Ahoj🙂, mam otázku. Snažíme se s přítelem od 17.09. o miminko. HA jsem brala před cca 5 lety cca 3 měsíce.
19.10. jsem (asi) měla ovulaci a druhy den po ní a i dneska, cítím tlak v podbrisku a občasnou
bolest na prave straně. Trosku jako před a při menstruaci, ale tu mam dostat az 2.11. Mam taky pocit castejiho
chození na wc. Mate někdo podobné zkušenosti? Dekuji za radu 🙂
@hope84 popravdě je to moc brzo. Ten první týden po ovulaci to ještě cítit nemůžeš, i když hodně holek tvrdí opak, je to autosugesce. Moc si to přejí a moc se sledují 🙂 Kdyby jsi teď otěhotněla, ještě několik dní se to oplozené vajíčko bude koulet vejcovodem k děloze a tvé tělo o něm ani nebude vědět, dokud se nezahnízdí. Takže nemůžeš mít těhotenské příznaky. Až po zahnízdění se začne tvořit hcg (a tvé tělo začne produkovat jako odpověď progesteron) a pak teprve můžeš něco cítit, ale i tak, ty hladiny jsou z počátku dost nízké. Já osobně jsem v obou těhotenstvích první příznaky začla cítit až po vynechání ms.
Může to být právě ovulace já to také cítili nebo se může uhnuzdovat a to lze také tak cítit. Já po vysazení HA jsem měla priznaky tehu i když jsem věděla že to není možné. Těhotná jsem nebyla přesto mi bylo blbé. Mela jsem i bolavý prsa nemohla jsem ani ležet na břiše... Tělo pracuje 🙂
Az si budes v drogerce kupovat test, podivej se, jaka je citlivost. Muze byt 10, 20, 25 jednotek hcg - cim mensi cislo, tim je citlivejsi (tzn.ze je schopen rozpoznat uz tak nizkou hladinu hcg v moci).
Ale i tech 10 jednotek hcg je tam az pozde, produkuje se az po uhnizdeni (tj ovulace, oplodneni, kutaleni vejcovodem, prichod do delohy, hnizdeni). Az pak tvoje telo zacne vubec vnimat, ze se neco deje a produkovat hormon. A pak jeste par dnu potrva, nez se ty hladiny dostanou na uroven rozpoznatelnpu v moci. Tam je to totiz hodne zredene jeste.
Test z krve dokaze poznat uz dve jednotky hcg, domaci test az 10. Nejlepe delat z ranni moci, tam je po cele noci koncentrace nejvyssi. Ale po vynechani cyklu jsou uz ty hodnoty hcg vyssi a citlivy test to zachyti kdykoliv v prubehu dnu. Drzim palce.
Jo a neplati nejdrazsi test = nejlepsi ;) koukej proste na ty hodnoty.
Děkujeme a dekuji za příspěvky 🙂
Když jsem otěhotněla a nevěděla jsem o tom, tak mi třeba v hospodě přestalo chutnat pivo🙂 A tak po těch deseti dnech nejdřívě se to dá zjistit podle testu.
Myslíte, ze se povedlo? Dneska jsem měla dostat menstruaci a nepřišla. Místo toho jsem vyzkoušela test a toho je výsledek🙂
@hope84 hezky, pozitivni test. Gratuluji
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Test nejdrive ukaze ducha kolem 10DPO, ale idealni je delat test pri vynechání MS. Jinak příznaky ma snad každá co se snazi otěhotnět 🙂