Jsem těhotná? Lze to rychle ověřit z krve?

kubalili
23. lis 2016

Chci si, co nejdříve ověřit, jestli jsem nebo nejsem těhotná. K teoretickému početí došlo před 14 dny (dle nejakych hypotetickych vypoctu to bylo v ovulaci). Menstruace zatím zpoždění ASI nemá - mám velmi nepravidelný cyklus v rozmezí 30-40 dní, většinou mám 2 dny krvácení, pak stop a do týdne jakoby běžné krvácení 3-5 dní. Takze do zacatku MS mam este tyden. Je to divné, vím, ale prostě to tak divně mám. Na základě toho se ale nechci spoléhat a čekat, jestli MS dostanu nebo nedostanu, protože je to tak nevyzpytatelné. Na základě různých příznaků (nezvracím, ale je mi trochu nevolno, jsem unavená, trochu mě bolí prsa, zdá se mi, že mám pořád hlad) jsem si udělala test a ony se tam ukázaly jasné dvě čárky (bez pochyb). Měla bych velkou radost - o mimi se snažíme už asi rok a půl (ale kvůli tomu šílenému cyklu to moc nešlo). Ale mám strach, že je to jen nějaký omyl, že jsem si příznaky jen utvrdila po testu a dvě čárky jsou chyba. Všude píšou, že těhotenský test si mám dělat až pár dní po zpoždění, ale že teoreticky je to možné vidět i 10 dní po styku. Doktorka mě samozřejmě objedná až za měsíc a mně se nechce tak dlouho čekat. A to i z důvodu, že jsem právě před měsícem podala výpověď a v únoru mám nastupovat do nové práce... no pokud jsem těhotná, tak bych toto rozhodnutí zřejmě přehodnotila, ale čím déle budu čekat, tím hůře se to bude řešit. (hrozí riziko, že si najdou někoho nového) Snad mě chápete. Chci se tedy zeptat, lze například zajít k praktické doktorce na krev, aby z toho zjistila, jestli jsem těhotná? Je to zaručené? Je to prokazatelné? Existuje nějaká možnost, že by test byl falešně pozitivní - byla jsem teď nachlazená s rýmou (jen nějaká viróza), bez antibiotik jen s ACC na kašel. Neberu žádné prášky, jen vitamíny. Díky všem za reakce. Mám strach mít radost 🙂 a nechce se mi úplně věřit, že by to fakt bylo tady.

kstablova
23. lis 2016

@kubalili Myslím, že pokud jsi už 14 dní po ovulaci, tak je jedno, jestli máš nebo nemáš zpoždění. Zajdi si do jakékoli biochemické laboratoře na odběr krve jako samoplátce. Stojí to max do 300 Kč. Jak kde.

lucinka58
23. lis 2016

@kstablova Taky bych zašla jako samoplátce na HCG. Já měla na testu slabou čárku a HCG v laboratoři už bylo prokazatelné 14DPO 🙂

kubalili
autor
23. lis 2016

@kstablova
@lucinka58
Holky diky a k prakticke/obvodni lekarce tedy nelze? Ze by to ona nekam poslala. Nevim o zadne laboratori. Samozrejme se mrknu na net, jen mi ta doktorka prijde nejjednodussi.

kstablova
23. lis 2016

@kubalili to by asi šlo. nevím, ale podle mě je laboratoř mnohem rychlejší. Já šla v 7.30 ráno na odběr a v 11 už jsem si volala na výsledky. nebo pak na krev přímo na gynekologii. když to bude obvoďačka kamkoliv posílat, tak to bude zase o to později ten výsledek... si myslím. Zkus si vygooglovat ve Tvém okolí biochemickou laboratoř a zavolej si tam klidně.

evapater89
23. lis 2016

Ahoj.. Pokud ti vysel test pozitivní, brala bych to tak, proste těhotná budeš 😉.. 14 dni je akorát aby jsi to zjistila a i dříve to jde. Jestli chceš krevní testy, jsou i na principu tehotenskych jednorazovych z kapky krve, jsou spolehlivější jak proužkové a jeste třeba clear blue digital je skvělý test, kde to ukáže i kolik týdnu jsi těhotná. Léky jine neber jen vutaminy a pozor na celaskon a vitamin c ve vysokých dávkách! Ale dle me pokud to nebyl duch co lovis vsemi různými směr tak wj to regulérní těhotenství, chápu obavy a nedockavost z návštěvy gynekologa, ale ber to tak, ze cekate miminko 😊

kstablova
23. lis 2016
kubalili
autor
23. lis 2016

@evapater89 o duchovi se neda mluvit. To fakt byla jasna carka ve stejne intenzite, jako ta hlavni. Ja se proste jen bojim, ze je to nejaky error. Tak dlouho na to clovek ceka, ze je.to k neuvereni.

@kstablova diky za odkaz. Asi se jeste zeptam v lekarne na to, co jsi poslala, at mam vic testu a nejancim. Uz jsem si nasla i laborator, takze muzu jit i na ty testy.

Samozrejme to chci vedet a jsem nedockava, ale hlavne chci mit cas si promyslet, co s tou praci, takze cim driv, tim lip.
Ackoliv asi stejne nema smysl nastupovat do nove prace, ani s ohledem na noveho zamestnavatele. Co si o tom myslite vy?

lucinka58
23. lis 2016

@kubalili U praktické ne, spíš ti to udělá gynekoložka 🙂 Jinak pak si jít zaplatit laboratoř. Jsou skoro všude 🙂

bbubble
23. lis 2016

preco by ta doktorka objednala az za mesiac? vsak jej povedz ze by si to potrebovala vediet co najskor, napr kvoli tej praci.. a mozes tam ist hned zajtra

lucinka58
23. lis 2016

@kubalili Natoupit můžeš, ale určitě bych zaměstnavatele na těhotenství upozornila....

kubalili
autor
24. lis 2016

@bbubble zkusím jí zavolat,ale ona má pořád plno. Nejbližší termín jsem našla za 3 týdny. Vím,že když jí volala kamarádka,že je asi těhotná,jestli by se mohla objednat, tak jí řekla, že je ještě čas, že nic nebude vidět. Tady jsem četla, že holky taky chodily až později. Ty které byly dřív, tak třeba nebylo nic vidět a ony pak stejně byly nervózní,že třeba něco není v pořádku apod. Tak ja nevím. Každopádně jsem si objednala ten volný termín, zas si říkám, že za ty 3 týdny už to bude aspoň kvalitní ultrazvuk a bude to mít vypovídající hodnotu,ne? Ale nejsi první,co mi to říká.
Dnes jdu aspoň na tu krev.

@lucinka58 tak to určitě, spíš si říkám, že když v únoru nastoupím a +/- třeba v srpnu půjdu na mateřskou,jestli to má smysl. Práce je to skvělá, lepší peníze (což i na tu mateřskou bude mít vliv), kariérní posun, velká výzva. Ale bude to i náročné, což si zase říkám, že není úplně rozumné.

Já fakt nevím... ráda si poslechnu další názory.

katiex
24. lis 2016

Na mateřskou se nastupuje 6-8 týdnů před porodem, takže bys v práci byla tak do půlky června...akorát si rozmyslet, jestli to na půl roku stojí zato... A asi je fér to zaměstnavateli říct.... Si myslím já 🙂. Jinak gratuluji a hodně štěstí 🍀.

kubalili
autor
24. lis 2016

Holky, dle testu mam hcg 75.206!!!!! To je nějak hodně, ne? Na výsledky jsem si volala po telefonu do laboratoře, kde mi testy dělali. Ptala jsem se víckrát. Pry komentář jejich lékařky dostanu až zítra (dnes tam není) Co to znamená?

evapater89
25. lis 2016

Držím palce, ale myslím, že je to víc jak jasne 😊 .. V hodnotách se nevyznám, hlavně ze tam to hcg je ne?

evapater89
25. lis 2016

Tak jsem koukala na tabulku http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/medicina/a... .. Vypadá to,že jsi déle těhotná! 😉

kubalili
autor
25. lis 2016

@evapater89 diky, peocetla jsem internet a ono to muze znamet vic veci. Ty pozitivni,ze jsem těhotná dyl nebo to jsou dvojcata. Ta negativni je, ze by to mohlo byt nejake "zamlkle" tehotenstvi nebo jakykoliv dalsi problem :( na utery jsem objednana k jinemu doktorovi (moje nema volno a tenhle mohl aspon v to utery). Mam pocit,ze se do utery zblaznim. Mam strach,ze to neni v poradku a nemuzu se na nic soustredit :( furt se chlacholim tim, ze kdyby bylo neco spatne, tak bych se snad taky citila spatne, ale kdo vi.

lucinka58
25. lis 2016

@kubalili A kolikátý jsi den cyklu dneska? No, je to dost..... buď jsi v 8 tt- ale to neodpovídá tomu co jsi psala, nebo čekáš dvojčata a jenom doufám, že se nejedná o molární těhotenství.... Ale to je fakt vzácnost, takže tipuju ty dvojčátka nebo vícerčátka 🙂 Dej vědět po kontrole, jsem zvědavá 🙂 Jinak zamlklé těhotenství se projevilo nízkou hladinou HCG, takže to to nebude...

kubalili
autor
26. lis 2016

@lucinka58 to je dobra otazka :D Jak jsem psala, muj cyklus je dost zmateny a krvaceni mam tak zvlastne, ze jen tezko urcit, co vlastne pocitat za prvni den, takze bud jsem 27 den a mam asi jeste 4 dny pred MS nebo jsem nyni 43 den a mam naopak uz 3 dny zpozdeni za MS. To je taky duvod, proc se zrejme uz skoro dva roky snazime a nejde to. Trefit se v tomhle cyklu do ovulace je jako vyhrat ve sportce :D manzel me uklidnuje, ze i kdyby bylo neco spatne, tak se proste neda nic delat, ale do utery musim byt v klidu, a vydrzet na ultrazvuk.

Urcite vam vsem dam vedet, jak to dopadlo.
O molarnim tehotenstvi jsem cetla, prave me to dost vydesilo (asi prestanu internet procitat). Pisou totiz, ze zena ma vlastne krome hcg i vsechny tehotenske priznaky-pnuti prsou, nevolnost, bolest podbrisku atp., tak me stve, ze to vazne sama zenska nepozna. Porad si rikam,ze mam ale velky hlad a casto musim jist a to prece neni hormonalni. I kdyby neco bylo spatne, tak me stve to, ze clovek proste nevi a ceka na verdikt.

lucinka58
26. lis 2016

@kubalili Tak to HCG by teda odpovídalo spíš teda tomu druhému - těm 43 dnům 🙂 A možná i tak to můžou být dvojčátka 🙂 Uvidíš sama. Přeju Ti ať je všechno v pořádku!!!!! Hlavně zůstaň do úterý v klidu, je fakt, že pokud je něco špatně, bohužel fakt s tím nic neuděláme. Ale věřím, že pokud Tě fakt šíleně nebolí břicho a podobně, že všechno bude v pořádku a v úterý už budeš mít krásnou fotečku většího miminka se srdíčkem 🙂 Drž se!!!!

kubalili
autor
29. lis 2016

Vsem vam damy dekuju za podporu i za rady. Mam radostnou novinu. Jsem na konci 8 tydne 🙂 manzelova prvni otazka jestli je tam pry jedna nebo dve veci me pobavila :D (je tam jedno krasne miminko), ale ma taky radost a konecne muzeme byt klidni. ❤

kstablova
29. lis 2016

@kubalili velká gratulace 🙂

evapater89
29. lis 2016

Moc gratuluji ❤

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru