Okamžitě pozitivní test. Jaký den oplodnění?

8. únor 2021

Pravidelný cyklus 28. 14 DC sex s pharmatex , po 50 h ješte Escapelle. Pak nechráněný (přeruš) sex 19 DC a 31 DC večer na mammatestu okamžitě dálnice. Co myslíte, došlo k selhání dvou metod- pharmatex a podnější užití Escapelle, na což sedí ten večerní silně pozitivní test, nebo došlo k těhotenství ten 19 DC?

sudylichozrout
8. únor 2021

Pravděpodobně ze sexu 14. DC. Escapelle po 50 hodinách nemá smysl.

autor
8. únor 2021

@sudylichozrout ale oficiální doporučení výrobce je 72 h. Ale taky to dle takle silně pozitivního testu tipuju spíše na 14 DC...ovulace 13 DC...to by sedělo co

sudylichozrout
8. únor 2021

Pharmatex neni uplne spolehliva antikoncepce. Co partner, zvladne to?

autor
8. únor 2021

@sudylichozrout tak s přeruš. v kritických dnech to fungovalo léta.

autor
8. únor 2021

@sudylichozrout bohužel jsem se na pharmatex spolehla. nakonec to jeste pojistila a k ničemu.

sudylichozrout
8. únor 2021

Drzim palce, at uz se rozhodnes sve tehotenstvi resit jakkoliv.

lachtanice86
8. únor 2021

Neni jedno řešit, který to byl styk, kdyz ani jeden nebyl chráněny? tak si s touhle variantou počítat musela. Escapelle po 50hodinach bylo úplně k ničemu

escapelle
8. únor 2021

Jako je fakt zajímavé,vidět takhle svůj nick😂😂
Nicméně,den oplozeni řešíš kvůli dvěma otcům?
Já bych to typovala spíš na přerušeny styk ničím nepojisten.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
8. únor 2021

@escapelle ale proti této variantě hraje ten večerní, pozit test 31 DC

escapelle
8. únor 2021

Tak to by byl nějaký 12dpo a to klidně může pozitivní test byt

autor
8. únor 2021

@escapelle jako ano, ale byla by treba slabá linka, ráno.......podle me

escapelle
8. únor 2021

Třeba,třeba taky ne....12dni může být až dost,když se vajíčko uhnizdi rychle....co říct no...neřes to a ať je dítě toho,kterého být ma😉

leniczka23
9. únor 2021

@sudylichozrout Pharmatex má naprosto stejnou účinnost jako jakákoliv jiná antikoncepce, ale musí se dodržovat pribalovy leták, což je fakt dlouhej, dlouhej seznam a patří tam třeba to, že se nesmí žena před sexem mýt mýdlem. A musí se dodržet doba působení.
@lachtanice86 Pharmatex je antikoncepce🤦

leniczka23
9. únor 2021

Něco jste zřejmě nedodrželi, používali jsme Pharmatex několik let, když se dodržuje příbalový leták je stejně spolehlivý jako kondom nebo kterákoliv jiná antikoncepce..jednou jsme přetáhli dobu působení, ihned jsem si jela pro Postinor takze jsem ho užila do pár hodin a stejně jsem byla těhotná. Prášek po, prostě nemusí zafungovat.

lachtanice86
9. únor 2021

@leniczka23 no vzhledem k tomu, že si po sexu s nim běžela pro tabletu po, tak si ten příbalový leták nečetla. Tak to beru ze se nechranila

leniczka23
9. únor 2021

@lachtanice86 jo to je dost možný, znám spousty žen co si to moc neprocetly a pritom zrovna u téhle antiny je to hodně důležité. Spermicidy mají své výhody i nevýhody.

sudylichozrout
9. únor 2021

@leniczka23 Ja ho pouzivala a neotehotnela jsem, ale prave proto, ze je to trochu alchymie, se mi nezda vjodny pro vsechny a pro vsechny situace.

spiritty
9. únor 2021

Co jste u toho pharmatexu nedodrželi? Dle návodu já používala přes rok a jen pharmatex a vždy v pohodě.

agneska7
9. únor 2021

Pokud neřešíš 2 chlapy tak je úplně jedno který den to bylo ne?

madamas
9. únor 2021

Mezi styky bylo pět dní. Tady to neurčí přesně ani ultrazvuk. Já vím naprosto přesně kdy jsem otěhotněla (umělé oplodnění) a stejně nám tam litá týden. Síla čárky na testu není moc vypovídající, HCG stoupá každé ženě jinak a mamatest má poměrně dost barviva. Ovulace pasuje spíš na ten 14 tý den..kdyby byla až kolem 19teho dne tak máte krátkou luteální fázi do toho 28.dne..ale kdo ví jestli byl tenhle cyklus přesný jako ty předchozí. Můžete se dobrat k nějaké pravděpodobnosti ale jistotu v této fázi nedostanete.

autor
9. únor 2021

@madamas děkuji. Pocitově mi to taky směřuje na ten 14 DC. Běžný cyklus mam jak hodinky spoustu let.28 dni s ovulací 11-12DC. Tento cyklus jsem byla nachlazená s lehkou teplotou a přisuzuji k tomu právě to posunutí ovulace. Proti hraje to, že jsem použila Pharmatex standartnim zpusobem, jakým jej používám taky léta plus 50 h následně Levnogestrel 1500 (Escapelle). Ten by mohl teoreticky ovulaci posunout, což je i jeho princip účinku a k oplodnění mohlo dojít ten 19 DC. Ale ano, proměnných je až příliš. Ještě mě napadá určená data oplodnění podle hladiny HCG, to by mohlo mít nějakou vypovídací hodnotu, když vezmu v potaz standartní schéma zdvojnásobení každý druhý den.....

mishanek29
Autor odpověď smazal
Zobraz
madamas
10. únor 2021

Podívejte, já jsem ve skupinkách ohledně umělého oplodnění..na krvi skrze HCG jsem byla 13 dní po zavedení embrya (jakoby 18 dní po ovulaci) a hodnotu jsem měla něco přes 1200 jednotek. Jiná žena měla ve stejný den 450 jednotek a další dokonce přes 2000 jednotek. Takže tady je zase ta stejná situace jako s testem - každé ženě stoupá HCG jinak a i když otěhotní tři ženy ve stejný den tak každá má to HCG úplně jinde.

autor
10. únor 2021

@sudylichozrout dekuji. Proc nema Escapell za 50 h smysl? Doporuceni vyrobce je 72 h. Levnogestrel funguje nekolika mechanismy. V prvni polovině cyklu na principu suprese nebo oddaleni ovulace a v druhe fazi cyklu zanik corpus luteum, atrofie sliznice, nepřistupny hlen , snizeni pohybu gamet v tubach.....

spiritty
10. únor 2021

Můžu se jen ze zajímavosti zeptat proč Escapelle když byl pharmatex použit správně?

autor
10. únor 2021

@spiritty chtěla jsem to jeste pojistit v plodnych dnech, pro jistotu

autor
10. únor 2021

@madamas tak na UTZ dutinka 3mm. Primář čučel, že je to tak malé. To by docela sedělo na ten 19 DC 😲 chce počkat jeětě týden, zda se těhotenství vubec rozvine

autor
11. únor 2021

@sudylichozrout četla jsem ted tu podobnou lednovou diskuzi, kde jste počítali něco obdobného...... Já byla včera na utz a 3 mm dutinka bez obsahu. Dr se divil, že je to takle malinké....to by mohlo znamenat oplodnění pozdeji co....i mi to zapada do schematu..prvni styk, pharmatex, escapelle...oddaleni ovulace a druhy styk po 6 dnech, tehotenstvi....dr chce tyden pockat....

madamas
12. únor 2021

To je těžko, těch pět dní mezi styky je fakt málo na určení přesného početí dle utz. Teď je dutinka a za týden se může vyloupnout krásné embryo. A pak už se měří plod od temene po kostrč, každý mm udělá rozdíl ve stáří plodu o několik dní a každý lékař to může naměřit jinak. Budete mít pak třeba dva termíny porodu - jeden dle ms a druhý dle utz, to je běžné.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru