Možné těhotenství po podvázání vaječníků

olsze
19. bře 2017

Ahojky rada bych zjistila jestli je tady nějaká maminka co otěhotněla přirozeně i pres to, že mela podvazane vajecniky. V prosinci to byly tři roky co jsem podstoupila sterilizaci. Nyní mam spozdenou ms už 3tydny. Test s malým duchem a druhý negativní.

anina32
19. bře 2017

@olsze Moje švagrová otěhotněla přes podvázání vaječníků. Měli dvě holčičky, pak otěhotněla přes antikoncepci = třetí holčička, hned v porodnici si nechala podvázat vaječníky a za dva roky zjistila že je znovu těhotná. Napočtvrté to byl kluk, už mu je 15 let.

annasmyckova
20. bře 2017

na podzim v diskuzi tady byla jedna maminka s podvázanými vaječníky a po někoilika císařích a byla opět těhotná...a prý pokud jsou jen podvázané, že je tam větší riziko, že dojde k zacelení a žena může otěhotnět. Mě doporučovali v nemocnici rovnou odstanění vejcovodů...

olsze
autor
20. bře 2017

@annasmyckova mě to dr nedoporučila vzhledem k věku.

@anina32
@annasmyckova no zítra jdu k dr tak uvidím. Další dítko jsme neplánovali, vzhledem k tomu, že jinak než sekcí rodit nemůžu a to už by byl risk. Pokud se těhu potvrdí a bude vše ok tak si mimi nejspíš necháme, ikdyž to bude komplikované

annasmyckova
20. bře 2017

@olsze to odstranění vejcovodů je stejný zásah jako podvázání (není to odstranění vaječníků, takže normálně cyklus probíhá...) to jen na vysvětlenou, takže věk na to nemá vliv...ale jinak ti přeju a´t to zvládnete v pohodě, taky bych si mimi nachala, když už je to takový eskamotér a i přes to všechno se k vám dostal..to bude silný jedinec🙂
a víc cs je sice riziko, ale nemusí být (nenech se doktory vystrašit), spíš tě budou víc hlídat, jestli je jizva v pořádku...tak se drž.

olsze
autor
20. bře 2017

@annasmyckova tak určitě když už si najde cestu i přes to vše, tak si ho necháme. CS bude 100% jinak bohužel rodit nemůžu, měla jsem před lety úraz pánve a mám špatně srostlé některé kosti, jako třeba stydkou kost. Podle ortopeda by tlak při porodu nevydržely a hlavně jsou tak divně srostlé, že nemám ani dost prostoru na to aby prošla hlavička ☹ Ale tak třetí sekce by snad ještě nebyl takový problém.

aronek
20. bře 2017

@olsze mám za sebou třetí sekci a problém nebyl 🙂 toho bych se nebála.

olsze
autor
20. bře 2017

@aronek A jak probíhalo poslední těhu??? Mám trochu obavy, pokud se tedy těhu potvrdí, z tenké jizvy

olsze
autor
20. bře 2017

@annasmyckova děkuji moc

aronek
20. bře 2017

@olsze žádný problém. Trochu jsem se šetřila a pracovala jen do šestého měsíce. To ale spíš bylo druhem mé práce. Vzhledem k věku mně hnali na plodovku, ale i ta byla v pohodě. Ani žádné kontroly častěji. Malá šla v ukončeném 38tt císařem bez komplikací.

olsze
autor
20. bře 2017

@aronek Děkuji moc, dělám servírku, takže se v práci trochu naběhám, ale žádný stres.... jen šefová je na tabletu, jestli bude muset hledat náhradu.
Uvidím co mi řekne dr. Dneska jsem netestovala, ale první test duch a druhý negativ, tak jsem zvědavá

aronek
20. bře 2017

@olsze já se právě naběhala, já kancelář v pátém patře, vedení v jiné budově v pátém patře, to několikrát, plus běhání po mém baráku, neustálé úkoly, papírování do toho práce s né moc příjemnými klientkami. Pravidelně jsem šla nahoru a proti mně 300 rozjetých ženských a půlka po mně něco chtěla. Většina minimálně žloutenku, ale sifl, HIV, kožní cosi, prostě pro těhotnou nic moc. Většina pracovnic to zalomí hned po zjištění těhu. První dvě těhotenství jsem ta tedy byla až do konce, ale to jsem měla kancelář jinde.

olsze
autor
21. bře 2017

@aronek tak to se nedivím, to bych nedala ani já. Odpoledne už budu vědět jak na tom jsem....jen nějak nevím jaká varianta je ta správná.
Ikdyž bych další dítko chtěla, vím, že v momentální situaci by jsme to zvládli horko těžko. Bylo by to opravdu na hraně aby jsme vyšli a vše poplatili.
Na druhou stranu si říkám, že vždy se dá vše zvládnout a když už by si bojovníček tu cestu k nám našel.....

aronek
21. bře 2017

@olsze kde je vůle je i cesta 🙂 Držím palce pro dobré řešení 🙂

satteka30
26. črc 2018

Zdravím, snad to neni mimo, ale sama jsem podvazana a zajímalo by me, zda je možnost sterilizaci opet odstranit. Myslim chirurgicky. Diky za odpověď. Andy

annasmyckova
27. črc 2018

někde jsem četla, že po podvázání to lze, ale je pravděpodobnost otěhotnění docela malá (bude to zjizvené). Úspěšnější je po tomhle zákroku oplodnění ze zkumavky, ale pacientka si to hradí komplet sama.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru