mám tak 3 dny před menzes...a včera jsem po sexu kratce zakrvácela...pak to hned prestao dnes po kvi ani vidu..byla jsem na ultrazvuku sliznice neodpovídá těhotenství je nízká...mam citlivé prsa a tlak v podbříšku...což může být i pře menzes, ale nechápu to krvácení..
už se mi to jednou stalo..zašpinila jsem, přestalo to , pak znova a az za dva dny spustily menses...
přece to neni normální....
STAVÁ SE VÁM TO NĚKDY??? A ČÍM TO MŮŽE BÝT ZPŮSOBENO...
a jeste dotaz bojím se mimodelozniho...takze kdybych mela hladinu hcg tak vysokou aby me bolely prsa a bradavky tak u bych byl tes pozitivni ne???
jinak test mam negativni.....sliznici nizkou..ale prsa citliva jako kdybych byla v tom....ale nejsem
takze doufam ze se mi do trech dnu spusti normálně menses a nebude v tom žádny zakopaný pes..v podobě mimodel
Prsa a podbřišek Tě bolí kvůli progesteronu, který je v druhé fázi cyklu zvýšený. Pokud bys otěhotněla, zůstane jeho hladina vysoko a menstruace nepřijde. Tudíž podle bolestí prsou se před menstruací těhotenství předvídat nedá. Zakrvácení před menstruací je možné, protože v tuhle dobu máš vnitřek a čípek překrvený a stačí jen trochu podráždit a můžeš zašpinit. Nic to není. Můžeš zkusit brát vitamín C, ten by tomu mohl pomoct.
ahoj no nehledam respektive nevyhledavam to spatne tehotenství....🙂
nikdy se mi tohle nestavalo..jsem pul roku po nucene vyskrabu kvuli neprosperujicimu tehu...a ted uz prave dvakrat se mi stalo tohle pred menzes a nevim proc...
jako ze pred menzes je nejaka prekrvana sliznice?? tehdy se to stalo taky cca 3 dny pred ocekavanou menzes pakl nic po sexu zase krev.. a az pak se spustila normalni menses...
tohle se mi drive nestavalo..pravda brala jsem antikoncepci a mela to presne na den...
jen nevim jestli to muze byt jeste nejake divne po tom potratu nebo nevim....potrebuju byt v poradku abychom se normalne mohli snazit o mimi..a ne furt resit takove peripetie..jen me to stresuje jestli je vse ok
@europa00 Při braní antikoncepce neovuluješ a tudíž Ti ani nedorůstá sliznice. Menstruuješ jen ze spádu hormonů a to ještě málo. Tudíž o nějaké překrvenosti nemůže být řeč 🙂 Sliznice se vlivem progesteronu zvětšuje a mění svojí strukturu, aby byla schopná přijmout oplodněné vajíčko. Když pak začne jeho hladina klesat, tak sliznice odumírá a můžeš začít špinit.
@werumka jj no to vim...antikoncepci neberu uz pul roku...a je pravda ze hned po vysazeni antikoncepce jsem otehotnela a nebylo to prosperujici tehu..po vyskrabu jsme meli ted pauzu, kdy jsme si davali pozor...
je pravda ze ja totiz otehotnela vzdy dned napoprve co jsme se o to zasnazili..poprve nechraneny sex hned mimodel..pak nechraneny sex z toho mam 3 lete dite... ted pred pul rokem vysazeni antikoncepce hned otehotneni ale neprosperujici...
takze ja ani moc nemam srovnani jak to funguje kdyz je zena bez antikoncepce a neni tehotna v uvozovkach nebo po potratu...takze jsem z toho tela uplne rozhozena..me prsa se chovaji tehotne ale nejsem...zakrvacele jsem 3 dny pred ocekavanou menzes a nevim proc...tak z toho jsem rozhozena
@europa00 Všechno co popisuješ patří k normálnímu průběhu cyklu, nemusíš mít obavy. Antikoncepce udělá cyklus umělý a po nějaké době už ani nevíš, jak se vlastně chová ten "přírodní" 🙂 Někdy se stane, že když otěhotníš hned po dobrání antikoncepce, tak jsou ještě rozhozené hormony, může právě kolísat hladina progesteronu, která je pro miminko a jeho výživu důležitá. A to pak může skončit zamlklým. Není důvod se toho obávat znovu, pokud už jsi půl roku po vysazení a kyretáži, tak se hormony určitě ustálily.
@werumka děkuji mluvíš jako odbornice, jsi z oboru gynekologie??
no já fakt na to nejsem zvyklá...prave kvuli traumatu z prvni mimodel a pak jeste zamlklym tehu jsem ted s toho vystresovana je mi 33 a mam jen jeden vejcovod..ale chytlava na otehotneni jsem pomerne snadno..jen aby to dopadlo jak ma...a ne nejak blbe viz potat atd
Mně už se to stalo několikrát a těhotenství to (bohužel) nikdy neznačilo.
@maikiepoint a tvuj gynekolog na to nic?? ja vzdy slysela ze krvaceni mimo cyklus neni normalni..můze vetsinou znamenat i rakovinu delozniho cipku atd..ale to mam po vysetreni a pry je vse ok..takze to nechapu..zakrvacet ze sexu par dni pred menzes...
@europa00 Nejsem 😀 Jen umím hezky psát a poučovat 😀 Mám jen praktické zkušenosti.
Obecně je dobré po dobrání HA nasadit vitamíny ze skupiny B - těch je po vysazení hormonů málo a jsou obecně pro vývoj miminka důležité.
Je normální, že po ovulaci Ti postupně narostou prsa i o číslo. Jsou bolavá. Můžeš pociťovat pnutí v břiše a podrážděnost. Za všechno může progesteron. Když začne menstruace, tak prsa postupně bolet přestanou, zmenší se.
Krvácením mimo cyklus se rozumí krvácení, které není způsobené žádným mechanickým podrážděním. Je normální špinit třeba dva dny před tím, než přijde menstruace. Jak jsem psala - je to tím, že hladina progesteronu klesá.
aha diky..jj becko to beru porad..muj oblibeny vitamin .-) ha haa no joo jsem fakt v soku co to telo dela kdytz neni pod hormonama..diky uz tedy nebudu stresovat a budu normalne pocitat ze do uterka se mi spusti menzes a vse bude ok .-) diky
ne to mam viceneme ukazkove...zacnou plodne dny..to zacnu sitit vajecniky atd..pak ten nejsilnejsi den 3-4 je asi ovulace...
@zuzana_ka mívám totéž, jakmile se překlopí cyklus tak po styku taky zašpiním - čím blíš k MS tím spíš a víc, na prohlídky chodím pravidelně, a nic mi nenašli, prý to tak může být. Do ovulky včetně bez problémů. Ale chápu, že pokud to má někdo mimořádně, že mu to asi na klidu nepřidá.
Ahoj, já to řešila ted čestvě. Krvácení po styku těsně před nebo těsně po MS....protože už jsem s tím kdysi potžíe měla a skončilo to konizací- chronický zanět, tak jsem po dvou cyklech navštívila dr. Ta mě dost rozděsila, že se mnohdy často takové krvácení podceňuje...Nabrala mi cytologii a HPV, nastesti vse ok.
Pokud na UZ byla sliznice nízká, těhotná nebudeš, ani mimoděložně- to totiž normálně roste sliznice v děloze jak při normálním těhu
@alexah89 souhlasím, tohle mi taky potvrdil gynekolog.
@europa00 já mám po revizi dělohy to samé. Vždy už tak týden před MS po styku zakrvácím a pak dobrý. UTZ v pořádku, čípek stěry taky. Řekli mi, že je to překrvené, nedke tam neco mechanicky praskne, asi nějaká cévka. Teď jsme byla hodně nachlazená a rvala do sebe vit. C a bylo to o hodně lepší.
Na gyndě mi nic nenašli a řekli, že to není patologické.
@emisekkk ahoj a myslis ze to muze znamenat ze proste se jeste nemam snazit kdyz se deji takoveto veci??? ja jsem ted akorat zase vyjevena ze muzu mit mimodelozni. protoze prsa i bradavky citim jako bych tehotna byla....coz me desi..kdyz vlastne nejsem..tes negativni sliznice nizka...
ale kdybych dala jen na sve prsa tak si myslim ze jsem coz je ted celkem blbe protoze by to znamenalo jedine mimodel...uz jsem fakt dojebana se takto strachovat..nni to poprve...
JO A JESTE DOTAZ PROSIM MUZE MIT NA SPATNY VLIV VEJCOVODU BLIV OBYCEJNY KVASINKOVÝ ZÁNET?? NA INTERNETU PISOU PRODELANÝ ZANET DĚLOHY NEBO VEJCOVODU..ALE NAMAM PARU JAKY ZANET MYSLI..nic jineho nez kvasinky jsem nemela....
ach jo at uz se dostavi menzes..zase cekat 4 dny v nervech
@europa00 já ji právě mela zas vysokou jak při normálním těhu....ale kdybys mela extrůvku, měla bys pozitivní test určitě. Mimoděložní praská většinou při hodnotě kolem 5000 jednotek, takže pokud je test negativní, tak bych zatím byla v klidu....
Jinak ty prsa a tak....nemáš to prostě před MS?
@loafeer no ja se tak nebojim praskani mimodel..to wse zjisti vcas...ale toho ze uz mam jen jeden vejcovod a kdybych prisla i o ten druhy kvuli mimodel..tak jsem nahrana a uz by mi zbyvalo jen ivf..proste chci byt normalne plodna...uz tak me tohle stresuje a jeste valit penize a stres do umeleho..no snad to bude vse v poradklu...
NO ME SPISE PRIJDE DIVNE TO ZE KDYBY TO BYLY TEHU PRIZNAKY TY PRSA COZ TED DOUFAM ZE FAKT NEJSOU...TAK PRSA ZACINAJI BOLET AZ VE CHVILI KDY SE PRECE ZACINA TEN HCG HORMON VYPLAVOVAT DO TELA..drive preci ne....je to tak spravne??? ten hormon prece zpusobuje ty natekle prsa, citlivost bradavek atd...natekle je nemam jen citlive na dotek....takze pokud je test negativni tak se uklidnuji tim ze se opravdu jedna jen o predmenstracni symptomy .-)
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
stat se to muze, je to prekrvenim sliznice a muze prasknout nejaka zilka.. je zbytecny za kazdym pichnuti hledat tehotenstvi..