Dobrý den poslední menstruaci jsem měla 23.7. Jsem prý v šestém týdnu. Přítel přijel 10.8 z lodi ale podle ovu to nějak nevychází. Možná byla déle. Paní doktorka říkal ze to ale tak nějak vychází ze je to docela i malé ten Plod. Je možné ze mohl byt tak opožděna ovulCe? A ze to třeba neni přesně 6 týden ale pet a neco?
To jsem tak nepočítalo ja myslela ze je to od poslední ms. A na ultrazvuku mi uz doktorka ukazovala i srdíčko jak se hýbe. @andryyysssek
@lucijee95 ano,od poslední MS se počítá těhotenství,tudíž dva týdny před otěhotněním.Takže když jsi v 6tt,znamená to,že jsi otěhotněla cca před 4týdny 🙂
@andryyysssek aha ale stejně to nevychází do te menstruace nebo jsem úplně blba asi. A jaktoze uz bylo tak brzo videt srdíčko a Plod vypadá tAkto
@lucijee95 počkej,teď jsem asi blbá já.Jak,že to nevychází do MS?A právě srdíčko je vidět kolem toho 6tt,takže je to dobře 🙂
@andryyysssek měla jsem poslední 23.7 a doktorka mi řekla ze jsem 6 týden .. Ale přítel přijel z Lodi až 10.8 to znamená ze dřív to neslo.. Počítám to podle ovu znamená ze musela byt někdy déle.
Jako je to dobre podle vás jak jste říkala vy ? Jsem se do toho zámotala .. Pardon :D @andryyysssek
Takze jsem 6 týdnu těhotná ale od oplodnění tedy souloz 4 týdny jo ?
@lucijee95 jo,takže ti je divné,že jsi otěhotněla v tu dobu,protože jsi neměla mít plodné dny?
@andryyysssek ano ano .. Prave proto se divím
@lucijee95 ano,přesně tak 🙂
@lucijee95 tak v tom případě jsi měla ovulaci později 🙂
@andryyysssek takze se to stalo před 4 týdny a ja uz jsem tady počítala jak a kdy .. Jsem si teda zavarila hlavu 😀 Tak dekuju moc a moc
@lucijee95 nemáš zač,já taky při prvním těhotenství nevěděla,že se to bere takto.Přitom bylo divné,že mi nedošlo,že údajné oplodnění podle mých výpočtů bylo přes MS,navíc podstatně dřív,než jsme se začali snažit 😀
na tej fotke mas napisane GA(LMP) = 7+6, to znamena ze gestacny vek od poslednej MS bol v piatok 7 tyzdnov a 6 dni. Tym padom 6 tyzdnov o ktorych hovoris je od otehotnenia, nie od poslednej menstruacie.. to vysvetluje aj preco uz bolo vidiet srdiecko 🙂 takto to uz vychadza?
Na netu je mraky kalkulaček, které vypočítají délku těhotenství podle 1. dne menstruace. Vychází to pak tak, jak píše @bbubble. Pokud je 23. 7. první den poslední menstruace, jsi dnes např. podle této kalkulačky (http://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka#fo...) na začátku probíhajícího 9. týdne, přesně 8+1. Takže pokud lékařka mluvila o šesti týdnech, počítala to opravdu podle okamžiku předpokládaného otěhotnění, ne podle menstruace.
@andryyysssek Jako je to na hlavu, ty počty, co si budeme povídat. 😀 😀 😀 Ale snad už to tak bude @lucijee95 smysl 😕.
@olga_ to jo,no,proč se těhotenství nepočítá rovnoudva týdny od MS,že? 😀
Ale i tak musela byt ovulCe déle .. Protoze jak rukám dřív jak 10.8 to neslo to teprve přijel po třech týdnech z lodi
@lucijee95 Podle kalkulačky na výpočet ovulace, pokud zadám "univerzální" hodnoty 6 dní menstruace, 28 dní cyklus, 23. 7. první den poslední menstruace, vychází ovulace na 5.-9. srpna (http://www.plodne-dny-vypocet.cz/?idm=&ds=14700...). Nepíšeš nikde, kdy jste spolu měli styk, ale nepřijde mi to otěhotnění divné. Ovulace se mohla o pár dní zpozdit a i tak to prostě vychází ok. Pokud se tu teda neřeší skrytě, třeba možnost otěhotnění s někým jiným? 😕 Neber to jako rýpání, prosím, jinak mi na tom totiž nepřipadá nic divného.
Ahojky ženy
@tornadolu ahoj 😉
Kdyz teda uz osmi týden tak mi ale přijde ze je to na ultrazvuku nějaké malinke .. Myslím ze i Ina místo říkala ze je to menší takze mohlo dojit k oplodnění trochu déle? Kdyz jsem koukala na fotky ultrazvuku v 8 týdnu tak uz je tam videt víc a ne jen to co mam ja .
@lucijee95 uvidíš,co budeš mít potom napsané v průkazce za týdny.Podle toho si vždy odpočítej ty dva týdny,a dojdeš k oplodnění 🙂
jak jsi mívala dlouhé cykly? Pokud delší, tak je velká pravděpodobnost, že míváš ovu později. ale když se dívám do kalendáře, MS 23. 7, ovu vychází asi na 6. 8. takže oplodnění 10. 8. je naprosto v pořádku. Nejsme stroje, např. nachlazení, stres ti může ovulaci o pár dní oddálit a rozdíl 4 dní se nijak neřeší.
AKorát dr to špatně počítá, délka těhotenství se uvádí od poslední MS, to znamená, že jsi v 8 tt (teda teď už v 9) a ne v 6.
Kolem 10. - 12. týdne se chodí na prvotrimestrální screening a tam jsou schopni určit přesnější stáří těhotenství.
@lucijee95 Fakt už to neřeš, přestávám chápat smysl 😨 Bojíš se o miminko, jestli je v pořádku, odpovídá stáří těhotenství? Pokud jste měli styk 10. 8. a pak nějakou dobu nic (a ani s nikým jiným nic), tak jsi prostě otěhotněla 10. 8. Pokud jste měli styk vícekrát, tak se toho na den přesně stejně nedopátráš.
Na další kontrole se přímo zeptej lékařky, vyjádři svoje obavy, zmatení, zda je vše v pořádku atd. Tady už se asi víc stejně nedopátráme. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@lucijee95 ahoj,a počítala jsi to tak,že když jsi těhotná 6týdnů,tak jsi otěhotněla před 4týdny?