Ahojky holky. Jdu sem s dotazem. Je mi 22 let
Musim na svou situaci pořád myslet a nedá mi to.
Před dvěmi měsíci jsem vysadila hormonální antikoncepci a měla jsem dostat menstruaci 7.7.2024 což nepřišla. Měla jsem 14 dni zpoždění a měla jsem i příznaky k blížící se menstruaci. Hrozně mě bolelo břicho jako bych to dostala a ono nic. Menstruace přišla 23.7.2024 ale spustila se par minut po dělání digitálního těhotenského testu “Clearblue” a vyšel pozitivní
(+ 1-2)
Menstruace trvala 4 dny a většinou ji mám 7 dní.
Po skončení menstruace jsem měla opět pozitivní digitální těhotenský test. Úplně stejný.
vždy mě prsa přestali bolet hned po skončení menstruace.
Tentokrat je to jiné. Mám vystouple bradavky a jsou na dotek trochu jiné se mi zdá a začali mě už druhý den pnout prsa.
Jsem zmatená a trochu nervózní.
Za týden bych chtěla znovu udělat testík.
Beru léky na štitnou žlázu Euthyrox 125.
Může to mít vliv na těhotenské testy?
Děkuji moc za odpovědi 🥰
@themuffin byla jsem na hcg v krvi ve středu u obvodního a doktorka mi řekla, že je negativní.
Ale prej je možný, že jsem na začátku těhotenství.
Mám se prej otestovat ještě příští týden a uvidím. Mam to pak řešit s gynekologem. Spíše je divny, že mám testy pozitivní. Podle manuálu bych měla být ve 3-4 týdnu pokud jsem těhotná 😅.
V pondělí jsem měla těhotenský test obyčejný mamatest a měla jsem tam ducha. V úterý začala menstruace a digitální test pozitivní jak píšu +1-2 ukázal a dneska to samé ráno 😃. Moc děkuji za radu 🥰
Beru Euthyrox taky, ale dvojnásob co Ty. Na výsledek testu to vliv určitě nemá, ono podle mě těhotná jsi, ale ty prášky a i hormony té štítné žlázy to tělo úplně rozhodí. Já celé těhotenství chodím co 2-3 týdny na krev a pokaždé se upravuje dávkování. Až Ti to potvrdí, určitě co nejdřív utíkej k endokrinologovi ☺️ Držím palce
Pokud jsi byla přede dvěma dny na testu krve a byl negativní, tak už těhu nejsi.
Myslím, že došlo k uhnízdění a měla jsi zvýšené hcg, proto ten pozitivní test a proto i těhu příznaky. Ale odešlo to s ms. Hcg se drží nějakou dobu v těle i potom, proto ty přetrvávající příznaky. Ale zřejmě ti už kleslo, jelikož krev byla negativní.
@reeeza měla jsem v krvi 0.6 výsledek. Ale říkala, že se ještě může zvýšit protože jsem teprve na začátku. Mám zkoušet během příštího týdne ještě. Uvidíme co ukáže.
Ale moc děkuji za radu 🥰
Menstruace byla jiná než kdy mívám.
První den s kousky, druhy den už skoro bez a třetí až čtvrtý den uplne bez kousku. Ani břicho mě nebolelo. Pravý podbrisek mě furt jakoby tlači ale nic víc. Moc dekuju za názor 🥰
@kerolejna 0,6 je negativní, ne?
@oveckaluky je to negativní
Ale podle doktorky to může být ještě brzo na hodnocení hcg z krve. Mám testovat testami a uvidím. Popřípadě budu řešit vše s gynekologem 🥰
@kerolejna hcg stoupa pomalu. Záleží kdy proběhla ovulace, oplodnění atd. Pokud jsou testy pozitivní, budeš těhotná.. může jít ale taky o mimoděložní těhotenství kdy je menses pár dnů. Na tom opravdu pozor.
Jinak některé maminky menstruuji i několik měsíců.
Buď v klidu, čekej a objednej se ke gynekologovi.
To je teda pěkně zvláštní. Nejsem sice doktor, ale mimoděložní vyloučili?
@kerolejna To je divný, spíš vadný test, protože i tyhle testy reagují na HCg.
@oveckaluky mám cca 5 takových testů pozitivní. Ale už to neřeším. Těhotná nejsem 😊
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@kerolejna asi bude lepší jít na krev, na zjištění hcg. Aspoň 2x, jestli stoupá. Kvůli té štítné žláze, tam se většinou dávka léku upravuje 🙂