Opožděná menstruace. Jsem těhotná?

dominikarazimova
5. čer 2024

Zdravím chtěla jsem se zeptat. Mám strach že jsem těhotná. Nemám menstruaci už tak 6 den od toho kdy jsem ji měla dostat.. dělala jsem si několikrát test a každý negativní. Jsem hodně ve stresu celkem takže nevím jestli to muže být tím. Mám nafouklé břicho, nepříjemné kolem podbříška, gručení v břiše, nálady a návaly tepla. Opravdu nevím co si mám myslet..

tasimia
5. čer 2024

@dominikarazimova, ano může to být stresem. Stres dokonce způsobuje návaly tepla, i nafouknuté břicho.
Pokud máš test negativní, tak bych se hodila do klidu. Občas se stane, ze pravidelná ms, prostě nepřijde.

rosalindamelinda
6. čer 2024

To záleží taky na věku. Během života mohou v menstruačním cyklu nastat dlouhé výkyvy, klidně až týden, u tebe je to zatím 6 dní. Pokud jsou TT negativní, tak se pravděpodobně MS dostaví. Zaznamenáš do ms kalendáře a budeš vědět, že tady byl schod. Další měsíc třeba přijde ms normálně. Takové nepravidelnosti se mohou různě střídat, jak ženy stárnou. Navíc stres je velmi negativní faktor, chce to hodit se do klidu a pohody.

planujumimi
6. čer 2024

@dominikarazimova viděla bych to na opoždění kvůli stresu. Ovulace se mohla taky posunout,takže ms přijde později

miriam305
9. čer 2024

@dominikarazimova Přesně tak, pokud prožíváte hodně stresové období, mohla se posunout ovulace, mně se posouvá třeba pokud jsem i nemocná. Luteální fáze bývá každý měsíc zhruba stejná, u mně od ovulace je vždy 12 dní do menstruace. Takže se nejedná o opožděnou menstruaci, ale opožděnou ovulaci, která pak protáhne celý cyklus. Pokojně ale pro klid v duši testujte dál každý druhý den TT.

dominikarazimova
autor
9. črc 2024

@rosalindamelinda ozivam se znova minula menstruace přišla ale tenhle měsíc se děje to stejné je to zase tak 6-7 dní kdy jsem ji nedostala, akorát nemám žádný stres už z toho ale zacinam se bát co se to zase deje..

rosalindamelinda
10. črc 2024

@dominikarazimova A kolik ti je? Předtím jsi psala o náladách a návalech tepla. To bývají také příznaky pro menopauzu. Může to být perimenopauza. Pokud se menstruace vytrácí, je to taky příznakem. Slábnoucí a mizející ms znamená, že může pomalu nastávat přechod, snižuje se ovariální rezerva. Možná by sis měla zajít k OG na nějaká vyšetření.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru