Ahojte, snažilky, maminky, budoucí maminky. Nechci tu nic rozpitvávat a proto půjdu rovnou k věci. Mám doma 12ti měsíční holčičku a stále dost kojím. Přišly mi už dvě menstruace a tu třetí netrpělivě /NE/vyhlížím. Problém je, že je to hrozně dlouhý - minulý měsíc 48 dní. Vždy, když jsem chtěla dítě, zapadla jsem napoprvé. Tento měsíc se nám s manželem stala taková nehoda - náhoda. 29. jsme měli sex se vším všudy. Okolo 30.,31-1. by měla proběhnout ovulace, ale fakt nejpozději 1. a pak další taková nehoda se nám stala 2. Na netu jsem se dočetla, že spermie mají životnost až 3 dny a stále jsou oplodněníschopné. Naopak vajíčko má prý životnost až 72 hodin. Takže ať už si to vezmu z jakéhokoliv strany, ty spermie by musely být blbý nebo já neplodná, abych nebyla v tom??? Dohromady jsme teda neměli styk 4 dny okolo ovulace, ale plodné dny jsou 7 dní? Otěhotněla jste někdo okolo 2 dní před ovulací nebo těsně po ní? Myslím, že na testování ještě brzy? TT jsem zkoušela před dvěma dny. A negativní. Je nějaká šance, že by to i tak klaplo?
ano..i sex v den ovulace u dvou zdravych lidi udava procento na otehotneni 20% takze opravdu to.neni tak ze kdyz to je v dobe ovulace tak musis byt tehotna. To za prve a za druhe vajicko je pripraveno k oplodneni jen nejakych 12hodin rozhodne ne 3 dny. Moc nechapu proc si nedavate pozor ale tak to uz neni moje vec. Nicmene tady ti nikdo nepkvi jestli si nebo nejsi tehotna. Test driv jak za 2-3 dny nema cenu delat. Takze ti nezbyva nez cekat.
@nikolnovotna dance na otehotneni je..ale na test je jeste brzy...dnes je teprve 8.8. Takze na vysledek snazeni musis jeste pockat...ja otehotnela 4x vzdy hned v dobe ovulace...
@vendelinka08 Děkuji všem za odezvu. Tak to asi nebude tak žhavé, jak jsem si myslela. Navíc je pravda, že u druhé dcerky jsem věděla téměř hned, že se to povedlo a příznaky začaly velmi brzy a teď nic necítím... A nedáváme si pozor, protože správně by to v manželství asi mělo být jedno, kdy přijdou děti, dokud tedy jsou na to prostředky. Jen manželovi bude asi déle trvat, než se na další odhodlá. Třetí dítko je tedy už naše jakoby hranice, ale je jedno, jestli přijde teď, zítra nebo za 5 let. Proto vždy upozorním manžela na pravděpodobnost ovulace a to, kam se udělá nechám na něm. Já si tedy ještě jedno dítko přeji, proto bych byla hodně ráda, kdyby to klaplo
@nikolnovotna a kdy máš mít MS? Pokud by teprve měla přijít, je na testování brzy. Testuj až ode dne zpoždění 🙂. Jak píše @klea81 tak ani sex přímo na ovulaci nemusí být pokaždé 100%. Pokud k tomu ještě plně kojíš, můžeš být jen hormonálně rozházená...........
@michaela_2 No to je na tom to stresující-že ani nevím, kdy ta ms má dojít, ale dle výpočtů, kdy by mohlo opravdu nejpozději dojít k ovulaci to vychází na 1.srpna, takže je teprve 8., to je fakt brzy a podle luteální fáze-zase nejdelší by ms měla dorazit někdy od 15.-17.. Je to teprve 3. ms od porodu a fakt se to nedá s jistotou určit. Proto jsem netrpělivá a krátím to na diskusi s vámi...
@nikolnovotna ahojky, no, myslim, ze v dobe kojeni se neda moc o pravidelnosti cyklu a vypoctu ovulace hovorit😇 male je desetmesicu, od porodu v rijnu jsem menstruovala 3x - leden, kveten, červenec. Moc bych se tim asi netrapila.
@ivuska1986 ani tak nejde o počty. Jen já mívám ovulaci hodně bolestivou. To jsem zjistila asi 2 měsíce zpět. Jen jsem nevěděla, jestli cítím bolesti před ovulací, během ní nebo po ní, to je prý různé. Proto jsem si 1. udělala ovu test. Byl hodně výrazný, ale už ne pozitivní. Od té doby testy slábly, takže jsem prostě dala na svou intuici a když jsem začala mít bolesti 30., tak logicky někdy od toho 30., do 1. musela ta ovulace nastat. Jestli se to povedlo je věc druhá... No kéž by...
@nikolnovotna drzim palce at to vyjde💓
@ivuska1986 já jsem plně kojila a ms jsem měla pravidelnou hned od šestinedělí, takže jak kdo
Tak holky, včera jsem jen tak z hecu 'lovila hlen'. Je to drsné pojmenování, ale nevím, jak jinak to napsat. A celkem mě to vylekalo. Měla jsem včera celý den takový divný bolestivý tlak v podbřišku a k večeru ten hlen byl totálně zakalený, až dohněda, protkaný růžovýma šňůrkama krve. Nebylo to vůbec červený, ale růžový. Dneska nic. Bílý lepkavý hlen... Jako kdyby se včera nic nestalo. Není už na nidaci pozdě? 9DPO? Já už totiž nedoufala. Někde jsem tu četla, že ovu testy prokáží těhu. Ale moje ovu testy jsou hodně slabý-negativní. Není tu ještě nějaká zoufalka, která taky teď řeší těhotenství/netěhotenství a ještě neví na čem je?
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ani sex v den ovulace neznamená, že dojde k oplodnění. Ta šance je sice nejvyšší za celý cyklus, ale snad jen 25%.