Ahoj holky.Je tu nektera,ktera mela mimodelozni těhotenství ale negativni tehu test?Mela jsem ted tyden hnede špinění,pak dva dny červená.Dekuji.
Pokud by se jednalo o mimoděložní těhotenství těhotenský test MUSÍ být pozitivní ... Dále pak záleží na hladině hormonu hcg a hlavně UTZ vyšetření. To co tady popisuješ může být normální MS jen něčím vykolejená - stres, apod.
Extrovka, se nemusí hned projevovat silným bolením, vypadá jako běžné těhotenství, můžou bolet prsa, mírné nevolnosti, vynechání cyklu, pozitivní těhotenský test někdy i x dnů před termínem pravidelné MS,
Mimoděložní tehotenství z 98 % bývá tubarní tj. že se embyo uhnízdí ve vejcovodu/tubě.
Jsou ale i případy kdy dojde k uhnízdění v rohu dělohy, na kraji děložního hrdla, nebo v dutině břišní.
U Geu - gravidita extra utera / extrovka záleží hodně na ultrazvuku a době než se na ní přijde a jak moc embryo na nevhodném místě vyroste - většinou odumíra samo pro nevhodné prostředí kde nemůže být patřičně vyživeno a připraveno k růstu což může zpusobovat nepříjemné napínání a bolení většinou v oblasti jedné strany břicha tam kde je embyo uhnízděné, ale tomu také není vždy, někdy roste a poté hrozí rupnura vejcovodu což způsobuje ostré bolení, krvácení do dutiny břišní a šok, pokud se na to nepřijde včas smrt.
Geu se dnes ve většině případů řeší laparoskopicky salpingektomii což je uplné odebrání vejcovodu, pokud si tělo neporadí samo a není schopno embryo vypudit a odplavit jej v podobě krvácení a potratu.
MiMODĚLOŽNÍ TĚHOTENSTVÍ / GRAVIDITA je také gravidita takže tam došlo k uhnízdění... To znamená že tělo musí být pozitivní na těhotenské hormony...
Podle mě prostě normální MS. Nechápu, co řešíš. Případný jiný průběh MS? To se přece stává.
NENÍ ZAČ @eeen Viděla bych to spíše na hormonální změny- stavá se to,kusy výstelky jsou také běžné u každé z nás v určitém množství, záleží na tom jak moc vlivem hormonů v daném cyklu narostlo endometrium vše je pak hormonální záplava 🙂 Jindy takhle tělo s krvácením i špiněním blbne i když je těhotné a test se může a nemusí pozitivně ukázat i po xtém dnu krvácení. Na tohle je nejlepší gynekologické vyšetření. Pokud by krvácení nabíralo na intenzitě, bolesti, nepřestávalo ani po běžné době obvyklé pro ms krvácení 5-7 dní vyšetření by bylo třeba.. Někdy stačí opravdu jen málo, stres, hormonální nestabilita, nastydnutí, výška endometria, časný potrat, cysta ... to vše může negativně ovlivnit cyklus
Pokud nechceš nebo nebude třeba zajít k lékaři, je třeba pohlídat si kdy a jak dorazí další ms a podle toho se zařídit 🙂 😉
@eeen Odpočiň si 🙂 a věnuj se sama sobě - uvidíš že veškerý tlak, stres, a negativní hodnoty budou ta tam 😉 😉 I tohle naše ,,chování"vůči tělu může velmi negativně ovlivnit náš zdravotní stav, apropo mnohdy i zánět může vzniknout ze stresu, tím že mám stres tělo především v ženské části nefunguje jak má, přestane vytvářet např. lactobacily nebo pozotovní bakterie, přemnoží se ty špatné a už to jede ( bavím se teď o ženském těle od pupíků níž 😉)
@fykyska ahoj, koukám, že celkem asi víš o čem je řeč 🙂 zajímalo by mne od kolikátého dne po početí by mohly nastat ty jednostranné křeče v podbřišku???? Můj MUDr totiž má u mne podezření na ranné mimoděložní těho,... ale nevím - zdali by ty křeče mohly být už týden po případném početí? Těho testy zatím nic neukáží.... je moc brzy....
@thesun AHoj, Tak to je otázkou do loterie, křeče můžeš mít i ne 🙂 k oplodnění vajíčka spermíí dochází primárně ve vejcovodu, a pokud je vejcovod a nebo vajičko jakýkoliv způsobem špatné, tento proces se nedokončí a vajíčko nedoputuje do dělohy a neuhnízní se ve výstelce. což znamená že celá doba uhnízdění se děje dřív a jinde a v jiných místech což samozřejmě může způsobovat bolesti dříve.
Ale bezdebat je vše hlavně o postavení ženského těla, každá vnímá bolest jindy a jinak, ovulace také mohla přijít jindy než podle tabulek a kalendářů a tak miminko může být tam kde má být akorát si dává na čas.Vejvocod je schopný se s ,,obsahem" do určité míry roztáhnout což je také individuální u každé z nás.Také záleží jestli embryo odumře nebo ne, a roste... To vše ovlivňuje pocity které vnímáme, bolest, píchání, tlaky... Křeče můžou být zpusobeny růstem embrya, taky marnou snahou vejcovodu o vypuzení embrya
Ano, já si myslím, že je to možné aby bolest přišla už týden po početí , za normálních okolností zdravé vejce ve vejcovodu putuje asi tak týden než se dorýhuje a skončí v děloze kde se může a nemusí uhnízdit.Kdežto u mimoděložáku končícího v tubě - putuje mnohem kratší dobu.
Ovšem křeče a bolení v podbřišku jsou přirozené i v normálním průběhu... Chce to čas, pokud je dr. rozumná nebude čakt měsíc do další KO, a max do týdne provede další kontrolní UTZ - odebere teď i potom krev na hladiny Hcg, a uvidí se. Držím palce. Každá z nás jsme unikát. A pokud to bohužel bude extrovka, je dobré, že se na to přijde včas 😉
Mela jsem mimodeložní tehotenství a testy byli pozitívne, ale nesílili ani neslábli dost jsem krvácela a bolesti jsem nemela.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@eeen Já to kdysi měla,ale mimodelozni těhotenství když mas tak to jsou Velké bolesti,,,Já nemohla ani chodit nic... strašna bolest zad vystřelujici do třísel..