět před citlivá prsa. Myslíte si že je to ovulací nebo mohu být Těhotná? Děkuji :srdce:

andelka
9. črc 2021

@tyna01995
1) kalkulačka tvoje tělo nezná, nemůže absolutně vědět, kdy k ovulaci dojde
2) ovulace je okamžik, to co píšeš jsou potenciálně plodné dny
3)jak dlouhé míváš cykly normálně? Máš je pravidelné?
4) možné je cokoliv, vzhledem k tomu, že o průběhu tohoto cyklu nic nevíš, takže těžko říct zda a kdy ovulace byla a kdy máš /nemáš čekat MS nebo má smysl dělat test.¨
5) Pravděpodobně špinení i prsa budou mít souvislost se začátkem MS. Pokud by se ale MS nerozjela, tak bych zkusila test. Mohla být ovulace později, proto i posunutá MS.
Držím palce

nikjean
9. črc 2021

@tyna01995 Začala bych tím, že stanovat ovulaci dle kalkulačky je dost nevypovídající hodnota. Tělo není stroj a kalkulačka vyhodnotí ovulaci v polovině cyklu - což má opravdu málo žen. Měř bazální teplotu, tam pak spolehlivě poznáš, kdy ovulace nastala. Konkrétně k dotazu, mohla si mít ovulaci později, proto i ms přijde později.

Jestli si těhotná ti nikdo tady neřekne. Pokud máš podezření, že bys mohla být těhotná, kup si test.

lachtanice86
9. črc 2021

@tyna01995 udelej test, to zvládneš ne?

tyna01995
autor
9. črc 2021

No oni i kdyby se mi opozdila ovulace tak přece 12 dní vynechání Ms je dost ne ? Aby až po 12 dnech mě začala ms se mi taky nezdá, vše mám pravidelně 28 dnů cyklus a 4 dny vždy trvání ms.a až teď toto.. poprvé za roky..

nikjean
9. črc 2021

@tyna01995 Mohou to být rozházené hormony, to se děje normálně, víc bych v tom nehledala. Nicméně, zopakuji, že my tady nic nevykoumáme, těch důvodů může být 1000. Může jít o těhotenství nebo taky ne. Nejlépe to zjistíš z těhotenského testu. Tady není o čem 😅

andelka
9. črc 2021

@tyna01995 a teď jsi kolik? Při cyklu pravidelném 28 dní (počítá se to od 1 dne MS, a její délka o ničem nevypovídá, to je fakt jedno) by měla být ovulace někde mezi 12 a 18DC. Ale z jakéhokoli důvodu se může posunout. I o hodně dní, nebo může být cyklus anovulační. Udělala bych test ať víš na čem jsi.

nikjean
9. črc 2021

@tyna01995 Jen bych ještě dodala, že hlava je mocná čarodějka. Vždy jsem měla ms 7 dní přesně a cyklus taky standard. Ve chvíli, kdy jsem se snažila o dítě si začalo tělo dělat, co chtělo - cyklus rozházený, délka ms taky po každé jiná a těhotná jsem nebyla. Vždy je něco poprvé 😀

sudylichozrout
9. črc 2021

@tyna01995 Ja mam ovulaci az 22.-26. den cyklu pri celkove delce cyklu 32-36 dnu. Kazda jsme jina, kalkulacka ti je na hovno.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru