Mohu být těhotná, pokud užívám antikoncepci?

13. zář 2024

Ahoj, užívám antikoncepci již 2 a půl roku. Poprvé se mi stalo, že mi nepřišlo krvácení během 7denní pauzy v březnu ale to jsem užívala i antibiotika a proto tehdy přišlo jen úplně slabě hnědé špinění. Nyní je září a já řeším to samé. Krvácení mělo přijít včera večer, ale dosud nic. Test dnes ráno negativní. Styk byl naposledy 6.9 neboli test mi zatím mohl ukázat jen jestli jsem těhotná ze styků 24 a 25.8 ale když je negativní tak tehdy jsem asi neotěhotněla. Mám být ve stresu nebo se stane, že krvácení přijde později? :nevim:

fouskovi
13. zář 2024

Já jsem s antikoncepcí neměla menstruaci půl roku

cilkat
13. zář 2024

Pravděpodobnost, že ti vynechá menstruace "protože rozhozený tělo", je větší, než že jsi těhotná. Mě třeba přišla o týden dřív, protože se prostě zhoupnul tlak, že... Ale ano, i s antikoncepcí je stále nějaká miniaturní pravděpodobnost, že otěhotníš. Ale je fakt malá.

autor
13. zář 2024

@cilkat diky, tak ze styků 24,25 a 28,29 by mi test už něco ukazal že? A ze 3 a 6.9 ještě nic, čili kdyby mi z toho zpožděna menstruace tak nevím na čem jsem. Jen jsem nervozna nebo jindy už takhle ráno jsem měla alespoň špinění ale teď nic. Ale je pravda, že jsem spadla do PPP a jelikož je to poměrně špatně tak se i dost obavam, jestli to nebude z podvýživy, že nemam krvácení i když mám HA

merope
13. zář 2024

Já když jsem (velmi krátce) brala antikoncepci, tak to skončilo tak, že jsem měla jeden den slabé špinění, druhý ještě možná něco, ale spíše nic a tím hotovo. Pokud máš testy negativní, tak spíše to vypadá, že tělo se prostě rozhodlo nemenstruovat.

autor
13. zář 2024

@merope i já to takhle mám 🙂. Ale teď nemam vůbec nic, proto jsem nervózní. Test je negativní ale zatím byl dělán brzy tak vlastně asi ještě není tak naprosto spolehlivý

cilkat
13. zář 2024

Jestli je tam porucha přijmu potravy a zhublas, tak u toho se ta MS ztrácí snadno (Mě stačilo 5 kg dolů a to prosím při obezitě a MS si prostě dala dva měsíce volno... ale bylo to při kojení kdy obecně nebyla spolehlivá) ... Ale pokud jsi měla styk týden před MS, tak už třeba v mém cyklu míjel ovulaci (vím, že při HA ovulece není, ale i tak mi při případném selhání načasování sexu nepřijde úplně jedno), takže bych předpokládala, že je to fakt spíš problém nedostatku živin, než těhotenství.
Drž se, téměř jistě těhotná nejsi. ... Zkus se hodit do pohody a řešit to jídlo.

autor
13. zář 2024

@cilkat tak já jsem zhubla z 50 na 42-43 kg a to už je opravdu málo ale nemyslela jsem, že to může narušit tělo a menstruaci protože mám HA

cilkat
13. zář 2024

Uznávám, že většinou ta MS zmizí proto, že ženský hormony jsou hodně na bázi tuku a že tělo prostě při úbytku tuku neudělá toho hormonu dost. To by se u tebe dít nemělo, protože hormony dodáváš uměle. Ale menstruace je taky prostě způsob zbavování se nadbytečné tkáně. a u téhle váhy (pokud nejsi fakt prcek) bych řekla, že už tělo může prohlásit prostě "šetříme, není čeho se zbavit". ... ono "oželet" menses je pro tělo vlastně velmi snadný - zvlášť, když to celé má sloužit možnosti otěhotnět. Otěhotnět se chvíli nedostatku potravy je velký hazard, že? Takže tělo je chytrý a zařídí si, že "teď ne".

autor
13. zář 2024

@cilkat tak snad je to jen z toho. Zeptám se ještě, pokud od styku prošlo 15 dny tak test ukaze relativní výsledek nebo mám ještě čekat?. Opravdu nevím na čem momentálně jsem.

cilkat
13. zář 2024

Trochu se bojím, že máš tak rozhašené tělo, že po 15 dnech ten test spolehlivý být nemusí. Po 21 už by fakt měl. ... Ale po pravdě si myslím, že i kdyby došlo k ovulaci a oplození vajíčka, tak nejsi ve stavu to těhotenství udržet. Takže fakt myslím, ež těhotná nejsi a problém je podvýživa, no.

