ahoj je mi 14 let za pár měsíců 15 a bojím se že jsem těhotná měsíčky nemám pravidelný takže nevím jestli jsem to už měla dostat nebo ne ale docela často chodím na toaletu a poslední asi 3 mě bolí trošku břicho ano asi my sem budete odpovídat abych si zašla koupit test ale jde mi spíš o to jak bych to měla říct mamce přece jenom nemám ještě ani dokončenou základku neporadili by jste mi prosím jak bych to měla říct mamce?
Nuda o jarních prázdninách? Co máš dělat, víš. Zakoupit test a pochlubit se mamince.
Jak půjdeš pro těhotenský test, kup si i kondomy. Tisíckrát lepší je ochrana, než se bát nechtěného těhotenství. Žádná antikoncepce není 100%, tak na to taky pamatuj, ale šance, že otěhotníš přes antikoncepci, je malá, ale měla bys vědět, že je. Pokud přítel nechce používat kondom, tak ho pošli někam a najdi si někoho, kdo se chce chránit. Kondom navíc brání i přenosu pohlavních chorob.
Ženské tělo není stroj, někdy může menstruace zabolet, jindy je v pohodě. Pokud bys měla menstruační bolesti nesnesitelné, řeš to na gyndě.
Pokud jsi sexuálně aktivní, měla bys chodit na pravidelné gynekologické prohlídky. Takže, až ti bude 15, objednej se na gyndu.
Měla jsem něco podobného, mě bylo akorát 17 a byla jsem 4 měsíce a vůbec jsem o tom nevěděla, mamka musela jít semnou k Dr a tam nám řekla rovnou pohlaví i kolik měří byl to šok ale stalo se, teď mám 7 leteho syna zdravého, vím že je to moje chyba ale nelituji toho už jinak by tady dnes semnou nebyl ,bejt tebou řeknu to mamce ulavi se ti ,ale třeba ani tehu být nemusíš
tak prvne bych si udelala terst a az pak resila jak to rict doma. Treba se zbytecne nervujes
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Test v lékárně můžeš koupit i bez souhlasu mamky. Takže tím začni. Pokud už bys měla "těhotenské bolesti", tak to bude vidět. Ale spíše to vidím, že pobolívání břicha = přicházející menstruace.
Jo a do 15ti vydrž se sexem (nebo nejlíp do ukončení ZŠ) a mezitím studuj vhodnou antikoncepci.