Jsem těhotná? Mám se bát nebo je vše v pořádku?

dudlik226
11. zář 2024

Ahoj,

chci se zeptat poslední MS byla 9.8. od 18 dne jsem brala Dufaston na srovnání cyklu. Dnes den před MS má dva mama testy pozitivní a 1 clear blue s ukazatelem týdnů pozitivní 2-3 týdny. Na krvi mám hodnotu 102 U/L. Není to málo? Nebo se nemám nervovat a normálně zavolat doktorce a domluvit termín kontroly? snažímě se přes rok o miminko tak jsem z toho nervózní. Děkuji

merope
11. zář 2024

2-3 týdny je asi tak minimum, co se dá zachytit, jinak oba testy měří tak nějak totéž - tzn. pokud nejsou v korelaci, tak jen že to naměřil každý trošku jinak.

martulka88
11. zář 2024

@dudlik226 Jedna hodnota odběru je o ničem. Je potřeba alespoň dva odběry. A proč hned stresovat? Ovulace nevíme, kdy byla a nato, že máš den do MS máš hezké TT.

dudlik226
autor
11. zář 2024

@martulka88 ovulace měla dle app být 29.8. a milování proběhlo 26.8, 28.8. a 31.8. mě spíš vyděsilo zda není ta hodnota 102 nízká.

martulka88
11. zář 2024

@dudlik226 Tělo není aplikace. Pokud nemás potvrzenou ovulaci testy, BT a nebo UZ, je to o ničem 😊 Jeden odběr je prostě málo a musíš mít dva obden, ať je vidět, jak to roste.

trishe
11. zář 2024

@dudlik226 Ja jsem např. na prvni tehu prisla par dni pred MS, na clear blue jsem mela 1-2 tydny, na obyc testu slabounkeho ducha a HCG 22 😃 a vsechno bylo v poradku. Sla jsem jeste dvakrat na krev - vzdy po tydnu a az za dalsich 14 dni od posledniho testu na ultrazvuk. Takze vse muze byt dobre, nestresuj se zatim a skoc si na dalsi odber, at vidis, jak to roste a nebo si zavolej k dr.

dudlik226
autor
11. zář 2024

@trishe to jsou pro mě uklidňující slova... Zítra hned ráno budu volit doktorce a v pátek asi skočím na další krev jestli to stoupá.

anetacoufalova
12. zář 2024

@martulka88 já jsem nikdy ovu testy, BT a podobný nedělala, a otěhotněla jsem díky aplikaci 🙂)

martulka88
12. zář 2024

@anetacoufalova Aplikace je pouze průměr a nedá se podle ní říct, ano tento den je ovulace. Já třeba při prvním těhotenství spadala přesně do průměru - 28denní cyklus, 7dní menses a 14.den cyklu ovulace. Ale tělo není stroj a nikdy si nemůžeme být jistí, zda se trefíme, pokud to nemáme něčím potvrzené. Jasně, že pokud budeš souložit od dejme tomu 10.dne do 26.dne cyklu (při cyklech 28dnů), tak se můžeš klidně trefit. Pak jsou další věci, zda se to podaří či nikoliv. Já třeba jsem schopna otěhotnět na první pokus a neznám několikaměsíční/roční snažení. Ale i tak to není žádná jistota, že to bude navždy.

anetacoufalova
12. zář 2024

@martulka88 jak říkám, já jela pouze podle aplikace 🙂

bejuna29
13. zář 2024

@anetacoufalova tak jsi měla štěstí...ale je spousta zen, které ovuluji třeba těsně po MS nebo klidně až 20-30 den cyklu...a ty podle aplikací, které vychází z cyklu 28 dni a ovulace 14 den, fakt jet nemůžou 😉

dudlik226
autor
13. zář 2024

Holky testy jsou zatím pozitivní a jak řekla sestřička zatím dle hodnot a testů to je prospívající těhotenství. Na kontrolu jdu 30.9. nemůžu cítit mléko a to jsem milovník mléka. Mám akné, pálí mě žáha, trochu tahá podbřišek a jsem pořád unavená. Snad to dopadne. Přejeme si miminko s manželem už přes rok.

anetacoufalova
13. zář 2024

@bejuna29 neříkám, že každá má takové štěstí, ale pár jich znám 🙂 hold mám na to jiný názor, než ty .. 🙂

trishe
13. zář 2024

@dudlik226 To je super! Drzim palce i dal 🤗 uzivej si cele to teseni

bejuna29
14. zář 2024

@anetacoufalova což o to názor si měj, jaký chceš, já Ti ho přece neberu. Jen jsem se Ti pokusila vysvětlit, že se ty aplikace, které prostě nepočítají s výjimkami, nedají aplikovat vseobecne na každou. Ve světě se deji jine veci a jinak, nez co a jak se deje me. A to je holý fakt, ne názor 🙂 that' s all

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru