Ahoj holky,
měla jste některá závratě na začátku těhotenství? Nebo jste dokonce podle nich poznaly, že jste v tom?
Moje mamka v těhotenství trpěla nízkým tlakem a teď to možná potkalo i mě. Tlak mám 88 na 68 😖 . Včera jsem dokonce byla ve stavu, kdy jsem nebyla ani schopna jít rovně a musela se držet stěn v bytě a nakonec z té závratě hodila šavli ☹. Tak nevím, jestli je i takový extrém normální. Zda jsem těhotná nevím, zatím sice beru HA, ale dost laxně, podle poslední MS je to ještě brzo a to by mi to těhu test stejnak neukázal a taky jim moc nevěřím. Jednou jsem už měla gestační váček a těhu test mi vyšel negativní... Naštěstí jsem za 3 týdny objednaná na gyndu, tak jestli něco, tak to už asi uvidíme na utz 🙂.
@dzejnab jsem ráda za tento dotaz, ikdyz já začínám 31t. Odjakziva mám nižší tlak (90/60). V patek jsem byla v poradně a sestřička mi řekla ať víc piju, že nic jiného se nedá dělat. Bojím se ze miminku chybí kyslík, protože ikdyz jsem nabrala "jen" 7kg začínám dost lapat po dechu. Nemáte nějaký jiný fígl?
@chelexi já také nabrala málo (8kg), dcerka je zdravá, narozena v termínu ... jí to vůbec žádné problémy nezpůsobovalo, jen já se cítila pod psa ... já vody vypiju hodně, mám sice deformaci z práce, takže během dne nevypiju skoro nic, ale k večeru mi 2 petky nestačí ... myslím, že tím pitím to nebude ... je teda pravda, že mne nutili pít Magnésku, ale to bylo pravděpodobně mojím nedostatkem různých vitamínů. .... Na začátku těhotensví mi lékař zakázal kafe (já zavislák, už tenkrát jsem věděla, že bez něj fungovat prostě nemůžu) ... ve 12.t už se hrozili, tlak totálně v háji ... tenkrát mi ho uvařil prvně 🙂 ... bál se, že to tam se mnou švihne ... povoleno 1 kafe za den (ve stavu "vyčerpanosti") ... tlak byl v mém případě čím dál horší, prostě jsem se motala, takže nakonec kafe v každém stavu pod psa ... jiného já nic doporučit nemůžu a i tak přiznám, že byly situace, kdy mne to prostě nepomohlo ... s partnerem jsme spolu zásadně chodili za ruku (nebyla jsem si sebou vůbec jistá), kdykoliv jsem potkala zábradlí, okamžitě jsem se chytala, poslední měsíc jsem odmítala vylést z domu bez doprovodu ... nikdy to se mnou nepraštilo, ale chvílema to asi bylo na hraně ... postupem těhotenství se to stupňovalo ... já jsem celkově měla poměrně hladký průběh těhu ... trpěla jsem nevolností v autě (stačilo si jen loknout Coly a byl klid) ... trpěla jsem neustálím hladem (to už vím proč, narodila se nám kyselina) a pak ten tlak. ... na dcerce to žádné následky nenechalo ... a upřímně to, že jste "zafuněná", to jsem bývala také, ale bylo mi vysvětleno, že je to tím, že se mi v těhu zmenšil objem plic - mimčo na ně moc tlačilo ... proto jsem najednou nevydržela tolik co dříve, dokonce jsem chvílema "sýpala" .... myslím, že sestra měla pravdu, prostě nic dělat nejde, mně tenkrát taky nic závratného neporadili.
Ano, první asi 3 měsíce jsem závratě občas měla, pak asi 2x spíš ve druhé polovině těhu. Jednou ale trvaly dva dny, to bylo asi 2 měsíce po otěhotnění. Motala se mi hlava i když jsem seděla, takže kdykoli jsem se zvedla, po chvíli hned zvracení... Takže příznak těhu to být může.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
myslím, že na zhodnoce je brzy a jestli je toto "příznak", toť otázka ... v každém případě já mám nízký tlak, v těhu dokonce extrémně nízký tlak a bez podpory (alespoň držení za ruku) bych hlavně v posledních 2 měsících nevylezla z domu ... nákupní centrum bylo pro mne utrpení, ale zase jsem se mohla přidržovat košíku ... takže ano, já měla závratě, nebyla jsem si jistá na nohou, chvílema se mi motal svět, připadala jsem si jak zfetovaná - chvílema mi nesloužila ani hlava, bývala jsem "zmatená" a trvalo to až do porodu (ten si taky nepamatuju, mám totální výpadky paměti) ... doporučuji o tomto informovat lékaře ... mne dokonce doporučil si v takovém "extrémním" případě dát okamžitě kafe - i sám mi ho v ordinaci vařil 🙂 ... i po vyběhnutí 2 pater do ordinace jsem měla prý tlak na zhroucení