autor
13. zář 2024

@cilkat v pořádku, děkuji. Styk jsem měla víckrát. Od těch prvních uplynulo 19 a 20 dní. Od těch dalších 15 a od posledních 10 a 7 dní takže to nic neukáže a prostě nevím jestli jsem v tom nebo ne.

merope
13. zář 2024

Pokud je test negativní a vážíš opravdu takhle strašně málo, tak to bude opravdu spíše z toho. Každopádně držím palečky k tomu, abys těhotná nebyla a aby se ti podařilo přibrat, protože tělo se nejdřív zbaví menstruace a pak začne selhávat celkově.

autor
14. zář 2024

@merope díky, pokusím udělat test ještě v pondělí a pak o týden, ať mám jako takovou jistotu. Snad to všechno dobře dopadne

autor
16. zář 2024

@cilkat zkusila jsem test a ukazala se ní čárka po limitu. Nevím, je to čárka nebo ne? viděla jsem ji jen pod určitým úhlem. jinak je test negativní. Už je to 21, 18, 13 a 10 dny od styku. Pokud jsem těhotná tak pravděpodobně jen ze 3 nebo 6.9. Po 21 nebo 18 dnech by už čárka byla silnější však?

cilkat
16. zář 2024

To bude ryska (to místo, které reaguje na hormon, má prostě jinou strukturu a jinak odráží světlo). Nevidím ani náznak probarvení. Tohle je negativní.
Asi bych pro jistotu zopakovala test ještě zhruba za 5 dní, kvůli tomu styku 3. a 6.9. ostatní myslím, že už by se fakt ukázaly zřetelně.

autor
16. zář 2024

@cilkat ano čárka byla šedo-bílá. V limitu nebylo nic, ukazalo se to asi až po cca 20 min. Ale zkusím ještě jeden test

cilkat
16. zář 2024

To je fakt ta ryska: zbytek testu už uschnul a tenhle proužek, který se víc nasákává, zůstal mokrý. To bývá vidět často. Ale fakt je to negativní.

oveckaluky
16. zář 2024

No, nechci strašit, ale neslyšela jsi o tom, že když bereš atb, HA ztrácí svou funkci? Takže ano, i přes HA těhotná být můžeš, i když šance je malá. Ovšem pokud jsi k ní brala atb, tak ta pravděpodobnost se hodně zvyšuje. Jsou i další věci, co účinky HA výrazně zvyšují, v mém případě to byla třezalka - takže na tu taky pozor, třezalka je moje osobní zkušenost. Na účinky atb mě už u první HA upozorňoval doktor, když mi ji psal, a díky nim má i sestřenka jedno z dětí. Zajdi na krev a budeš mít jasno. Nebo prostě počkej.

oveckaluky
Autor odpověď smazal
Zobraz
oveckaluky
16. zář 2024

Aha, teď už čtu o PPP, tak to bude asi spíš ono...

autor
16. zář 2024

@oveckaluky já si dávám velký pozor při HA. Neužívala jsem jiné léky ani nepila jiné čaje. A pokud ano tak si vždy ověřím, jestli to můžu. Každopádně opravdu nevím co se mohlo pokazit. 25.9 jdu na preventivní prohlídku ke gynekologičce. Do té doby budu dělat testy ať vím na čem jsem. A na přehlídce jí zmíním, že mi nepřišla menstruace

oveckaluky
16. zář 2024

Podle mě to souvisí s tou váhou.

autor
16. zář 2024

@oveckaluky tak snad. Bylo mi řečeno, že občas se může stát, že menstruace nepřijde. Pokud bude negativní test tak mám HA užívat dále.

autor
25. zář 2024

@cilkat ahoj, tak dnes je to 19 dní od posledního styku a já jsem si udělala test teď ráno ve 4 hodin. z ranní moči. Naposledy jsem pila kolem půl 8 večer a od 7 večer jsem nebyla ani na wc. Chtěla jsem test udělat později, ale bohužel jsem měla silnou potřebu. Má ten čas vliv na test?. Test vyšel negativní. Jen nevím, jestli je ok, že jsem ho dělala tak brzy. Dnes jdou na preventivní přehlídku na gynekologii

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
25. zář 2024

@cilkat tak vidím tam nepatrného ducha. Pokud jsem těhotná tak v krev by mi už nic ukazala?

autor
25. zář 2024

@oveckaluky přidám fotku i když asi nebude nic vidět. Je to opravdu slabé nejde to vidět ani pouhým okem téměř

autor
25. zář 2024
autor
25. zář 2024

tady je to vědět, test je už hodinu po limitu a stihl zaschnout ale slabá čárka tam je. Takže jsem těhotná?

jaja01k
25. zář 2024

Test je negativní, 19 dní po styku by vypadal jinak, těhotná s největší pravděpodobností nejsi.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru