Ahoj holky,jsem asi 14dni DPO,dneska jsem to měla dostat a nic prsa mám sice dost zvětšené ale nějak extra nebolí,po menstruaci zatím ani stopy,test sem dělala a negativní ale už třetí den při sprchování mi z ničeho nic teče krev z nosu ač na to vůbec netrpim,někde sem se docetla ze by to mohl byt příznak těhotenství a tak se ptám měla ste to tak některá ?
@alilali já sem to prave viděla u kamarádky když čekala malého tak jako první příznak měla prave tohle každý den ji tekla rajská
@katanovobran tak tohle rozhodně není příznak těhotenství.
@katanovobran Taky mi v těhu častěji tekla z nosu krev, ne moc, jen malinko, ale celkem často.
Jako priznak tehotenstvi se da uz brat asi cokoliv 😂
Priste treba cukani oka 🤦🏼♀️
Krvácení z nosu v těhotenství
Během těhotenství dochází v těle k výrazným hormonálním změnám, konkrétně ke zvýšení hladiny estrogenu a progesteronu. Jedním z mnoha průvodních jevů tohoto hormonálního výkyvu jsou i zduřelé sliznice a jejich dráždění, což obvykle vede k ucpávání nosu, zhoršenému dýchání a častému smrkání, od kterého je již jen krůček ke krvácení z nosu. Nepříjemným faktem je, že s postupujícím těhotenstvím se tyto stavy, které velmi často připomínají alergické reakce, zhoršují. Následuje ale i dobrá zpráva, a to ta, že nejsou nebezpečné a po porodu, až dojde k hormonální rovnováze, se vytratí.
@hojda děkuji jste hodna 😊
@katanovobran není zač
Týden před očekávanou menstruací krev z nosu ve sprše, při ohnuti a narovnání zpět... Pak test a za 6 týdnu rodim 😉
@losice32 to mám přesně já,při ohnuti pokaždé ve sprše 😀 tak ať vše dobře dopadne 🌷
Mě krvacela z nosu skoro pořád v těhotenství.. Doktor říkal že je to normální.. A to bylo hodně krve.. Že se tělo mění a tak
@katanovobran tak teda já třeba jsem v začátku tehu krvacela z nosu a to teda na to netrpim vůbec. Ale také možná náhoda 🙂
Já třeba smrkám krev od začátku těhotenství. Dr. mi řekl, že je to tím, že mám teď překrvenou sliznici.
@katanovobran děkuji, tobě také... Držím palce 😉
@katanovobran Krvácení z nosu je opravdu jedním z těhotenských příznaků. V prvním těhotenství mi netekla vůbec, ale teď napodruhé mi teče tak jednou, dvakrát do týdne.
Potíž je v tom, že je to způsobené větším prokrvením, které vzniká jako důsledek hormonálních změn, z nichž první je nárůst hcg. Tím chci říct - není možné, aby za krvácení z nosu mohlo těhotenství a zároveň jsi měla negativní test. Je mi líto. Ale pokud nepřijde MS, tak test ještě zkus, těhotná být můžeš (v případě pozdější ovulace), jen ta krev z nosu s tím nijak nesouvisí...
@katanovobran mi v prvním těhu taky řekla krev z nosu, nejvíce v době, kdy mi končil první trimestr
@katanovobran Nemyslim,že krvácení z nosu je známkou tětotenství.Bud máš prasklou žilku v nose a nebo je celé tělo celkově oslabené,např. při horečce atd.
Pokud by to měl být příznak těhotenství tak by měl být pozitivní test, neboť příznaky způsobuje rostoucí hcg. Je možné že máš v nose narušenou cévku a teplá voda cévy roztáhne, proto se ti to stává ve sprše. Doporučuje se Ascorutin - posiluje cévní stěny, dávala jsem synovi na doporučení lékařky když často krvácel z nosu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@katanovobran Mě řekla krev z nosu jednou, ale už asi v 5 měsíci. Nikdy jsem neslyšela, že by to v těhotenství bylo normální nebo co víc, že by to byl příznak. Bez jako samoplatce na krev a zjistí ti jaké máš HCG.