Nerozumím sdělení od gynekologa, může někdo poradit?

suzann13
27. dub 2017

Ahoj holky, prosím vás, v pondělí jsem měla pozitivní těhotenský test, ale špinila jsem, tak jsem dnes skočila raději k dr. Udělal ultrazvuk, řekl mi, že tam nic nevidí, ale - vytáhl si fotku z ultrazvuku, řekl mi, že musíme předpokládat, že jsem těhotná, píchl mi injekci na zastavení špinění a dál mi Gynprodyl. Řekl, že uvidíme v úterý. Jsem z toho ale zmatená. Když jsem měla v lednu 14 dnů zpoždění, udělal ultrazvuk, řekl to samé - nic tam nevidí, vzal krev na hcg (to dnes ne) a měla jsem přijít na vyvolání ms. Myslíte, že tam mohl něco vidět, když mi krev nevzal a udělal si i foto z ultrazvuku? Mám strach, vůbec nevím, co si o tom mám myslet...Děkuji za případné podněty!

absintka19
27. dub 2017

@suzann13 Ahoj. Neznam nic co by se pichalo na zastaveni krvaceni, spise bych chapala na vyvolani. Kolik dni mas zpozdeni? V jakem tydnu mas byt? Kdy byla posl.MS? Kdyz nam nic nereknes tak odkud to mame vedet? Prilis mlade tehu na utz fakt videt neni.

helen_h
27. dub 2017

Jiná byla ta info o to, že jsi ho informovala o pozitivním testu, takže to bere tak, že můžeš být těhotná a tedy není zatím důvod dávat vyvolávačku. Na další kontrole by se vidělo, zda se tam tvoří zárodek nebo ne. Předpokládám, že kdyby na uzv nic nebylo a kdyby tedy chtěl pak píchat vyvolávačku, určitě by krev na hladinu hcg nabíral, aby to přkontroloval.

suzann13
autor
27. dub 2017

@absinthka19 promiň, dnes je to týden zpoždění, chtěla jsem jít až příští týden k dr, ale to špinění mě trochu vylekalo.. poslední ms byla 25.3., mám krátký cyklus.

absintka19
27. dub 2017

@suzann13 jo, a priste kdyz necemu nerozumis tak se ptej primo lekare, my do tebe ani do jeho hlavy nevidime co tym mysli. Jak se rika :lina huba, hole nestesti. Zbytecne se pak stresujes, coz v pripade tehu embryjku neprospiva.

absintka19
27. dub 2017

@suzann13 takze to vychazi na 4tt, to fakt nic videt nemohl. Chapu, spineni. Tak uvidis za tyden, muzes se za tyden testnout pro svuj klid.

suzann13
autor
27. dub 2017

@helen_h právě takhle to udělal v tom lednu. Já jsem myslela, že krev na hcg se bere téměř vždy na kontrolu

maii
27. dub 2017

A co takhle se ho zeptat rovnou, kdyz nerozumis? Misto hazeni do konskyho eteru? Uvidis beztak v utery. Btw co je na tom nejasnyho - kdyz tam nic nevidel, tak tam nic nevidel, Duvodu muze spousta, ultrazvuk rana tehotenstvi nema sanci zachytit. No a jestli v utery bude stejne mysticky, tak se ho zeptej rovnou, proc a co dela. Pacient nema jen drzet pysk a kejvat.

jezz13
27. dub 2017

Na zastavení špinění se dává progesteron, tak by ta injekce mohla být třeba Agolutin? Jinak mohl vidět vyšší slizniciˇ, což by o těhotenství taky svědčilo. Test na hcg sice těhu potvrdí, ale pokud špiníš, stejně je potřeba počkat, jak se to vyvrbí.

englerova14
27. dub 2017

@suzann13 ahoj, měla jsem to na zač, těhu podobně, taky tam 'nic neviděla', ale jelikož jsem lehce krvácela a test několikrát pozitivní, dala mi utrogestan a asacorutin. A za 2 týdny uz bylo i ❤
Myslím, že jen nechtějí dělat falešné naděje, aby pak nepřišlo velké zklamání, kdyby těhu odešlo. Přeji ať vše dobře dopadne😉

mejan
27. dub 2017

Ptej se doktora a ne nas... To je rada. To pak tahle fora nemusi existovat. Zakladatelku jiste zajimaji zkusenosti jinych maminek, jestli to na zacatku nemely take tak a jak doktor postupoval. Ne vzdy kazdy dokaze i pod vlivem emoci rychle reagovat a doktora se na vsechno zeptat

lussi
27. dub 2017

Ahoj, Gynprodyl je tuším náhrada za Utrogestan, ten jsem brala skoro celé, těh, je to na jeho udržení , takže si troufám říct, že tam pan doktor asi něco musel vidět, jinak by to nepředepisoval (vyšší sliznici, gestační váček ) akorát ještě nepotvrdil srdíčko, protože je brzy.
Držím palce! 🙂

aurantium
27. dub 2017

Ve skupince Femibionu najdes lekarku, treba poradi 🙂

linee
28. dub 2017

@mejan
@maii
@absintka19 tak to doufam holky,ze takto budete reagovat u kazdeho opakujiciho se dotazu.Admini aspon budou radi,ze se nedopluji dotazy....to aby se clovek uz vubec neptal. Nerozumi,tak se zeptala.

@suzann13 na utz nic jeste nemohl nic videt,je brzo,takze pokud jsi mu rikala o pozirivnim tt,vychazi z toho,ze tehotna jsi a ted se musi pockat,jak se to vse vyvine. Je to ted na mimcu,ty se setri a mysli pozitivne,momentalne vic udelat nemuzes.Drzim palce.
V lednu to byla uplne jina situace,u hcg se ujistil,zda tehotna nejsi (to ted nemusel,protoze jsi mela pozitivni tt test). Jinak pokud se vse dobre vyviji,tak u nekoho hcg neberou vubec.
Drzim palce

mejan
28. dub 2017

@linee zakladatelky jsem se zastala, zkus to precist jeste jednou😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru