Mohu otěhotnět, když kojím a nemenstruuji?

pecinkaandulkova
8. srp 2018

Ahoj miminy, jdu si pro radu. Ma 5m holcicku kojenou (tudis nemam ms). Poslednich par tydnu se zacinam trochu obavat v druhe tehotenstvi.. jak to poznam kdy si udelat test? A ukaze mi vubec neco? A kdy je ovulace kdyz nemam msty? Jsem asi pitoma ale vubec se neorientuju 😞.....
jsem posledni dobou nejaka naladava,chute taky divoke..
Ale nez zacnu plasit bych chtela udelat test ale sama nevim kdy je spravny cas..dr ma do 22 dovcu..😞

priefi
8. srp 2018

@pecinkaandulkova prvne je ovulka a jakmile prijde ovulka, tak pak prijde i ms. Ovulka muze prijit kdykoli, takze je treba se chranit, pokud nechces byt tehu. Mi osobne ms prisla po 9m kojeni, kamaradce po 3m a jeji kamaradce ms nestacila prijit, protoze otehotnela po 9m kojeni a udajne to zjistila az na konci 1.trimestru. Pokud mas obavy testuj co 14 dni

pecinkaandulkova
autor
8. srp 2018

@priefi asi blba otazka jak zjistim ze mam ovulku kdyz ms prijde az po..😱 fakt jsem pitoma nevim zda to resit nebo jen plasim a plasim..
Jinak dekuju

ronja55
8. srp 2018

@pecinkaandulkova Udejte si test klidně teď a pokud bude negativní, tak zkuste druhý za tyden. Myslim si ale že těhotná nejste. Já měla také často po porodu ruzné chutě, nalady apod. Je to těma rozbouřenýma hormonama. Trvá dlouho mež se tělo dostane do normálu. Pokud druhé ditě nechcete, tak se lépe chraňte aby k otěhotnění nedošlo. Kojení neni antikoncepce.

pecinkaandulkova
autor
8. srp 2018

@ronja55 vim ze kojeni neni antikoncepce.
S pritelem jsme jeden vikend v mesici tak se to nejak jen zvrtlo..
Spis mi jde o to jak poznam ovulaci kdyz kojim..nemam ms tak zda je nejaka pravdepodobnost kdy se,,testovat" jinak dekuji

priefi
8. srp 2018

@pecinkaandulkova bud to ucitis, anebo pak ovu testy, jinak bohuzel nemas sanci to zjistit. Jedine az pak, ze prijde ms. Pak jeste utz u dr.

jitka0a
10. srp 2018

Těhotná být můžeš, pokud jste se trefili do ovulace. Udělala bych si test a pak se objednala k lékaři. Pokud si to chceš takto hlídat, tak bych si asi pořídila ovulační testy.

pudlice
11. srp 2018

Ja plne kojila 2 roky a žádná ms neprisla ani jsem neotehotnela.

plksv
11. srp 2018

Ano, můžeš. Zkušenost mojí sestry.

fandysek_1
11. srp 2018

Klidně můžeš být těhotná. Já plně kojila a čekáme druhé. Otehotnela jsem krátce po šestinedeli. Udělej si tehotensky test a uvidíš. Pri kojeni je vše hodně rouhazene a já netušila kdy mám ovulaci, ale mám druhé nevadí.

dora13
11. srp 2018

Nepoznas, respektive nemusis poznat. Kojeni neni antikoncepce, pokud druhe dite zatim nechces, je treba se chranit.

dzogobela
13. srp 2018

Nejdriv ovulace a cca po 14 dnech menstruace. Kdy je ovulace nezjistis, pokud to na sobe nepoznas. Muzes delat testy, ale to ti poleze dost do penez, protoze prvni MS muze prijit treba po roce a delat kazdy den ovu test... 😀 proste se priste chrante. Tehotna byt muzes, ale spis si myslim, ze nebudes.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru