Který test je nejspolehlivější? Kdy potvrdí těhotenství?

papajinec
16. říj 2015

Ahoj, mám na Vás otázečku.
S přítelem se snažíme teprve krátce o miminko, ale i tak bych se Vás... Zkušených maminek ráda zeptala na pár věcí...
Za prvé snad... Který TT, je nejspolehlivější?? A po jaké době by mohl případné těhotenství potvrdit ??
Za druhé, mužu nějak přispět k tomu, aby se spíše zadařilo ?? Popř. jak?? Budu Vám moc vděčná za každou informaci. Děkuji. 🙂

pety91
16. říj 2015

Já myslím, že je to úplně jedno, pokud se to dělá až v době , kdy vynechává menstruace.
Z ranní moči.

papajinec
autor
16. říj 2015

@pety91 Zdravím a děkuji. No mně jde jen o to, že jsem četla, že se mnohé testy dají dělat i dříve.
Opravdu jsem dost nezkušená ... Přiznávám a abych pravdu řekla, nikdy jsem se o to tolik nezajímala. Takže se popř. omlouvám ha hloupé dotazy 🙂 :D

pety91
16. říj 2015

Dají se dělat, musí mít obecně citlivost od 10 jednotek HCG, nicméně moc v tom nevidím ten efekt, když pak příjde menstruace budeš zklamaná. Podle mě nezáleží na značce, ale citlivosti. Ale taky určitě jsou holky, co to mají najeté lépe.

veraga
16. říj 2015

Nejsem zkušená maminka, ale mám relativně čerstvou zkušenost. Den po vynechané MS jsem si dělala Mamatest. Vyšel slabounký duch. O den později jsem použila Ladymax (seženeš v lékárnách Dr. Max) a byly jasné dvě čárky. Ze stejného vzorku jsem ještě otestovala Mamatestem a čárky byly slabější. Proto já doporučuji Ladymax.
Čím podpořit otěhotnění ti moc neporadím. Já pila kontryhel. Ale jestli účinek měl nebo ne, to nevím, protože nám se zadařilo napoprvé. Obecně se ale o něm vedou pozitivní diskuze. Tak hodně štěstí. 😉

ivetapo
16. říj 2015

Také jsem pila kontryhel a těhotenský test určitě z Dr.Maxe 🙂 ať se brzy zadari 🙂

ajik123
16. říj 2015

Já jsem si dělala test asi dva týdny před MS a vyšel negativní. Další jeden den před MS a to už vyšel pozitivní. 🙂 A ten mi vyšel s krásnou čárkou i odpoledne, ale doporučují ráno. Poproste v lékárně o ten nejcitlivější, ale já si raději koupila dvě různé značky, aby byla jistota 🙂

kuky12
16. říj 2015

Ahoj, rada abys otěhotněla.. kdysi jsem četla, že prý jde taky o polohu 😝, že prý nejlepší je misionář a v této poloze jsem opravdu otěhotněla. Taky by jste měli oba vyvrcholit ve stejnou chvíli. 🙂

andelka
16. říj 2015

@ajik123 dva týdny před MS obvykle bývá ovulace,takže jiný než negativní tt očekávat nelze.

Obecně,mělo by se testovat 14 dni po ovulaci. Což ne každý ví kdy byla. Takže se doporučuje testovat když očekávaná MS nepřijde. Pokud nic,počkat dva tři dny a znovu atd pokud MS stále nikde,ovulace mohla být později.

iveta93
16. říj 2015

Ahoj, testy jsou více méně stejné. Určitě doporučuju dělat testy až když mešká MS ne dřív. Je to velké očekávání s následným zklamáním, navíc nelovíš duchy (jestli je tam náznak čárky v takovém úhlu a světle). Já si vždy kupovala Lady MAX 2v1 z Dr.Maxe-kolem 50 kč a jsou tam dva, vždy ukázal spolehlivě, ale testovala jsem až když MS meškala.

Jinak co se týče toho jak tomu pomoci: omezit i přítel- pití kávy, kouření, alkohol, nedávat počítač na klín, souložit ideálně ob-den (stíhají se dotvořit spermie), můžeš pít kontryhelový čaj, brát nějaké vitamíny (ty mi, ale přijdou zbytečné stačí zdravá životospráva), zapojit pohyb ikdyby jen procházky. Potom takové to "pořiďte si psa" (což u nás teda zafungovalo 😀 ). Určitě pomůže i když nebudeš zapomínat na věci okolo a nemyslet jen na těhotenství. Taky existuje cvičení podle Mojžíšové - o tom je plný internet. 😉

My jsme nějak zkombinovali tohle (a ještě jsem si miminko přála když jsem viděla padat hvězdu tak nevím... 😀 ) a asi po 3 měsících se zadařilo. A to jsme předtím měli 3 roky nechráněný sex. Držím palce ať se brzy zadaří. 😲

papajinec
autor
17. říj 2015

Děkuji všem mnohokrát 🙂 ten čaj seženu v lékárně ?? 🙂 Jenže co si myslíte o tom že první pokus byl v 6. dnu MS ?? Myslíte že mám větší šanci třeba?? Od té doby si nic nehlídáme a zaděláváme :D Moc na to už ani nemyslím, nechce se mi tomu věřit... Dnes je to týden od prvního pokusu... Vůbec teď nepiju alkohol, cigarety omezuji jak to jen jde ...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru