Nerozumím testům. Můžu být při úplně klasické ms těhotná?

qistyna
14. říj 2021

Dobry den, od 1.10 do 5.10 jsem mela normalni menses, sex zadny tento mesic, 8.10 jsem zacala opet krvacet, krvacela do vcera. Nekdo mi tu rekl, ze kdyz mam i pri krvaceni pozitivni ovul.test, at si udelam tehotensky. Dost me boli podbrisek a jsem nafoukla i kdyz mi to zase skoncilo. Udelala jsem tak a mam pozitivni tt. Ted ale to proste nechapu, vim ze pri ms muzu byt tehotna, ale pri uplne klasicke ms? Navic na to, ze mam po menstruaci tyden a mezitim to krvaceni se mi zda tt malo pozitivni.
Myslite, ze kdyby to bylo mimodelozni, ze to bude bolet nejak tak moc, ze to poznam? K lekari na prev.proh jsem obednana za tyden.
Dekuji, prikladam foto

mimi1004
14. říj 2021

Mohla jsi být těhotná, ale prostě to nevyšlo a samo odešlo. A určitě jsi byla těhotná ze dexu dříve než v říjnu. Takhle brzo by to ani test nepoznal.

qistyna
autor
14. říj 2021

@mimi1004 no prave, to je mi jasny, ze by to muselo byt ze zari, tenhle mesic jsem vlastne jen krvacela.. ale prvni menses mi skoncil 5.10 a kdyby to bylo v pohode tehotenstvi tak bych asi nemenstruovala (uplne normalne) a pak nekrvacela.. proto mam strach z toho mimodelozniho, test je slaby a boli me bricho, ale ne zas tolik.. no uvidim co z toho teda bude, mam strach, abych nezkolabovala nebo tak, nevim jak to pri mimodeloznim chodi a mam tu male dite.. ale dekuji za prispevek

izzylka
14. říj 2021

@qistyna u mě tak probíhalo biochemické 🤔 po ms pozitivní test, ten chvilku malinko sílil a pak začal slábnout. Mimoděložní je nebezpečné až tak 7-8 týden, do té doby stihneš kontrolu a mě na pohotovosti ujišťovali, že by mě to fakt bolelo 🤷🏻‍♀️ i když někdo k tomu určitě napíše, že u mimoděložního žádné bolesti neměl 🤷🏻‍♀️ kdybys měla jakékoliv pochyby, furt můžeš sjet na gyn. pohotovost 🤷🏻‍♀️ zkus třeba za 2 dny další test, a uvidíš...

qistyna
autor
14. říj 2021

@izzylka dekuji za uklidneni

klokanka31
14. říj 2021

@qistyna A nebo jsi ta vyjímka co má ms i při těhotenství... 🤔 já měla mimoděložní, a nebolelo mě to 🤷

qistyna
autor
14. říj 2021

@klokanka31 no asi je tam taky nejaka moznost, ale to by tam podle me uz musely byt ty carky uplne obe stejne.. a hlavne jsem pak jeste krvacela normalne cirou krvi dalsi tyden. No je to nejaky divoky.. jsem kazdopadne rada, ze jsem se dozvedela, ze mimodelozni je nebezpecne az mezi 7-8tt, to stihnu toho lekare

klokanka31
14. říj 2021

@qistyna Snad ti to dopadne dobře a mimoděložní to nebude...ono když už je u mimo průšvih, tak to jde strašně rychle. Já byla celou dobu v pohodě, a pak jsem ve špitále najednou začala kolabovat, tak byly fofry na sál.

qistyna
autor
14. říj 2021

@klokanka31 no to je pekny.. ale zas me fakt boli bricho; tebe nebolelo, jsi psala, tak snad to bude neco jineho.. treba to biochemicke. No zitra tam radeji zavolam, zda me nevemou driv

klokanka31
14. říj 2021

@qistyna Zase břicho může na začátku těhu bolet...mě bolelo strašně, jako kdybych měla mít každou chvilkou ms, a mám z toho zdravou holčičku...

qistyna
autor
14. říj 2021

@klokanka31 presne tak me boli, jak pri silne MS. Ale zas ta uplne normalni MS na zacatku mesice, pak tyden dalsi krvaceni… bylo by bezva, kdyby to bylo prosperujici tehotenstvi, ale dle meho sance miziva.. i jsem si rikala jestli to nemuze byt nejaky zanet, ale to by asi nebyl pozitivni tt test.. nebo nejaka cysta

qistyna
autor
14. říj 2021

Jsem rada, ze jsem se uklidnila kvuli tomu mimodeloznimu, ze pripadne mam jeste cas to vyresit. Zajdu k doktorovi a uvidim. Mozna si udelam test rano, jeden mi zbyl a pak tam zavolam.

klokanka31
14. říj 2021

@qistyna Kdyžtak dej vědět jak jsi dopadla, je to zvláštní...

ileni
15. říj 2021

@qistyna pred 6 lety jsem měla něco podobného...proběhla mi ms a asi za 10 dní jsem začala zase krvácet. Šla jsem k dr a ta mi řekla, že jsem úplně blbá, že mám ovulaci. To bylo asi ve středu... bylo mi porad zle, bolelo mě břicho...v pátek jsem byla u Apolinare, kde zjistili, že se jedná o těhotenství. Brali mi krev na hcg a ještě nějaký hormon, který od určitě hodnoty má ukázat, zda se jedná o prosperující tehu. V pátek to ukazovalo, že ano. V pondělí na další kontrole už všechny hodnoty začaly padat.... ale do měsíce jsem otehotnela a mám vedle sebe zdravé dítě..

marcicek84
15. říj 2021

Kamaradka byla tehotna a nepoznala to do 5.mesice protoze celou dobu mela normalne MS,chodila po vysetrenich s zaludkem,ze porad blije a az na sonu se ji dr.podival i do delohy a tam mimco,takze sok a druhy,ze dite slo ven driv,ze se narodilo uz v 7 mesici,tedy za dalsi 2 mesice...

katherine177
15. říj 2021

@marcicek84 no chudák kamarádka

pavca1982
15. říj 2021

@marcicek84 Byla těhotná jen 2 měsíce vlastně. To bych byla asi v šoku.

marcicek84
15. říj 2021

@pavca1982 taky,ze byla,prvni mesic to v sobe zpracovavala,pak rychle zacala nakupovat veci a bac ani se poradne nepripravila a mimco bylo tafy,navic tim,ze neabsolvovala zadne screeningy,tak pak je posilali na vysetreni po vsech certech - neurologie hlavne a tak.Navic mela jen pritele,ktery uz sve dve deti mel,nastesti ten by o potratu ani nepremyslel a tim,ze mel dve holky,tak ona mu dala syna,tak mel velkou radost.

elin22
15. říj 2021

Zdravím mám podobný problém měla jsem 5dní zpoždění ten pátý den jsem si dělala TT a byl tam duch tak jsem to neřešila pak jsem to vecer dostala ale bylo mi furt divně tak jsem si udělala dnes další test i když mám ms..a zdá se mi že ten duch je silnější je to možné ?

klokanka31
15. říj 2021

@elin22 To není duch ale krásná silná čárka 😉

elin22
15. říj 2021

A to jsem měla opravdu ducha tak já nevím na gyndu se dostanuu až ve středu na clearblue který byl poprvé negativní mám dnes plus ..(nebyl to digi)

klokanka31
15. říj 2021

@elin22 Si zkus udělat ten digitální test kde se ti ukáže v kolikátým jsi týdnu

qistyna
autor
15. říj 2021

@klokanka31 nakonec me dnes lekar vezme za hodinu… mam divny pocit, jsem zvedava co rekne. Dam vedet

klokanka31
15. říj 2021

@qistyna Držím ti pěsti ať to dopadne dobře 🍀🍀🍀🍀🍀

qistyna
autor
15. říj 2021

Tak me vysetrili, v deloze nic nevidela, bud to byl spontanni potrat (lepsi pripad) nebo mimodelozni, zjistim v pondeli podle hodnot HCG, podle toho se to pak bude dal resit

klokanka31
15. říj 2021

@qistyna To mě mrzí 😢 tak snad to byl "jen" potrat, protože mimoděložní je vždycky průšvih 😣

qistyna
autor
15. říj 2021

@klokanka31 presne. Tak uvidim v pondeli…

sudylichozrout
19. říj 2021

@qistyna Jak jsi dopadla? 🙂

qistyna
autor
20. říj 2021

@sudylichozrout zatim nevim, prehazuji si me jako horky brambor.
V patek HCG 274 (ale krev pres vikend v lednici tak nevedi jestli je to spravne), v pondeli 189, v utery 284, dnes jdu zas, na ultrazvuku nic videt nikde neni.. jsem z toho uz unavena. pritom podle predposledni MS bych mela byt jakoby 6TT.. podle posledni MS nesmysl, tehotna musim byt ze zari…jeste me boli v krku a mam rymu.. Ja jen doufam, ze kdyz to nebude prosperujici tak to nebude to mimodelozni.. tak drzte palce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru