Nízká sliznice. Poznám z testu, že se plod uchytil?

jancanov
12. pro 2014

Zhruba před dvěma měsíci jsem otěhotněla, ale po 10dnech vynechané MS jsem začala krvácet. Plod se nechytil, jelikož jsem neměla dorostlou sliznici. I čárka na testu byla slabší. Dr. doporučila vyčkat 4 měsíce a dát sliznici čas, aby se vše dalo do pořádku. Jelikož vím, že mám ovulaci až zhruba 20tý den cyklu, vždy jsme si s manželem od zhruba 12dne cyklu dávali pozor ( s kondomem). Teď jsem měla dostat teprve 2hou menzes po samovolném potratu, ale už den před plánovanou MS mám //. Jsem z toho vykolejená, jelikož už jsem v letošním roce 2x potratila. Čárka je docela silná a proto se ptám.Dá se z testu nějak usoudit, že plod se uchytil? Je dobré znamení, že čárka je silnější? Asi je to blbost, ale každá vaše zkušenost nebo názor mi pomůže. Děkuji

ejmisek
12. pro 2014

@jancanov. Tak z testu nevím,spíš řekne víc když si zajdete na krev jestli hcg stoupá.Já v červenci prodělala zamlkly potrat a po druhé ms se zadařilo a nyní jsem ve 13 tydnu.na testu se mi ukázaly dálnice v den kdy měla přijít ms a slabého dušika sem měla pár dní před.Jinak u prvního jsem měla slabou čárku v den ms,ale u každého to stoupá jinak. Přeji hodně štěstí a držím pěstí ať je vše v pořádku.

belleelle
12. pro 2014

@jancanov můžeš to kontrolovat testem clearblue digital, jestli rostete...

jancanov
autor
12. pro 2014

Já jsem nikdy, v den očekávané menzes, neměla tak silnou čárku. Vždy byla o dost slabší. Ale to bude asi tím, že jsem ovulaci musela mít o dost dříve, než normálně mívám. Zkusím testovat ještě za 3dny a pokud se čárka nezmění, budu doufat, že vše klapne 🙂

klaaaara
12. pro 2014

No vidíš, že to nakonec vyšlo a tak rychle. Tak potichounku moc gratuluji a držím palce ať je vše hlavně v pořádku. 🙂
@jancanov

adelaslaba
12. pro 2014

Podle mě z testu to nepoznáš. Já jsem měla biochemické těhotenství a testy byly ukázkové a v děloze nic. Taky to může kolísat podle zředěné testované moči. Mysli pozitivně. Držím pěsti 🙂

jancanov
autor
12. pro 2014

Klárko, já nemám problém otěhotnět, ale horší je to udržet. Proto se teď bojím, že sliznice ještě není OK a vše brzy skončí. K dr. se dostanu asi až v lednu, tak bych jen chtěla vědět, kdy už se můžu potichu radovat, že se vajíčko zahnízdilo. Už 3dny mám menstruační bolesti, ale jinak žádné těhu příznaky. Tak uvidíme v dalších dnech. 😒

jancanov
autor
14. pro 2014

Kdybych alespoň věděla, jak dlouho se embryo může udržet, pokud není dostatečně vysoká sliznice. Po kolika dnech si můžu dávat naději, že je zahnízděné v děloze...... 😖 To čekání je šílený.... 😨

klaaaara
14. pro 2014

Zkus zavolat dr. řekni ji o co jde a určité te vezme a hned budeš vědět na čem jsi. Já osobně bych to az do ledna nevydržela. Prestalala jsi pit ten kontryhel? Ten se v tehu nesmi.
@jancanov

brouzdalka
14. pro 2014

Testy z moči jsou pouze orientační, záleží na koncentraci moči, množství barviva v testu. Schválně jsem si kdysi zkusila najednou namočit dva testy ze dvou krabiček a každý vypadal úplně jinak. Ale jinak moje zkušenost - v lednu 2013 jsem měla biochemické těhotenství (po týdnu od testu přišla MS, v děloze nic a nízká sliznice) a v březnu 2013 jsem otěhotněla úspěšně, a to jsem brala clostilbegyt na zrání vajíček, který sám tlumí růst sliznice. Ale podpořila jsem růst sliznice Femigardem a při ovulaci tam byla nachystaná pěkná peřinka 🙂

jancanov
autor
14. pro 2014

Jestli to v týdnu nedostanu,v pátek zajdu k dr. 🙂

kronecka007
14. pro 2014

Pokud čárka sílí, není zatím důvod k obavám, i když chápu, že po tvé zkušenosti obavy jsou. Užíváš utrogestan? Já jsem měla také nízkou sliznici a vím, že když jsem otěhotněla tak byla 7,5 mm, což rozhodně není nic extra. Dokonce jsem ze začátku špinila, ale užívala jsem ascorutin a utrogestan, který před otěhotněním sliznici zvyšuje a při těhotenství pomáhá plodu se udržet, takže ten by ti měla dr určitě předepsat. Neboj se, určitě to dobře dopadne. Držím palce!!!

jancanov
autor
14. pro 2014

No právě, že dr. mi nic nenapsala. Na jaře jsem potratila a 2x byla na revizi a v říjnu jsem otěhotněla znovu, ale po 10 dnech jsem potratila, jelikož jsem neměla dorostlou sliznici, tak to šlo samo pryč s menzes. Dr. říkala, že je to kvůli kyretáži a mám vydržet ze 4 cykly, aby se děloha dala do kupy. no a já měla mít teď teprve druhou menstruaci od potratu :-/ takže tomu nedávám moc nadějí, že sliznice dorostla. Jsem připravená na vše, ale to čekání mě ubíjí. 😒 Docela dost mě bolí břicho, tak si říkám, že to brzy vypukne.....ale to už mě bolí asi 5dní. Tak nevím...... Nesnáším napínání 🙂

jancanov
autor
15. pro 2014

Dnešní test, zatím se držíme.....

klaaaara
15. pro 2014

@jancanov no to je dálnice. ☺ držím palce at je vše OK az do porodu.

jancanov
autor
20. pro 2014

Tak včera jsem byla u dr. Plod je v děloze zahnízděn a vše zatím vypadá v pořádku. Jsem v 5+2, tudíž ještě srdeční akce není, tak uvidíme dál, jak se vše bude vyvíjet... 🙂

jancanov
autor
30. pro 2014

Dobré ráno holky. Nejsem já kráva největší?? Dnes jsem podle kalkulačky 6+5, žádné krvácení, křeče v podbřížku nebo tak něco. Jen těhu nevolnosti od žaludku. No a já si pro jistotu udělám ráno test, jestli je čárka stále dostatečně silná........................... a ona zeslábla!!! 😒 Samozřejmě myšlenky ty nejčernější a zlost sama na sebe, že mě vůbec napadlo si dělat test, kterej mi doma zbyl. Dr. má až do 5.1. volno, tak mě napadá, zda si zítra nezajít do FN.

linee
30. pro 2014

@jancanov pokud chces mit jistotu,zajdi si tam a rekni,ze mas bolesto nebo nejaky jiny problem.Carka sama o sobe nemusi nic znamenat,zavisi zda a kdy jsi pila a co a koncentrace muze klesat. Pokud si chces byt jista,zajdi do fn. A hlavne nestresuj
Jedine co ovlivnis je zustat v klidu a udelat mimi pohodovy den.A uz se hlavne nestresuj!🙂

jancanov
autor
30. pro 2014

@linee test jsem si dělala dnes ráno, takže koncentrace by měla být ideální. Rozhodla jsem se, že tam zajedu ještě dnes. Tak nějak vnitřně cítím, že to dobré nebude, ale jsem připravená na vše. Jen ta nejistota mě užírá 😖 A díky za podporu 🙂

78marcela
30. pro 2014

@jancanov koukni se na tabulky růstu hcg na netu. Hcg roste jen do určité doby, pak se snižuje a zůstává pak na stejné nižší hladině. Přestan se ale stresovat. Tím tomu moc nepomáháš. Zkus se přeladit. Co se má stát, to se stane. Ale když budeš negativně myslet a stresovat se, tím spíš to bude horší.
Chápu, že to není snadné, věř, že vím o čem mluvim.

jancanov
autor
30. pro 2014

Už jsem vážně relativně v klidu. Jak píšeš, co se má stát, stane se. Na tabulku se podívám, ale tuším, že hladina hcg se zvyšuje až do min.10týdne. Ale mrknu na to 🙂

jancanov
autor
30. pro 2014

Vrchol hladiny HCG v krvi maminky nastává někdy kolem 9.-10. týdne těhotenství a pak mírně opadá. Přibližně v 16. týdnu se ustálí na určité hladině. 😒 No nic.....zajedu si do fn a dám vědět.....

linee
30. pro 2014

@jancanov urcite napis a drzim palce

jancanov
autor
30. pro 2014

Uf uf uf, vše je zatím v naprostém pořádku. Srdíčko tluče a týdny sedí na den. 🙂 samozřejmě jsem neřekla, že tam jsem jen kvůli slabému testu, ale že jsem v noci lehce krvácela a měla bolesti břicha. Dr. mi předepsal utrogestan. Ten mi moje dr. psát nechtěla, i když už mám potrat za sebou. Prý nechce, aby jsme případně udržovali špatný plod. 😒 Ona je v tomhle taková zásadová. zbytečně do sebe nic necpat. Ani kyselinu listovou.......Nikdy jsem žádné gyn.problémy neměla, takže jsem to neřešila, ale teď nevím.....myslím si, že alespoň tu kyselinu bych mohla!

klaaaara
30. pro 2014

@jancanov tak to je super zpráva. Já beru už 3 měsíce femibion 800 a před pár dny jsem taky zjistila, že jsem těhotn, takže ho budu brát až konce 12.tt. Snad bude vše ok a bude to tak. Jo a otěhotněla jsem po roce a půl až s braním femibionu tak asi má nějaký účinek. Myslím, že braním vitamínů nic nepokazíš a aspoň tu listovku by jsi brát mohla. Tak držím palce aby bylo vše v pořádku až do porodu.

fidac
30. pro 2014

@jancanov a copak to máš za doktorku???od takové bych asi velice rychle zmizela... 😒 Kyselina listová je dost důležitá a to zejména do minimálně 12 tt, to podle doporučí každý gynekolog. A je pravdou, že ani Utrogestan a ani nic jiného pokud je špatný plod tak neudrží... 😉

linee
30. pro 2014

@jancanov to je ale zprava!🙂 at se mimcu libi dalsich 8 mesicu a uz zadne stresy 🙂

jancanov
autor
30. pro 2014

@klaaaara Klári, mám z toho velkou radost. Gratuluji 🙂 Budu držet palečky ať je vše ok a ten první trimestr překonáš bez větších problémů. 🙂 No vidíš. A mě po potratu v FN taky doporučovali femibion a moje dr. mi ho opět rozmluvila. Prý je to jen tahání peněz z lidí. Už mě začíná štvát...ode dneška listovku budu brát. Tak se zase ozvi jak pokračuješ 🙂

jancanov
autor
30. pro 2014

@fidac začínám taky přemýšlet, jestli od dr. neutéct. Chodím tam už skoro 15let a nikdy žádné problémy, ale ty její zásady mi začínají lést krkem 😠

klaaaara
30. pro 2014

@jancanov Děkuji Jani, zítra o půl noci se to dozví nastávající tatínek, už se těším na jeho reakci. 🙂 Taky ti přeji ať vše dobře dopadne a miminko krásně roste. Kašli na dr a vitamínky určitě užívej, není to vyhození peněz. Aspoň si můžeš být jistá, že pro mimíska děláš vše co jde. Určitě se budu hlásit k dr jdu až 12.1 tak uvidíme co mi řekne. Také se hlas co nového. 🙂

78marcela
30. pro 2014

@jancanov určitě bych se vůbec nebránila ani listovku ani utrogestan. Já chodím na umělé a tam to rozhodně doporučuji. A pokud to bude špatné, tak to neudrží ani zázrak. Je dobre, že je vše ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru