Jsou to těhotenské příznaky, nebo si je jen přisuzuju?

simona2510
9. říj 2014

Je mi 17, s partnerem jsem měla jeden pohlavní styk který byl s kondomem (neprasknul nám) a přítel se do mě ani neudělal... zhruba dva týdny zpět jsme se různě mazlili a dráždili, přítel mě dělal prstama ale vždy si je předem umyl nebo se podíval, jestli na nich nemá sperma či preejakulát.. obě činnosti probíhaly krátce po skončení mé menstruace, tedy v době neplodných dnů.. o něco později jsem dostala zánět močových cest, na který jsem dostala antibiotika a na chvíli se to zlepšilo.. po dobrání antibiotik mi bylo chvíli dobře a pak mi začalo být občas nevolno, asi 2x jsem si naměřila teplotu kolem 37.. měla jsem i bílý výtok, občas píchání v podbřišku, ale ne jako přes MS, spíš takové nepříjemné bodání. .bílkoviny v moči mi doktor nenašel.. teď se mi zánět vrátil, opět mě píchá při močení, výtok mám už nažloutlý a nepříjemně zapáchá, kysele nebo jako zkažené mléko, ráno mi není nevolno ale přes den chvilkama ano a bolest v podbřišku je taky celkem častá.. Jsem hodně unavená, ale je to díky tomu že málo spím, nechutenství nepozoruju.. Myslíte že to je vše způsobeno nedoléčeným zánětem nebo jinou infekcí, nebo můžu být v tom? Test jsem si ještě nedělala a chystám se na to v sobotu..

sarriku
9. říj 2014

Podle mě se ti k zánětu močových cest přidala ještě vaginální mykóza, to by souhlasilo s tím výtokem a taky to bývá takhle po antibiotikách, ta poševní mikroflora se oslabí.
Test podle mě není potřeba, ale jdi do lékárny a kup si něco proti kvasinkám.

fykyska
9. říj 2014

Test si klidně udělat můžeš, ale podle toho co píšeš je nepravděpodobné aby došlo k početí. Ovšem pokud máš příznaky které popisuješ OKAMŽITĚ jdi k lékařce.
Páchnoucí výtok rozhodně nejsou kvasinky ale infekce, a infekce poševní se může rozšířit lehce i do dělohy obzvlášť pokud máš výtok nažloutlý a bolesti v podbřišku. Kvasinky také zpusobují výtok ale většinou bývá bilý,hrudkovitý jako tvaroh nebo jogurt a svědí po nich pochva a celý zevní genitál. Ale nemá takovou barvu.
Vynech veškeré sexuální aktivity , dokovaď tě podrobně nevyšetří lékař. po dobu léčby i chvilku potom..
Infekce, nemusí být jen ze sexu, ale i z jiných praktik i přestože má partner sebevíc umyté ruce.. Obzvlášť pokud byl např předchozí zánět nedolečený.
Teplota kterou popisuješ může také souviset, s největší pravděpodobností souvisí se zánětem. Ne vždy zánět teplota doprovazí ale ty těch příznaků máš už víc.
SAMOLÉČBU NEZAHAJUJ tohle není sranda, je třeba vše podchytit včas aby si v budoucnu neměla problémy s početím, srůsty a gyn. problemy.
Po antibiotikách bývá většinnou rozhozená nejen vaginální mikroflora, ale ne v tak masivním provedení ...
DRŽÍM PALCE a lékaře neoddaluj ... S největší pravděpodobností tě vyšetří přes ultrazvuk a vnitřně. A dostaneš nějaké globulky nebo mast pokud nebudou třeba antibiotika vše záleží na závažnosti infekce

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru