Můžu být těhotná?

sebestovahanka
20. říj 2015

Chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor... co si o tom myslíte? Vážnější nemoc nebo moje tělo nepracuje tak, jak má... od listopad 2014 neberu HA (kvůli špinění i mezi menstruacemi). Po vysazení byly 2 měsíce v pohodě (prosinec a leden se menstruace dostavila pravidelně), ale od února se to nějak nechce ustálit (někdy to mám po 25 dnech, jindy po 45, pak zase po 32... atd) chodila jsem na různé vyšetření všechno OK, jen mi hned v lednu zjistili štítnou žlázu (na ni beru denně půl tablety euthyrox 50 mg) a 2.9. jsem byla na kontrole ze štítnou žlázou včetně odběru krve a bylo mi řečeno, že je to všechno v pořádku. V květnu mi moje doktorka předepsala na 2 cykly PROVERU na upravení (to se dostavilo v pohodě) a pak zase zmatek, tak jsem v červenci dostala ORGAMETRIL (ten jsem začala brát 15. den cyklu po dobu 10 dnů) menstruace se dostavila za 1 dnů. Moje poslední menstruace byla od 10.9.2015 do 13.9.2015. S přítelem se snažíme o miminko (takže si pozor nedáváme a sexujeme, jak se nám zrovna chce, spíš víc než míň 🙂 ), ale když pořádně nevím, kdy mám ovulaci, tak je hrozně těžké něco počítat a plánovat :( Můžu být těhotná???? Test jsem si dělala 17.10.2015 a byl negativní.... a bazální teplota je víc než 37....

lindaaax
20. říj 2015

Pokud proběhne ovulace, tak těhotná ano, i když nebude přesně jasné, kdy k tomu došlo. Moje kamoška má přesně tuto zkušenost - neměla ovulaci uprostřed cyklu, mělo se to řešit s gyn na další návštěvě, ale místo pro prášky šla na ultrazvuk a potvrzení těhu 🙂

papalinka
20. říj 2015

@sebestovahanka začni pít kontryhelový čaj, je to dlouhodobě ověřený prostředek a pomáhá, do tří měsíců by se ti měl cyklus srovnat. Jestli jsi těhotná netuším, počkala bych ještě zda MS nepřijde znovu až 45. den cyklu a pak řešila s dr.

sebestovahanka
autor
20. říj 2015

@lindaaax No to já právě nevím, kdy byla ovu a jestli vůbec.. Prostě je to blbý, když jsem měla pokaždé jinak cyklus .. K tomu všemu jsem začala v srpnu užívat ještě i tablety femibion 1 (teď už beru 3. plato) a byl mi doporučený i kontryhelový čaj (ten ale nevím, kdy přesně mám pít - dle diskuzí různě :( a v lékárně mi bylo řečeno, že klidně každý den jeden šálek a klidně nepřetržitě, ale tak ho nepiju. Tak snad to k něčemu bude a zadaří se nám... 🙂

iveta93
20. říj 2015

Měla jsem to podobně. Po vysazení HA jsem měla pár MS v pořádku a potom se mi to rozházelo tak že se neukázala třeba měsíc a těhotná jsem nebyla. S doktory jsem to neřešila protože už jsem jí měla rozházenou před HA a nic mi na to nepomohlo. Otěhotněla jsem asi po 3 letech bez HA. Můžeš zkusit kontryhelový čaj, já jsem po dvou - třech měsících pití otěhotněla, ale měl by i srovnat MS. A pokud se snažíte o miminko tak můžeš zkusit cvičení podle Mojžíšové. S tím osobní zkušenost nemám, ale vím že si jí spousty snažilek chválilo.

sebestovahanka
autor
20. říj 2015

@papalinka a jak ho mám pít? Koupený ho mám a teď beru už 3. plato femibion tablet 1.

sebestovahanka
autor
20. říj 2015

@iveta93 A pila jsi ho kdy? Celý měsíc nebo jen v určité dny?

papalinka
20. říj 2015

@sebestovahanka určitě každý den alespoň ty tři měsíce. Koukni na balení čaje, co tam píšou, já měla napsáno 1x denně, ale vím, že jsou firmy, co píšou 2x nebo 3x denně. Určitě je ale potřeba pravidelně, alespoň jednou denně, nevynechávat.

iveta93
20. říj 2015

@sebestovahanka Já ho pila celý měsíc. Někdo pije od MS do ovulace, ale tu já nikdy nezjišťovala tak jsem to brala pořád, ale názorů je na to víc. 🙂 A já měla přímo od bylinkáře nasušený kontryhel a říkal mi, že ho mám pít 1-2x denně tak jsem si ho dala vždy jednou.

sebestovahanka
autor
20. říj 2015

@papalinka oki, děkuju MOC za informaci! 🙂

sebestovahanka
autor
20. říj 2015

@iveta93 Oki, tak to asi tak udělám.. Děkuji moc... 🙂

werumka
20. říj 2015

@sebestovahanka Ahoj! Cyklus se po vysazení HA může rovnat klidně i rok - než naskočí pravidelná ovulace a tím pádem i menstruace. Spíš se mohlo stát, že Proverou a Orgametrilem se ovulace opět blokovala (jako při braní HA) a pak je těžký, aby nějak pravidelně naskočila. Oba ty léky se musí brát až po ovulaci, jinak Ti jí bloknou. Zároveň zvyšují bazální teplotu, takže při jejich braní se ovulace dost dobře nedá určit. Zkusila bych ke kontryhelu sledovat ovulaci - opravdu pečlivě. Abys viděla, zda k ní dochází každý cyklus, nebo jen někdy a kdy přibližně chodí.

keny123
20. říj 2015

@sebestovahanka třeba já ám cykly cca 35dní snažíme se od srpna a ovu mam až po 25dni.

werumka
20. říj 2015

@keny123 Tak to máš ale krátkou luteální fázi - nebylas na odběrech hormonálního profilu? Vypadá to na málo progesteronu a to by pak mohlo v těhotenství bránit...

keny123
20. říj 2015

@werumka už mám dvě děti a měla jsem to tak i předtím 😉 bez problému...

keny123
20. říj 2015

@werumka a málo progesteronu?co to je a podle čeho soudíš??jako kdyby to mělo dlouho trvat tak se ozvu zatím me to netrápí jak říkám už mám rarachy dva a taky to šlo...a i mezi nima jsem otěhotněla,bohužel mimoděložně....
do ledna to necham tak,pak se uvidí

werumka
20. říj 2015

@keny123 To se právě pozná od délky luteální fáze (to je ta druhá od ovulace k menstruaci). Normální délka je od 10 do 16 dnů. I těhotenské kalkulačky počítají s takovým zlatým středem 14 dnů. Pokud je kratší než 10 dní, pak už se jedná o nedostatek progesteronu, který produkuje žluté tělísko po ovulaci. Ta doba 10 dní je potřebná k zahnízdění a dostatek progesteronu k výživě miminka, než začne fungovat placenta. Uvidíš, jak to bude dál. Kdybys viděla, že ta doba je fakt krátká 10 dní a méně, pak bych si třeba nechala napsat Utrogestan.

keny123
20. říj 2015

@werumka no min jak 10dn není... no uvidíme... ted druhy den špiním a čekám na m tak nevim jak to jako mám počítat :(

werumka
20. říj 2015

@keny123 Až od prvního dne krvácení. Pokud krvácení začne až po 18. hodině, tak to počítat až od druhého dne.

keny123
20. říj 2015

@werumka já už druhy den špiním to jsem nikdy neměla ach jo!! :( a počítá se tim padem že mám tale ten stejny cyklus takže se mi ,,naštěstí,, prodlužuje luteální fáze??

werumka
20. říj 2015

@keny123 Jojo, přesně tak. Uvidíš příští dny. Luteální fáze se nemění (může se v rámci let posunout třeba o den, dva - třeba po porodu) - ale jinak je konstantně dlouhá. Narozdíl od té fáze před ovulací.

keny123
20. říj 2015

@werumka už čtu o prodloužení... pyridoxin by měl pomoct vitamin b6...já i zobu magnesku s b6... no uvidíme...

werumka
20. říj 2015

@keny123 Určitě vyzkoušej - mnohdy se tomu dá pomoct takhle přírodní cestou a pravděpodobnost otěhotnění to zvýší.

sebestovahanka
autor
21. říj 2015

Děvčata, tak 17.10. jsem si dělala těhotenský test a byl negativní, dnes jsem si ho dělala znovu, protože se mi nedostavila MS a ... Co myslíte?? 🙂

barumat
21. říj 2015

Rozhodně tam je 😉

keny123
21. říj 2015

@sebestovahanka další taková hned z rána ..moc gratuluji a tiše závidím 😉

sebestovahanka
autor
21. říj 2015

@barumat
@keny123

když já holky nevím, tak dlouho jsme se snažili, už jsem to někdy chtěla vzdát a že by tak najednou se to podařilo??? Vidím tam taky //, ale pořád mi to nějak nedochází.... ááááááááá asi zešílím ... 😀

lindaaax
21. říj 2015

Tyjo, to je jasná zpráva! Gratuluji! 😉

keny123
21. říj 2015

@sebestovahanka to je tak vždycky až se na to člověk vyprdne je to hned. je to v hlavě bohužel.. a i když si řekneme nebudeme to hrotit... nejde to..

sebestovahanka
autor
21. říj 2015

tak děkuju holky!! 🙂

keny123
21. říj 2015

@werumka tak píšeš že se LF nemění ..minuly cyklus jsem měla 35 dni a 25dc jsem mela pozitivní ovu test... a ted?pozitivní ovu test 26 a 27dc oba dny a dneska jsem 38dc a dneska uz to bude třetí den co špiním ms stále nikde :( a test nega

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru