Mám strach, že jsem těhotná

prastena1
11. pro 2016

Ahoj, 26. Října jsem měla nechráněný styku s.. bylo to poprvé a ani ve mě přítel skoro nebyl.. 10. 11 jsem dostala menstruaci normální jako každý měsíc..
Ale teď jsem ji nedostala 3 den.. mám problémy s ledvinami a poslední týden mě hodně bolely.. nevím co s tím. Nevim mi jestli to není od ledvin.. mi 16 let. TT si dělat nechci mám strach.. To

nutricnihodnota
11. pro 2016

1. Jednu si lískni, ať se konečně probereš! (jsi skoro dospělá, jednáš jako dospělá, tak je dávno na čase, přestat uvažovat a chovat se, jako děcko)

2. Udělej si test

3. Kup si šprcky a používej je, když už mermomocí musíš souložit!

lv
11. pro 2016

Hele nic nevyřeší, když si test neuděláš. Je to nepravděpodobné, že bys byla v tom.

luj89
11. pro 2016

Máš strach si udělat TT, ale nemáš strach mít nechráněný styk??? Zajímavá úvaha... Řekla bych, že těhotná nejsi, ale měla by ses nad sebou a vztahem k sexu dost zamyslet.

dagmarj
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
panbaf
12. pro 2016

Neboj, klidně si test udělej, ale myslím, že těhotná nebudeš :o) a kdyby jo tak čím dřív to zjistíš tím je větší šance s tím něco dělat.. A příště si už dávejte bacha a používejte ochranu! Držím palce kočko 😉

hanule61
12. pro 2016

holky, nebuďte na ni tak zlé a nevytahujte svoje rozumy. Taky jste byly zvědavé a nepřemýšlely nad následky. časem bude zakladatelka určitě zodpovědnější. Jde si sem pro radu a ty nutricnihodnoto ji hned tak setřeš! Ty jsi v 16-ti letech sežrala všechnu moudrost světa?

luj89
12. pro 2016

@hanule61 Já teda nechci působit jako ta nejrozumnější na světě, ale já čím jsem byla mladší, tím víc jsem se bála otěhotnění... Poprvé jsem s někým spala bez kondomu v 21 letech, a to jen kvůli hormonální antikoncepci. Před tím s ne dlouhodobými partnery jsem měla obavy i z nemocí atd. A ano, snad bude časem zodpovědnější, ale aby už nebylo pozdě... Doufám, že se z tohoto zážitku poučila.

nutricnihodnota
12. pro 2016

@hanule61 Ne, nesežrala. Já jsem v šestnácti používala kondomy. Učili nás to už na základní škole 😉 Co jako bych jí měla napsat lepšího, když se "bojí" udělat si test? Co se jí asi tak může stát? Myslíš, že je lepší to prostě neřešit, protože to nějak vyšumí? Nevyšumí! Kdyby náhodou opravdu byla těhotná, tak nepřestane být těhotná jen proto, že to bude ignorovat. A to už by prostě ve svym věku vážně měla vědět. Né časem, ale teď!!!

panbaf
12. pro 2016

Já teda holky souhlasím s @hanule61 - přesně to jsem chtěla napsat nejdřív taky.. šla si sem vystrasena pro názor jestli může být těhotná a ne pro poznámky o tom, že je hloupá tak na ni nebuďte tak zlé.. já teda v 16ti byla hrozný tele 😀 Občas je mi zakladatelek fakt líto- zvlášť, když se řeší očkování dětí nebo že chtějí jít na potrat- to se tu na ně na konikovi všechny vrhnou jak supi 🙂

lucinka58
12. pro 2016

@panbaf Je sice pravda, že sem zakladatelka šla pro radu. A tu taky dostala. Udělat si test - jinak se to prostě nezjistí.... Ale je fakt, že nevím jestli je to léty kdy jsme vyrůstaly my, ale já teda měla poprvé sex v 19 a to s partnerem se kterým jsem byla půl roku a rozhodně jsem si dřív než jsem začala souložit, tak si pořídila antikoncepci a ještě jsme měli kondom. Teď nevím jestli jsou mladý holky nezodpovědný, nebo spíše nepoučený svými rodiči či ve školách, ale souložit bez ochrany a pak se divit, tak to je to co tu vidím velmi často. A nejde jen o případné těhotenství, ale i o ochranu zdraví. Prostě pokud jsem dost dospělá na sex, tak musím být i připravená být dost dospělá na to nést následky případného těhotenství a vzít za své jednání plnou zodpovědnost. Takže souhlasím s holkama - chceš souložit, ano můžeš, ale buď zodpovědná a chraň se!!!!! Osobně budu tohle do svých dětí hustit furt dokola 🙂

trilien
12. pro 2016

@prastena1 určite nie ste tehotná 😉 kúpte si test, nech zbytočne nestresujete 🙂

lucinka58
12. pro 2016

@prastena1 Joooo a myslím si, že těhotná nejsi - to by fakt byla náhoda. Udělej si test, případně si zajdi ke gynekologovi. Pokud žádného ještě nemáš - urychleně si ho najdi a pořiď si buď antikoncepci nebo levnější variantu - kondomy 🙂

luj89
12. pro 2016

@lucinka58 To nebude věkem ani dobou, ale člověkem. Na MK zakládají diskuse i o dost starší ženský s tím, že nepoužili ochranu a jsou těhotné a zvažují potrat. Je mi z toho smutno.

fire85
12. pro 2016

zakladatelko-těhotná nejspíš nebudeš, pokud tě bolí ledviny může i to být důvod proč jsi to ted ještě nedostala.ale test si udělej, a zařid si antikoncepci.osobně nechápu, jak může člověk sexovat bez už kvůli nemocem atd.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru