Ahoj,
20.1. jsme s přítelem měli sex, beru antikoncepci, ale v té době jsem brala antibiotika Ospen na anginu, poté mi byla diagnostikovaná mononukleoza, takže jsem držela dietu, menstruace proběhla normálně v termínu od 2.2. do 6.2.Je možné že bych i přes to byla těhotná? Poté jsem dostávala 7 dní injekčně prokainpenicilin a minulý čtvrtek Rotarpen. byla mi diagnostikovaná spálová angína. Testy jsem si dělala 3.2., 10.2., 12.2. a 17.2. všechny vyšly negativně. Mám nafouklé břicho a bolí mě prsa. K doktorovi jsem objednaná na 26.2., ale do té doby se asi zblázním... Je možné že jsem těhotná? Předem moc děkuji
Ta pravdepodobnost je velice minimalni.
opravte mne,ale antibiotika jako taková snižují účinost hormonální antikoncepce...uvidíš zda menstruace přijde včas..a pokud ne,tak si kup test ..
Kdyz byl sex 20.1., tak teh.test by ti uz tehotenstvi ukazal.
Ano...atb snizuji ucinost ha...ale pokud jsi mela ms normalne, tak bych verila ze tehotna nejsi. Brala jsem antiko nekolik let a i pres brani atb jsem nikdy neotehotnela...a take si myslim..ze jsi ted nadopovana leky a ty to mohou vse ovlivnit i to..jak se ted chova tve telo. Pokud ti testy vysly negativne..tak jim ver.
Za mne je sance nizka,podle mne mas hormony rozhazene kvuli lekum.
@priefi HA beru už něco přes rok
@deborah1234 Pokud to dobre chapu, tak po sexu normalne prisla menstruace a po ni sis jeste delala 3 testy a vsechny byly negativni? Potom ty priznaky, ktere mas, muzou byt klidne psychosomaticke - tolik se bojis, ze jsi tehotna a intenzivne na to myslis, az se tak telo zacalo chovat. Fakt to funguje, mne se to take stalo, jen opacne (ja se tak TESILA, ze jsem tehotna, ze se mi tyden tak telo na 100% chovalo). Ale bud klidna, Ty na 99% tehotna nejsi. 🙂
@deborah1234 aha, tak HA to nebude. I kdyz ms byla, neznamena to, ze tehu nejsi, HA delaj pseudo ms. Ale taky atb muzou a nemusi snizovat ucinnost. Do budoucna urcite a pritelem pouzij dvoji ochranu u leku, ktere muzou snizovat ucinnost HA. Pravdepodobnost je ovsem minimalni. Pokud nemuzes vydrzet, nez pujdes k dr., tak si kup crearblue difitalni test, pokud tehu jsi, urco to odhali. Klasicke testy to odhalit nemusi, sice duch by asi uz byl videt. Dalsi vec je, ze jsi tech leku mela hodne a tim padet to muze byt dozvuk leku,.to co citis. Za pubertatskych let kamaradka taky mela obavy, ze je tehu, i kdyz brala HA, mela pocit, ze ma zvetsene bricho, ze ma vetsi a bolava prsa... takhle krasne si s ni zahrala psychika. Takze hlavne klid. Kup si digitalni test a uvidis
@priefi Tak sem si včera dělala Clearblue a byl negativní. Je to tedy opravdu jistě, že nejsem těhotná?
@deborah1234 presne tak, tehu nejsi 😉
@priefi takže to nafoukle břicho není z toho? Nebo si to vsugerovavam? vážně mám strach
@deborah1234 brisko v tehu neni hned nafoukle, takze bud HA zpusobuje nafouknute bricho, nebo probehla lecba. Ja kdyz brala HA prvni pulrok, mozna dele, jsme mela nafoukle bricho, kdyz jsem byla tehu, mela jsem ploche brisko, ktere pak postupne rostlo. Takze klid, pokud clearblue je negativni, znamena to, ze nemas v sobe hcg, ktere s3 v tehu vylucuje a pusobi tehotenske priznaky 😉
@priefi dobře, v pátek má přijít MS, tak jestli toi ttřeba nemůže být i tím, doufám. Jinak zítra jdu k doktorovi, tak uvidím co řekne
@deborah1234 myslim, ze dr. Te uklidni 😉 dej pak vedet 😊 v patek ms urco prijde
@priefi určitě dám, zatím moc děkuju 🙂
@priefi tak doktor říkal, že antibiotika účinnost antikoncepce nesnižují, prohlédnul mě a že prý dobrý. Takže doufám, že by to
těhotenství kdyžtak poznal
@deborah1234 poznal. Nektere atb.snizuji a mely by to mit i v popisu, nektere nesnizuji. Problem atb.je ten, ze nici i dobre bakterie ve strevech a zpusobi prujem nebo zvraceni a tohle snizuje ucinnost HA.
@priefi no on právě říkal, že to všude píšou, ale že to není pravda, v dnešní době prej....
Ale jako nevim no, myslím si, že snižovat účinnost můžou
Takže těhotná tedy nejsem??...
@deborah1234 mno... prujem a zvraceni muze zpusobit, ze se tbl.sha nezpracuje a tim padem je ha v te dobe nespolehliva.
Podle vsech informaci, co jsi napsala, tehotna nejsi 😉
@priefi nezvracela sem, ani průjem sem neměla...
@deborah1234 takze vse je ok 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@deborah1234 pokud jsi zacala s HA, tak nekdy takto funguje i HA, ze jsou bolava prsa a nafoukle bricho.