Menstruace, která trvala 2 hodiny - co to je?

hrabz
4. črc 2016

Ahoj 🙂
Pomůže mi někdo? Včera jsem dostala po 3 měsících bez injekce menstruaci, měla jsem radost že nemusím jít na gyndu, test jsem si dělala preventivně dva týdny předtím samozdřejmě negativní, mám cysty, samovolnou menstruaci 1 do roka, tak musím chodit na injekce na vyvolání co tři měsíce, jsem neplodná i přestože mám doma skoro dvouletou dceru, doktorka tomu říká "jen náhoda" a když budu chtít další mimi, musím ji říct a dostanu hormonální tabletky, protože bez léčby prý neotěhotním. Menstruaci mívám extrémně silnou, začne prasknutím cysty a trvá až sedm dní. Včera jsem ji tedy dostala, měla jsem zase strašné bolesti v podbřišku (normální) ale co se dělo potom, nebylo normální- měla jsem na kalhotkách krev, vzala jsem si dvě vložky a než jsem šla spát(za dvě hodiny) bylo po všem, měla jsem tam jen malou zaschlou černou skvrnu od krve a skončilo to, bolesti neustaly. Na gyndu mohu jít až kolem 14tého, po penězích, bez objednání tam nesmím a vše je zpoplatněno. Přítel nechce žádné další dítě a já už zvažovala že si najdem někoho jiného (o malou taky moc nejeví zájem), jelikož si i přes mé protesty dává pozor, nemůžu být těhotná. Co to je?

hrabz
autor
7. črc 2016

Test byl opět negativní, zase to začalo, střídá se slabě růžová krev se špiněním, používám slipovky.

iwet91
7. črc 2016

Ať tě dr. pořádně vyšetří

hrabz
autor
7. črc 2016

Díky za odpověď🙂 ale mohu se objednat až příští týden a kdoví kdy mě vezmou

mari2
7. črc 2016

Myslím, že jedina rozumná rada je jít k doktorovi. Nikdo jiný Ti neřekne, co to je. Buď počkat nebo jít na pohotovost.

hrabz
autor
7. črc 2016

Na pohotovost když neumírám?? To radši počkám😀 I když mě čekání nebaví. Jestli to tak ale budu mít každý měsíc a budu to mít místo mé "extra krvavé" menstruace,nevadí

bachovy_esence_poradna
7. črc 2016

@hrabz těžko radit takhle na dálku, každopádně mě zaráží, že menstruace začíná prasknutím cysty? a dr. to neřeší?

Určitě bych hledala jiného doktora, není přece možné mít lékaře, který v takovém případě pořádně nevyšetří a takového, který pro mě není dosažitelný když ho potřebuju. Ve Vašem případě bych hledala přístupnějšího doktora - časově, finančně, lidsky.

A určitě bych se podívala i po alternativní léčbě. Takhle ms určitě probíhat nemá a takhle to být nemusí, dá se s tím něco dělat i jinou cestou, silnými bylinami, změnou stravy, specifickým cvičením - vše zaměřené na harmonizaci hormonálního fungování...

Je mnoho věcí, které údajně nejsou řešitelné - ale řešit se dají, jen je potřeba hledat i další možnosti řešení 🙂

Držím palce a to i ve vztahu. Psychika může dost zasahovat i do fungování těla, takže pokud nefunguje vztah, bylo by dobré se zamyslet i nad tím a zkusit to nějak řešit. Nevyrovnané vztahy se velmi často u žen ukazují potížemi v gynekologické a urologické oblasti..

krokkyna
7. črc 2016

prvně bych si našla lékaře,který má smlouvu s vaší zdravotní pojištovnou - teda pokud si paltíte zdr.pojištění - a tím pádem je péče prakticky zadarmo. Navíc pokud je problém, většina lékařů vezme hned a ne na objednání za 14 dní.
no a k vašemu problému,těžko říct,pokud to takto běžně neprobíhá,normální to asi není a divím se,že to lékař nijak neřeší

heduska82
7. črc 2016

@hrabz cele se mi to nejak nezda. Prvne bych si nasla noveho gynekologa, ktery ma smlouvu se zdr.pojistovnou. Pak teda jeho domnenky, kde je asi problem...chce to poradne vysetrit. Myslet si, ze menstruace je proto, ze nekde neco praskne je pekna blbost. Ta funguje jinak. Navic pokud by vam I praskaly cysty, neni to zadna sranda a muzete taky vykrvacet....protoze cysty na vajecnicich...pokud se bavime o nich....nezpusobi krvaceni do delohy a nasledne z pochvy, ale do bricha!!! Nemusi krvacet, ale muzou. No a s partnerem, to uz si musite urovnat sama.

kvakuska
7. črc 2016

@hrabz především vyměň lékaře, nevím proč by sis měla za vše platit (pokud máš zdravotní pojištění) a navíc čekat třeba pár týdnů na vyšetření když máš problém ... nový lékař se možná na tvůj problém bude dívat úplně jinak, nevím kolik ti je, ale řešit absenci cyklu pouze injekcí jednou za tři měsíce a neřešit příčinu problému mi příjde divné ... věř tomu že když si uděláš pořádek jak v cyklu tak v životě, určitě se ti bude líp dýchat i líp žít 😎

andreaandrejka
7. črc 2016

@hrabz Celé je to nějaké divné. Menstruace ti začne prasknutím cysty? Víš, jak to může být nebezpečné?
A ano, zašla bych si na pohotovost, i když neumíráš. Vysvětlit situaci a snad už se tam najde doktor, který se o tebe postará a řekne ti více. Tohle by se mělo řešit, ne čekat.

werumka
7. črc 2016

@hrabz To vypadá na ovulaci... Pokud by to byla ovulace, tak do 16 dnů přijde i menstruace 😉 dalo by se to potvrdit zvýšenou hladinou progesteronu.
Jinak doktora bych určitě změnila..

siiia
7. črc 2016

přesně jak píše @werumka, já mívala také ovulační krvácení, u mne to tedy spíše bylo špinění do růžova většinou až do menstruace, upravil mi to kontryhelový čaj, ale pokud už jsi v cyklu, kdy máš dostat MS, tak bych to brala jako MS... já před dcerou měla MS strašně nepravidelnou a taky jsem párkrát šla na vyvolávačku, někdy jsem měla MS jen pár kapek, doktor mě uklidnil, že někdy ta sliznice prostě nevyroste natolik, abych krvácela jak jsem zvykla, že i pár kapek nebo klasické krvácení na pár minut se prostě bere jako MS...

hrabz
autor
11. črc 2016

Většina z vás mě vůbec nepochopila a psala mi spoustů nesmyslů..Nejspíš je to tím že mám problém s vysvětlováním a i v běžném životě mě nikdo nechápe ☹ V pátek mi to skončilo, nakonec jsem se tam vydala, doktorka měla volno, sestřička mě vzala bez rečí a za radu platit nechtěla 🙂 Řekla mi že když chci mít dítě že není co řešit, že si mám tento týden udělat test a když bude negativní, mám to brát jako menstruaci a když ne.. Chtěla jsem říct že to je blbost ale nechala jsem se unést 🙂 ☹ jinak není co léčit, cysty se operují jen když jsou velké a při extrémních potížích. Nejradši bych sice dojížděla do Karviné, ale nejde to. Je tu pak ještě jedna doktorka ale k té rozhodně chodit nebudu, byla jsem za ní jednou a stačilo mi.. Jinak už tu jsou jen samí chlapi. Jsem neplodná a to se dnes řeší úmělým oplodněním takže já se léčit nebudu a prostě to nevzdám! Co se týče přítele, zrovna když jsem to chtěla vzdát, šel se léčit, budeme se teď vídat jen jednou za tři měsíce ale když to zvládne budeme moci být spolu 🙂 Napíšu jak to dopadlo.

heduska82
11. črc 2016

@hrabz tak pokud mas problem s vyjadrovanim, doporucuju si po sobe precist, co pises. My ti piseme nesmysly, tak to me pobavilo. Pak teda nechapu, jakou odpoved jsi chtela cist. Pises o kratkem krvaceni, tak vsechny reagovaly na to, ted pises, ze ms normalne probehla. Promin, ale nikdo z nas nema kristalovou kouli a netusi, jak doma vegetis. Me zase prijde jako nesmysl si myslet, ze menstruace se spusti prasknutim cysty. Promin, ale to je super blbost. A o cystach neco vim, opakovane mi je operovali. A rozhodne bych je nebrala na lehkou vahu. Ale je to tvuj zivot. Tak ti jen popreju hodne stesti. Vic nema smysl se k tvemu prispevku vyjadrovat.

andreaandrejka
11. črc 2016

@hrabz ,,Jsem neplodná a to se dnes řeší umělým oplodněním, takže já se léčit nebudu a prostě to nezdám!,, Tahle tvoje věta přijde zase mě, jako totální nesmysl. Ale jinak ti přeji at se vám zadaří 🙂

misula29
11. črc 2016

Mě teda tvoje příspěvky nedávájí ani hlavu ani patu . Každopádně přeju hodně štěstí

kvakuska
11. črc 2016

@hrabz no tak promiň že jsme se snažily ti pomoct ...
Mimochodem znám spoustu gynekologů chlapů a jsou super, často mnohem lepší a hlavně citlivější než gynekoložka žena.
A poslední věc, pokud jsi "neplodná" z důvodu absence menstruace nebo absence ovulace, tak to se dá řešit i bez umělého oplodnění, stačí jen najít vhodného gynekologa, který bude mít zájem to řešit.
Ale pokud postupuješ podle hesla: "jsem neplodná a léčit se nebudu a prostě to nevzdám", tak ti přeji hodně štěstí 🙂

hrabz
autor
12. črc 2016

Děkuji, teď jsem si jistá že přihlásit se sem byla totální blbost ale aspoň jsem to zkusila. Co se týče té cysty, jak může proběhnout menstruace když je vaječník neprůchozí? (Stejně nechápete,že)? A co se týče té mé věty, myslím si že když to jednou šlo, musí to jít zas i když mi obě gynekoložky tvrdily že jsem neplodná. Tohle se dá pochopit,nebo ne? Mě bylo řečeno ještě gynekoložkou z Karviné že tak malou cystu nemá smysl operovat. Pro Kvakuska: A jak to chceš léčit? Moje minulá to chtěla řešit úmělým oplodněním a když jsem byla těhotná, nemohla to pochopit, současná že bez léků neotěhotním- k čemu však jsou když to šlo předtím bez nich? Menstruaci jsem nikdy neměla pravidelnou a i když to poprvé trvalo dlouhé čtyři roky, šlo to. Na závěr: nikdy mě nikdo nechápal a ani nikdy nebude chápat ačkoli jsem to zjistila teprve nedávno, až na jednu osobu, kterou už nikdy neuvidím.. Výsledek: vše bylo k ničemu, příští měsíc mě čeká to samé. Teď si stejně musím dát rok nucenou pauzu, tak to vůbec nebudu řešit. Díky Vám jsem zjistila že nejlépe si člověk pomůže sám ale děkuji že jsem se aspoň měla komu svěřit.

werumka
12. črc 2016

@hrabz Ale vždyť to umíš napsat tak, aby to lidi chápali 🙂 Jen si s tím musíš dát trochu práci, což jsi teď udělala. Nejsi žádný chudák, kterého nikdo nechápe a nedělej ho ze sebe. Nikdo - ani Ty - toho není hoden a nemusí se takhle ponižovat. Pokud jsi naštvaná na lidi a na svět, je to k řešení, ale jinde než a gynekologii - věř tomu, vím, o čem mluvím 🙂
Cysta nemusí prasknout. Menstruaci spouští hormony, nikoli průchodnost vejcovodů (vaječníku). Po ovulaci se spustí jiné hormony, které když se sníží, přijde menstruace. S průchodností to nijak nesouvisí... Pokud to myslíš jinak, zkus to popsat znovu. Holky tady mají motivaci Ti pomoct, tak to zkus.

bachovy_esence_poradna
12. črc 2016

@hrabz to co Ti říkají u lékaře se mi zdá zmatené...

ad cysty: ano, v klasické medicíně se s cystami nic nedělá, jen se hlídají (což v podstatě znamená, že se jen čeká jestli se zvětší nebo ne) a pak se operují...

v alternativní medicíně se ale dá pracovat s tím PROČ cysty vznikají 😉
aby nevznikaly další a ty které jsou, aby nerostly... 😉 protože tam je důvod proč někdo cysty má a někdo ne...

jinak chápu, že se cítíte rozhořčená, ale bohužel realita je taková, že pokud si člověk nastaví myšlení tak, že "mně nikdo nerozumí", tak to tak skutečně bude... a nikdo se k Vám blíž nedostane, ani kdyby byl sebelepší 😒

pozitivní a aktivní přístup je za mě jediná cesta jak se člověk v životě může pohnout kupředu... držím palce 🙂

hrabz
autor
18. črc 2016

werumka:Čekala jsem že to bude horší 🙂 Moje nálady vznikají z toho, že mám pocit že mě nikdo nemá rád(s vyjímkou dcery). Co se týče mensruace: přece ta krev jinak neprojde! Díky za to že se mě snažíš chápat, vážím si toho. Bachovy esence: ano, neřeší, sledování- budu tomu nicnedělání tak říkat 😀 No a co se týče alternativní medicíny- pokud zahrnuje homeopatii, tak nechci, mám k tomu svůj důvod. Nastavení myšlení? Já chci aby mě lidé chápali! Spíše se ke mně každý dostane snadno, dle mého názoru až příliš. Teď musím kapitolu "miminko" přesunout na rok pryč.. A mezitím.. Setkal se někdo s názorem že když máte o jedno vajíčko víc nemůžete otěhotnět? Tohle řekli mé kamarádce která zatím nemá děti žádné, příjde mi to jako nesmysl. Chtějí jí léčit tabletkama ale já ji řekla, když se to mě před dvěma roky podařilo, musí i ji. Čekají se snoubencem 5 let.

apoquel
18. črc 2016

Ja, kdyz te tak ctu ,se vubec divim,ze te ma rada i ta dcera :'(:'(

werumka
18. črc 2016

@hrabz Vejcovod vůbec k menstruaci nepotřebuješ - třeba ženy po sterilizaci (což je odstranění vejcovodů) normálně menstruují. Menstruace je sliznice dělohy, která se odlučuje ve chvíli, kdy Ti klesne hormon progesteron. Ta sliznice přestane být okysličená, odumře a odejde. Ať už v ní vajíčko je nebo není 😉

heduska82
18. črc 2016

@hrabz ocividne nemas tuseni o anatomii a principu menstruacniho cyklu. Uz kvuli tobe samotne doporucuji nastudovat! Protoze uz tady dochazi k prvnim nesrovnalostem a neni to o tom, ze te lide nechapou... a to vajicko navic...tim myslis polycysticke vajecniky? Vis prijde mi, ze veci moc jednoduse podavas, ale zakopany pes je prave v hloubce informaci, ktere se ale k tem ostatnim nedostanou a muzou byt podstatne.

bellisimama
18. črc 2016

Já se omlouvám, ale ty nemáš peníze na gyndu a chceš druhé dítě?? A to bude živit a šitit kdo??? Celý se mi to zdá jako jedna velká sranda, pokud poznáš, že ti praskla cysta a pak máš ms, tak to gratuluji. Mě jednou praskla 4cm cysta a hodinu jsem jen ležela a brečela a přítel mě vezl okamžitě do nemocnice 🙄 Mluvíš o tom, jako kdyby ti prakl beďar, takže pochybuju, že je to cysta 🙂

zuzinka6
18. črc 2016

@bellisimama já to tu čtu všechno a nevim, jestli se smát nebo brečet nad lidskou hloupostí...

zuzinka6
18. črc 2016

@bellisimama praskl beďar 😀 😀 😀 😀 😀 si myslim, že i beďar v nose by míň bolel...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru