Ahoj,
prosim o radu 😊V srpnu jsem vysadila, 24.8. přišla klasicka pseudomenstruace tak jak mela, prubeh normalni. Dnes je 36 DC a mrska stale nikde 😵 HA jsem brala od 16, vysadila jsem asi ve 20 jen na mesic a MS prisla tehdy normálně, takze jsem zase zobala... Ted mi bude 28 a chteli bychom miminko, ale jelikož jsem se nikdy nezajimala o DC apod tak jsem docela v pasti, ms proste chodila pred praskama co mesic, pri HA to bylo automaticke, tak co resit ze jo😂
Ted po vysazení jsem mela v prvni pulce zari tlaky v podbřišku, potom obcas lehce bolelo po stranách podbrisku, dalsi tyden mne bolelo obcas bricho, to se mi nikdy nestavalo a nemohla jsem jist, i z detske porce jsem byla precpana... 33 DC jsem radsi udělala test-negativni, tentýž den mně zacalo bolet v podbřišku jako by MS mela přijít a nikde.. Dnes 36DC mne uz nic neboli, citim se uplne ok, ale MS proste není.
Vím, ze po vysazení jsou nejspis tyto problemy normal ale ted nevim co delat, jak dlouho cekat nez prijde, popripade kdy volat doktorovi?
Nebo je prece jen moznost ze bych byla tehotna a test by to proste jeste neukazal?
Ja to po vysazeni prasku dostala asi az po 68 dnech. Celou dobu pms, byla jsem jak casovana bomba 🙄 Na vyvolavacku to podle doktora nebylo, mela jsem nizkou sliznici. Zacala jsem pit kontryhel a ten mi cyklus srovnal.
@lenivekotatko Po vysazení může trvat i několik měsíců, než se cyklus srovná. Nechala bych tomu prostě čas.
@levandulka_fialova to jsem právě cetla, ale nevim kdy uz je to na doktora?
@lenivekotatko Já po vysazení měla jednu menstruaci po měsíci po vysazení a pak rok nic! Byla jsem na vyvolávačce, tak to pomohlo jen jednou a pak zas nic. Byla jsem pak už i u endokrinologa a nic mi nezjistili. Naštěstí mi to cca po roce začlo zas chodit normálně. Užívala jsem gynex asi 3 měsíce předtím, než mi začal znovu menses. Nevím, jestli to byla jen náhoda nebo gynex fakt pomohl 🙂
@lenivekotatko Ten rok si myslím, že to u někoho trvat může, ale nechala bych tomu aspoň půl roku. Případně bych zkusila měřit teplotu, podle ní aspoň uvidíš, jestli probíhá ovulace. Možná bude probíhat, jen později, proto delší cykly.
Ty jo tak tajne doufam ze to je vse ok... Desite mne😔
@kachna001 dekuju😊
@lenivekotatko Nechceme te desit, bohuzel to tak muze byt. Taky jsem si myslela, ze vysadim prasky a hned otehotnim. Ale co by clovek po tom telu chtel, kdyz ho x let oblbuje praskama.
Ahoj, já vysadila v květnu po skoro 12 letech braní HA. Hned první měsíc jsem měla taky určité zpoždění, už jsem si naivně myslela, že se zadařilo, test ale negativní a nakonec MS dorazila po 38 dnech, a jak jsem četla spoustu zkušeností, měla jsem štěstí, že nakonec dorazila vlastně takhle brzo. A vlastně celou dobu do menstruace jsem měla různé pobolívání a píchání v podbřišku, bolest zad a všechno možné. Začala jsem měřit teplotu, a ukázalo se, že jsem ještě 2 cykly po vysazení neměla ovulaci, až zpětně jsem si uvědomila, že jsem měla i dost slabou MS (hodně podobnou jako při antikoncepci). Teprve 3. cyklus jsem měla ovulaci potvrzenou teplotou, symptomy i doktorkou, a menstruace byla najednou silná jako nikdy 😀 Možná bych zkusila nějaké čaje na srovnání hormonů, ještě než bys případně šla na vyvolávací injekci 🙂
@kacimilek dekuju 😊 dnes 38 DC tak budu jeste cekat noo, mas nejaky caj odzkouseny?
@lenivekotatko Ještě mě napadlo... Já mám nízké AMH a tudíž ovulaci jen občas a teď jsem 1. měsíc zkusila drmek a ovulace proběhla dokonce už 11. DC, tak bych možná zkusila od 1. DC ten drmek.
@lenivekotatko Noo, to nemám, naštěstí jsem to nemusela řešit. Ale kdybych ten problém měla, asi bych se zašla poradit do nějakého bylinkářství, máme třeba ve městě takový obchůdek, a moc šikovnou paní 🙂
@levandulka_fialova taky tento cyklus užívám drmek, jsem 21DC a ovulace zatím nikde 😀 ale mívám ji později, takže čekám každým dnem. Ale je fakt, že jsem s ním začala až 5DC
@kacimilek Já ji měla už 11.DC, mám tu tinkturu, tak uvidím další cyklus.
Co rikate na gynex? Mam ho nasadit?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lenivekotatko ten 33dc to mohla být klidně ovulace, takže můžeš počítat ještě klidně 10 dní... I s tím testem - vše závisí od toho, kdy jsi tu ovulaci měla a jestli vůbec, zkus další test třeba za 14 dní 👍