Mohu otěhotnět při kojení?

lilianj
8. led 2018

Ahoj holky,
tohle tema je plnnych diskuzi,ale chtela jsem se zeptat konkretne.
Mam malyho a je mu 23mesicu. Stale kojim(pres den i v noci).Uz to neni samozrejme pravidelne,jako kdyz byl mensi. Pres den cca 5-7x a v noci.
Pred Vanocema jsem menstrulovala snad po pul roce. V dobe MS jsem mela snizenejsi tvorbu mlika a uz se to tahne do ted. Cca pred pul rokem jsem zkusila antikoncepci pro kojici. Vysadila jsem ji(nesedlo mi to na plet,byla jsem naladova..). Antikoncepci jsem vysadila mesic pred tim,nez jsem to dostala(listopad). S manzelem se dohadujeme🙂) (jelikoz si nedavame pozor),jestli mohu ci nemohu otehotnet...
Pry staci kdyz denne se koji,tak se tvori “ten”hormon(jako prirozena antikoncepce,ze vajicko nedozraje,ale dostat MS muzeme) a nebo byli z vas,ktere plnne kojili 24h/24h bez preruseni(treba kvuli zanetu,praci-den dva)a stejne kojili a otehotnili? Dekuji za radu

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
klaarusa
9. led 2018

Ano určitě se dá otěhotnět. Kamarádka otěhotněla při plném kojeni. Otěhotněla až na konci cyklu, kdy už čekala menstruaci.

maribea
9. led 2018

Kojeni rozhodne neni antikoncepce. Predevsim pokud zena menstruuje. Tez jsem otehotnela pri kojeni 🙂

nikoulinka
9. led 2018

Přesně tak. Otěhotnět můžeš. Kojení neni 100% antikoncepce. Je jedno, kolikrát kojis přes den. Důležité je, kolik a jak casto kojis v noci. Čím vic a casteji, tim mensi sance otehotnet. Ale ani tak to neni zaruka. Takhle mi toto alespoň vysvětlovala moje gyndarka.

sarkoc
9. led 2018

Otehotnela jsem při kojení a navíc ve stoprocentně neplodné dny, hahaha...určitě to lze.

evee24
9. led 2018

Nám v porodnici při propouštění vtloukli do hlavy, že kojení není antikoncepce. Lze otěhotnět i v šestinedělí. Takže ano jde.

nafuka
9. led 2018

jestli nechcete hned druhé, máte se chránit. Kojení není antikoncepce!!!

nekiaxy
9. led 2018

Take kojim a jsem tehotna. Kdyz by pri kojeni neslo otehotnet, asi by maminky nekojily tandemove nebo nemely deti anis ne po roce🙂

almara2
9. led 2018

2*těhotenství při kojení

kika266
9. led 2018

Jasne ze muzes otehotnet pokud se nijak nechranis, kojeni neni antikoncepce. Sice to nekteri radi rikaji, ale to by mohlo platit prakticky v dokonalych podminkach, kdy mas cyklus naprosto presne, kojis co tri hodiny naprosto presne a dalsi takove atd atd, takze pokud jsi zacala menstruovat a dalsi neplanujete, tak doporucuju ochranu 🙂.

astyna
9. led 2018

Tak já kojím půl roku a neovoluju, nemám menzes a podle mě ani otěhotnět nemůžu (ale zkoušet to nebudu). U kojení, aby vaječníky stávkovaly, se musí dodržovat přísná pravidla, jinak otěhotnět samozřejmě můžeš. U tandemového kojení jde spíš o to, že žena kojí třeba jen ráno a večer, to samozřejmě nevytváří dostatečné hormony, takže dochází k ovulaci.

No a jelikož se tobě už rozjela menzes, tak chráněná již dostatečně nejsi...

kafr
9. led 2018

Ja úplně zírám, že si ještě dneska někdo může myslet, že kojení funguje jako antikoncepce... Vždyť jsou toho plné diskuze, každý přece zná někoho, kdo otěhotněla při kojení. Stává se to každou chvíli. Já mám v okolí 2 kamarádky, které otěhotněly přes pravidelné kojení ( zda na to spoléhaly netuším).

romcilena
9. led 2018

Já jsem musela přestat kojit, abych otěhotněla. Na těhotenské prukazce jsme měly napsáno, že kojení není antikoncepce.

mia255
9. led 2018

Já plánované otěhotněla při kojení 🙂 takže to určitě lze ;)

kajalka
9. led 2018

@astyna Prosím tě, jaký pravidla? Kojila jsem ve dne v noci max. po 2 hodinách a stejně mi cyklus naběhl hned po šestinedělí.

astyna
Autor odpověď smazal
Zobraz
astyna
9. led 2018

@kajalka

Tady je to hezky vysvětlené, proč 2hodiny jsou maximální pro udržení hormony prolaktinu, udrží to laktaci, ale prolaktin během 2h klesá zase na původní hodnotu, takže se poté mohou vaječníky zase nastartovat:

https://www.abctehotenstvi.cz/txt/kojeni-a-jeho...

A já to nemyslela nijak zle, jen, že pokud to opravdu dodržíš (viz výše), menzes nebude. Já to tak dělám a menzes nemám...Samozřejmě se na to ale nespoléhám 😀

kajalka
9. led 2018

@astyna No to né, už se mě to netýká, ale říkám si, co jsem měla asi dělat víc, doufala jsem, že si ještě nějakou dobu od menstruace odpočinu a ono vůbec.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
nikuu
9. led 2018

Kojila jsem snad nonstop, v noci malá pořád na prsu a otehotnela jsem. A to nepřišla ani jedna menstruace. Takže ano můžeš.

astyna
18. led 2018

@ttm

Tak já taky nekojím po 2h, ale po max 2 hodinách 😀
@kajalka

mě se v tomhle líbilo těhotenství, tak si to chci co nejvíce protáhnout díky kojení 🙂 další mimi už neplánujeme.

astyna
18. led 2018

@nikuu

To spíš zní, že dítě jen dudlalo...podobně to měla i kamarádka.

bonulinka
18. led 2018

Nekojila jsem tedy tak často, ale zhruba každé 3 h + příkrmy. Otěhotněla jsem hned, když jsme chtěli další dítě, to bylo dceři 17 měsíců. MS jsem předtím ani nedostala. Nyní jsem otěhotněla v synových 23 měsících, v té době jsem ještě stále dost kojila ( rostly mu stoličky a kojení ho uklidňovalo ), předtím jsem měla jen 1x MS a hned další měsíc už jsem byla těhotná. Předpokládám, že syn nepije jen MM, ale má i příkrmy, pak lze docela snadno otěhotnět.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
biton
9. únor 2019

Obnovuji diskuzi....mohu se zeptat těch co kojí(nebo kojili), jak dlouhé jste měly cykly a jak dlouhou menstruaci? Dekuji

kata267
10. únor 2019

@biton uplne stejne jako pri nekojeni, kazdy mesic

emamaira
10. únor 2019

@biton cykly stejně dlouhé jako normálně, jen ms silnější a trvá o 1-2 dny déle...

herminka
10. únor 2019

@biton Při kojení jednoho dítěte jsem měla cyklus podobný jako předtím, při kojení dvojčat jsem měla cyklus o pár dní delší (ale já mám sklony ke krátkému cyklu - běžně okolo 23 dní, při kojení cca 26 dní). Menstruuji odjakživa 5 dní, na to porody vliv neměly.
Jinak s dvojčaty jsem otěhotněla při kojení prvního dítěte, takže ne, kojení opravdu NENÍ antikoncepce 😀

l_baruska
10. únor 2019

Také jsem otěhotněla, při kojení, v podstatě bez ms a s diagnózu jsem měla, že přirozené početí je šance skoro 0, 1. dítě IVF po 5 letech snažení 😉

l_baruska
10. únor 2019

Při kojení jsem 1. Rok nemenstruovala vůbec a druhy během 6 měsíců 2x dva dny špinění (květen a červenec - to jsem i otěhotněla 18. den)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru