Můžu být těhotná i přes antikoncepci a kojení?

svetlanap
25. srp 2015

Ahoj všem, možná si o mě řeknete, že jsem totálně pitomá, každopádně bych vás ale prosila o názor. Máme doma skoro 9. měsíčního kluka, kojím, už ne po 3 hodinách, ale dost často, beru antikoncepci azalia 75 (nezapomněla jsem) sexovali jsme s manželem asi před týdnem (před tím asi 2-3 týdny ne, vzhledem k jeho služebce a mé nemoci) dnes jsem z ničeho nic musela zvracet (odpoledne), což mě zarazilo a vyštrachala jsem někde těhotenský test GS MAMA, vyšel hodně slabý duch nebo nevím co to je. Co myslíte, je to falešně pozitivní těhotenský test nebo můžu být těhotná i přes prášky, kojení a přes to, že jsme tento měsíc sexovali jen jednou nebo 2x? MS ještě od porodu nemám. Zítra asi koupím další test, ale teď jsem z toho dost nervózní.

bajana
25. srp 2015

Týždeň po styku je skoro aj na ducha,za mňa sa pravdepodobnosť tehotenstva blizi k nule, už som sa tu stretla s x skúsenosťami s falošnou pozitívitou mama testov

gepe
25. srp 2015

@svetlanap ahoj, nevim co muze znamenat ten test, resp zda je falesne pozitivni ci nikoliv. Pokud jsi byla nemocna a brala nejake leky, tak mohly snizovat ucinek antikoncepce. Jinak odpovim na otazku a asi Te moc nepotesim.
Ano, muzes otehotnet pri kojeni, ano muzes otehotnet pri antikoncepci, ano muzes otehotnet, i kdyz jste to delali 1-2x. Coz vsak nemusi znamenat, ze tehotna jsi. 🙂 bud pockej par dni a udelej dalsi test, prip. odbery na hcg. Pristup zvol jaky Ti bude vyhovovat, vcetne pripadneho reseni.

ululul
25. srp 2015

Urcite bys nemela pozitivni test po tydnu od oplodneni. Ani nevolnost tak rychle nedorazi. Ale klidne muze pochazet z doby pred sluzebkou. Ja otehotnela pres antikoncepci, pri jedinem sexu za pul roku, kdyz pritel prodelaval chemo a udajne byl "prakticky neplodny". Vsechno je mozny. Mame 16ti mesicni dceru.

svetlanap
autor
25. srp 2015

@ululul No jo ale z doby před služebkou by to zas nebyl duch, ale silná čárka ne?
@gepe Léky jsem nebrala, vzhledem k tomu, že to bylo jen nachlazení.

gepe
25. srp 2015

@svetlanap tak uvidis, co to bude. Ty odpovedi moje jsou nezavisle na ne/lecich a nemoci.

ululul
25. srp 2015

@svetlanap pri druhem tehu mi vynechala menses, testovala jsem a nic. Dalsi tes 5 dni po vynechani a slaby duch. To bylo cca 4 tydny po sexu.

handangervidda
25. srp 2015

@svetlanap tak spermie ještě pár dní přežije v děloze, takže teoreticky můžeš být těhotná i něco málo přes dva týdny, kdy by byl duch. Mamatesty jsem používala a duch se objevil až když jsem byla těhotná(9 dní po ovulaci). Ale myslím, že to zvracení na takhle brzké těhotenství spíš nesedí, asi jsi jen něco blbého snědla, ale otestuj pozítří ráno a uvidíš.

verusky
26. srp 2015

@svetlanap tak jak dopadl dalsi test? no kdyztak by jsi mela dve deti za sebou... je to narocne, ale zvladnout se da...

svetlanap
autor
26. srp 2015

Test negativní, pro jistotu ještě udělám jeden zítra. To by mi ani tak nevadilo mít 2 děti za sebou, ale spíš mě to zarazilo - kojím, nemenstruuji, beru HA a ještě jsme se s manžou milovali 2x.
@verusky

verusky
26. srp 2015

@svetlanap no na tom je divna jen ta HA, ale jak tu psal nekdo vys, brala-li jsi leky, mohl se zmirnit ucinek. milovani mohlo vyjit zrovna v plodnych dnech a pred mesickama 14 dni jsi plodna 🙂 kojeni antikoncepce neni, mam oboji deti sestnact mesicu za sebou a v dobe poceti jsem kojila temer plne.
tak at je to, jak ma byt, kdyztak nam napis, kdyby test zpozitivnel 🙂
pekne dny 🙂

terezapetrova
26. srp 2015

@svetlanap ano antikoncepce neni 100 procent, ano kojení neni antikoncepce a ano i přes "jen" dva styky lze otehotnet, nevim jak je to s tou menstruaci, at to dopadne jak si přeješ 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru