Menstruace stále nepřišla

kok123
25. dub 2019

Ahoj všem, Chtěla bych se zeptat moje poslední na byla 23.3. mám celkem pravidelný cyklus na těch 28 dní. Prášky nějaký čas již neberu. Každopádně týden před očekávanou ms jsem začala špinit hnědý výtok bez krve. Ten pak skončil a v termínu ms nepřišla a stále do teď neni,zítra už to bude týden co jsem to měla dostat. Těhotenský test byl negativni dělala jsem ho po třech dnech vynechané ms. Teď si všímám občas bílého výtoku/hlenu na kalhotkách. Nevíte co by to mohlo být ?

Děkuji

pipi_puncocha
25. dub 2019

Zopakovala bych test..

michaelllas
25. dub 2019

Mně vyšel pozitivní test asi až 10 den po vynechání MS. Píšeš že HA už nějaký čas nebereš, nevím jak dlouho, ale to může být i tím🙂

marketa1218
26. dub 2019

Určitě si zopakuj těhotenský test.

verusch
26. dub 2019

Taky bych zopakovala mi se ukazal poprve pozitivni az skoro po 14 dnech ...jestli nevis kdy byla presne ovu tak nikdy nevis 🙂

kok123
autor
26. dub 2019

@marketa1218 test zvopakovany a nic na něm nevidím. Tak to asi nejspíše bude srovnáváno po té antikoncepci neberu ji od prosince.ale do teď jsem to vždy měla teď už je týden po a stále nic. :(

kok123
autor
26. dub 2019

@verusch to nevím kdy byla ovu 🙂 takže super takový nevědění 😀

kittyy17
26. dub 2019

@kok123 a co jiný test? Syn byl o týden mladší, a test dr.max mi ukázal ducha už den po vynechání...

kittyy17
26. dub 2019

@kok123 nebyla jsi třeba nachlazená? Nemoc může ovulaci zpozdit...

kok123
autor
26. dub 2019

@kittyy17 zkusím koupit tedy jiný. Tento prý ukáže už dva dny před ms, ale chápu že to pokaždé nemusí být pravda. No já vůbec nevím kdy mám ovu nemám žádné pobolivani nic. Podle internetu kdy mi to vypočítalo byla ovu 5.4. +-5 dní tak ale nevím jak moc se tomu dá věřit :D styl jsme měli 10.4. tak nevím že by to byla tak velká náhoda ? Dobehnu tedy zkusit koupit jiný a uvidíme. O nějakém nachlazení nevím v tu dobu.

pipi_puncocha
26. dub 2019

...Ale může to být ještě stále rozhozené po HA, já jsem to překvapivě první měsíce měla pravidelně a začalo to haprovat asi až po půl roce.

malinkaelinka
26. dub 2019

Já bych to přičítala té antikoncepci, jsou to hormony, nějakou dobu jsi je tělu dodávala a nějakou dobu potrvá, než se s tím tělo srovná. Já měla 11 let hormonální tělísko, tam je sice malá dávka hormonů, které působí lokálně, ale stejně trvalo než se mi cyklus zcela srovnal - lítal mi od 24 do 36 dní....

kok123
autor
28. dub 2019

@malinkaelinka myslite, že to může mít i spojitost s tím že mi je teď hůře, častěji mi není nejlíp. Dnes také oslabení celého tela, bolesti hlavy apod. Než se to tělo prostě srovná. :(. A do jaké doby cca by mohla přijit ms? Když nepřišla v termínu.

hermij
28. dub 2019

To špinění mohla být ovulace a bílý krémový hlen je normální po proběhlé ovulaci. Do týdne by mohla v tomto případě dorazit. Příp. se ti po vysazení HA konečně startuje plodnost a bílý hlen je teprve předzvěst blížící se ovulaci. Poznala bys, kdyby ses sledovala symtotermální metodou. Nicméně, není to nic, čeho by ses měla obávat. Každé ženě se v průběhu života stane, že má třeba anovulační cyklus, zpozdí se MS, nedorazí, anebo se něco "pokazí". Může to být i stresem, horším stravováním, nedostatkem energie, po nemoci apod. 🙂

kok123
autor
1. kvě 2019

Tak už je to 14 dní po termínu, a menstruace stále nikde. Mám už řešit na gynde ? :/

hermij
1. kvě 2019

Já bych neřešila 😕. Mohla jsi mít anovulační cyklus a pokud neproběhla ovulace, nemůže dorazit ani MS. Šla bych při bolestech, příp. až tak po 80denním cyklus bez krvácení. Psala jsi, že se necítítš nejlíp, menstruace je jeden ze základních projevů zdraví. Nemoc, stres, nedostatek energie, avitaminóza,... to dělá hodně. Zkus zvýšit příjem vit. C, hořčíku a vit. B6, B9, B12.
Ale je to na Tobě. Jen zvaž, co budeš po lékaři chtít. Můžeš se nechat prohlédnout, zda nemáš cystu nebo nějaký jiný problém. Ale v žádném případě bych si nenechala píchnout vyvolávačku. Zbytečný hormonální sajrajt do těla, který pak může rozhodit všechny následující cykly. Hlavně neřeší příčinu, jen vyvolá krvácení ze spádu. Takže se můžeš nechat zkontrolovat, ale říct, že to chceš zatím nechat volně, že snad brzy dorazí. Ale! Pokud máš fajn gyndaře, tak to můžete řešit a hledat tu příčinu. Udělat hormonální screening nebo rovnou navštívit endokrinologii, můžeš mít potíže se štítnou žlázou nebo nadledvinkami, anebo nedostatek progesteronu, ... endokrino je základ, pokud hledáš příčinu potíží s cyklem. Nicméně, stejně ještě jednou napíšu, že mně 14 dní přijde málo. Pořád to může být "jen" ze stresu, únavy apod. Ať to dobře dopadne ♥ 🌷

kok123
autor
10. kvě 2019

Holky tak 49. Den bez ms. Nastydlá ani ve stresu nejsem. Tak už fakt nevím.

klpoiu
10. kvě 2019

@kok123 kdy sis delala naposled test? A jak dlouho neberes prasky??

kok123
autor
10. kvě 2019

@klpoiu prášky neberu od Prosince. A test jsem dělala naposledy asi před 14 dni.

Bojím se aby nebyl nějaký jiný problém :/

klpoiu
10. kvě 2019

@kok123 14 dnu je uz dost dlouha doba,urcite si udelej dalsi. Mela si po vysazení antiko cykly v poradku?

kok123
autor
10. kvě 2019

@klpoiu dobře ještě zkusím. Neměla jsem to přesně ale +- pár dní okolo terminu.

klpoiu
10. kvě 2019

@kok123 Takze v podstate v poradku. Takze rozhozeny cyklus kvuli antiko bych zřejmě zavrhla. Spineni cca tyden pred ms muze byt nidace. Takze klido muzes byt tehotna. Nekdy je hladina hcg nizsi a uz testy ukazuji pozdeji. A ty sis ho delala kolem terminu. Takze pokud mas testik tak udelej. Muze byt i jiny problem,ale s.tim uz ti poradi pouze na gynde. Muze jit ale.jen o nizkou delozni sliznici a proto ms neprichazi. Dalsi cyklus muze prijit uz normalne.

kok123
autor
10. kvě 2019

@klpoiu dělala jsem před ms, pak dva dny po vynechání , pak týden a pak ještě jeden cca před těma čtrnácti dny. Nějak tak přibližně. Ještě jeden tedy zkusím kdyžtak počkám ještě zda nepřijde tenhle měsíc. Děkuji za radu 🙂

klpoiu
10. kvě 2019

@kok123 takze mas cca 3 tydny a mene zpozdeni? Coz znamena ze dals ms by mela eventuelne prijit za +- tyden. Pokud test bude ciste negativni pockala bych do dalsiho terminu ms a pak kdyz se nedostavi sla gyndu. Napada me jeste cysta na vajecniku nektere mohou ms uplne zastavit ovulaci. Drzim palecky at test ukaze to co by si chtela. Nejspise // 😉

kok123
autor
13. kvě 2019

@klpoiu tak těhotenství to nebude :(

klpoiu
13. kvě 2019

Tak to bohuzel urcite ne. ☹ Nejspis jde o anovulacni cyklus. Vydrz do terminu dalsi ms. Pocitej to od toho spineni. Pokud se nedostavi ms,tak uz bych sla na gyndu at te prohlidne.

kok123
autor
19. kvě 2019

@klpoiu tak už se dostavila. Všem moc děkuji za rady 🙂. Na jednu stranu zklamání..na druhou stranu jsem ráda ze to není nic jiného

babilen
19. kvě 2019

@kok123 ahoj, na tvou diskuzi jsem narazila až dnes a trochu mi to připomíná mě samotnou - ja ještě cca 6 měsíců po vysazení prášku jsem měla cyklus pravidelný ( 28 dni ), tělo asi jelo ještě že setrvačnosti nebo prostě než se vyplavily zbytky hormonů z antikoncepce (nevím) a pak nastaly zcela nepravidelné a dlouhé cykly ( klidně kolem 50 dní). Tak mě napadlo jestli to nemůže být i tvůj případ, když jsi psala, že jsi v prosinci vysadila prášky. A snad tě povzbudí, že když jsme si řekli, že by jsme se začali snažit o minčo, podařilo se i přes to téměř na 1. pokus. Z vlastní zkušenosti bych doporučila pít kotryhel.

klpoiu
20. kvě 2019

@kok123 Tak to je fajn. Jestli ti muzu doporucit,zacni si merit teplotu. Uz s prvnim cyklem uvidis co ti tropi. A nakup si par ovu testu,aby sis ovu ujistila. A taky se treba diky sledovane uvulaci podari hned na poprve. 🙂 Zatim bych zadne preparáty na upravu cyklu nebrala,mohlo jit zatim jen o jeden "vypadek" a cyklus muze byt ok.

kok123
autor
20. kvě 2019

@babilen děkuji za typ. Uvidíme jak to bude další měsíc. Je fakt že ty prášky jsou svinstvo strašný. Tak ať miminko dělá radost

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru