Otěhotnění při kojení, kdy si mám udělat test?

klifa
23. říj 2017

Holky,našemu malému je 13 měsíců. Pořád kojím. Od porodu jsem ještě nedostala menstruaci. Ale teď se nám to nějak "zvrtlo"... Druhé mimčo plánujeme, manža by byl happy, ale na mě je to ještě strašně brzo.. Chci si to první užít. Chtěla bych, až mu budou tak 3 roky. Za jak dlouho bych si měla udělat tt? Říkám si, že když kojím (i když už jen večer a v noci) a ještě nemenstruuju... Bylo to jen jednou... Uklidněte mě, prosíííííím!!! 😎😂

kafr
23. říj 2017

@klifa to jako zes to po porodu jeste nedostala, takze moooozna probihala prvni ovulace po tehu a navic jste se moooozna trefili do toho presneho terminu?! Tak to fakt nevymyslis. To je jak z filmu 👍
S testem se muzes tedy orientovat podle one "oplozujici" souloze, budem predpokladat, ze to byla ovulace a test si muzes udelat za cca 14 dni coz by odpovidalo neprichazejici menstruaci. Drzim palce, at to dopadne dobre😉

evaaskalova
23. říj 2017

Ja myslim, ze s moji zkusenosti Te neuklidnim. Kojim dcerku od narozeni jiz 10mesicu. Menstruaci jsem tez po porodu nedostala a i presto jsem uz ve 4mesici tehotenstvi. V dobe otehotneni jsem kojila 5-6x za 24h. Pohlavni styk bez ochrany v te dobe jsme meli 2x. Kdyz mi zacaly ranni nevolnosti, vubec mi nenapadlo, ze jsem tehotna. Myslela jsem, ze jsem neco blbeho snedla..:D

lenysek1988
23. říj 2017

Kojení neznamená neotěhotnění 🙂 A to že není menzes,to nic bohužel neznamená. Já to dostala hned po šestinedělí. A to jsem se těšila, že minimálně půl roku budu mít klid.

bacika
24. říj 2017

@klifa No já tě asi taky neuklidním, protože otěhotnět můžeš i když kojíš. Ono se hezky říká, že při kojení nejde otěhotnět, ale na předporodním kursu nám říkala, že to platí jen v případě, že se kojí přesně, ale přesně co tři hodiny, což pro tebe neplatí, takže asi tak. Tak si udělej test a uvidíš nebo zajdi k lékaři 🙂

kafr
24. říj 2017

Jestli te desi mit deti kratce po sobe, tak ano, prvni mesice jsou narocne, ale pak to ma spoustu vyhod. 😉

odula
24. říj 2017

tak ja te neuklidnim s kojenim. Kojeni snad muze fungovat prvnich par mesicu, kdy se koji plne a to jeste ne uplne stoprocentne. Kdyz uz kojis jenom dvakrat denne, tak uz to nema na plodnost vliv. Ja jsem otehotnela kdyz prvnimu ditku bylo pul roku - a to jsem kojila jeste plne, prosim 😀 ale uklidnim te s detmi blizko u sebe. Mala se narodila kdyz synovi bylo 15 mesicu. Byl to hukot prvnich par mesicu, ale co zacala lezt, uz to byli partaci. Ty budes mit (hypoteticky 😉) deti od sebe skoro dva roky, coz je podle me nejenom "brnkacka" ale taky naprosto idealni stav - starsi bude uz rozumnejis, s leccims pomuze a jeste porad to budou partaci. Takze - hlavu vzhuru, esli mimco prislo, tak to bude super. A jestli chces jeste cekat, tak fakt nespolehej na kojeni 😝

odula
24. říj 2017

@klifa coz mi pripomina ze jestli chcem partaka pro dceru, meli bychom uz zacit 😉

simdan
24. říj 2017

Rozhodně při kojení otěhotnět můžeš a já jsem toho příkladem...na třetí diterjsme čekali rok a půl než se zadarilo 😕 a byla téměř vymodlena,kojila jsem a kojím stále a jsem v6mesici...neplánovaně 👶 a menstruaci jsem taky neměla jen sem tam co3mesice nějaké spineni 😉 a jednoho dne mě bolelo kojení víc než bylo zvykem a gynekolog mi potvrdil téměř 9tyden 😉

mrskato
24. říj 2017

Ahoj, synovi je 13M, poprvé jsem dostala MS po roce od porodu (nyní mám druhou MS po 35 dnech :-O) Syn je kojen docela často, ted si s manželem už dáváme pozor, ale do první MS jsme měli "nehod" několik a těhotná nejsem. Fakt by to byla náhoda, aler víš co, jak píšou holky výše...prostě se to stát mohlo. Já bych si udělala test tak za 3 týdny.

klifa
autor
24. říj 2017

@mrskato Byla to náhoda, ale náhoda je blbec 🙂

klifa
autor
24. říj 2017

@bacika Na test je ještě brzo, ale mám ho rozhodně v plánu 😉 A lékář taky nic dřív nepozná.. Ukáže čas.

klifa
autor
24. říj 2017

@kafr Pravda, ale jestli těch pár měsíců přežiju 😅 Ten náš první je ultramamánek a já jsem na něm taky hrozně závislá.. 😇

klifa
autor
24. říj 2017

@odula Ufff... půl roku po porodu znovu otěhotnět?? To je na mašli 😂
Já jsem na kojení nespoléhala, tohle byla fakt vyjímka..
Parťáka pro holčičku?? 3 děti nestačí? 😉 Smekám... 👍

jitavrtule
24. říj 2017

Kojeni sice neni spolehliva antikoncepce, ale na druhou stranu pokud zatim nemenstruujes, byla by to fakt dost velka nahoda, abys otehotnela. Ja dostala prvni menses 18 mesicu po porodu, otehotnela jsem po dalsich 4 mesicich (tj po 4 cyklech), kojila jsem jeste na zacatku těhotenství.

bacika
2. lis 2017

@klifa Jasně, že ukáže 🙂 to spíše do budoucna 🙂, tak uvidíš, nicméně ti přeji ať ti to dopadne, jak si přeješ ty 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru