Dobrý den, je mi to blbé se ptát tady , ale doma se bojím zeptat . Je mi 15 let a včera 29.8. jsem měla své poprvé bez ochrany a dneska 30.8. je mi nevolno a mám lehký průjem a bojím se aby jsem nebyla těhotná jsou toto nějaké náznaky ?
@klarka199 kdys měla naposledy menstruaci a jak dlouhý máš cyklus jestli to víš? No holka bez ochrany ani ránu jestli už tak brzo chces mít sex tohle je cesta do průseru a teda v okolí znám jednu tehdy 13 letou co má teď 3letého syna takže opravdu to není sranda .... jinak dnes příznaky opravdu mít nemůžeš spíš u tebe pracuje stres protože si uvědomuješ co z toho může být a je ti z toho blbě 🙄
Nikým se nenech ukecat na sex bez ochrany, nestojí to za to. Těhotná tím pádem teď teoreticky být můžeš, ale na příznaky je opravdu brzy. Šlo by sebrat odvahu a říct to doma, abys mohla ještě stihnout pilulku po? To by bylo myslím jedno z řešení.
První sex jsem měla taky v 15, ale s ochranou. Vždy jsem se chránila. Na to fakt mysli. Držím palce.
😨
😂 ty jo...když jsem nedávno někde psala,že by se měla zavést sexuální výchova i s učením toho, jak funguje ženské tělo, co a kdy je ovulace a plodné období a podobně, protože je ostuda,že mladé holky vůbec nevědí, jak to celé funguje, tak se na mě snesla hromada kritiky, že ty mladé holky toho vědí víc než my 🙈😂😂
Tak tady je další důkaz, že mladé holky umí maximálně tak souložit 🤣
Mmch ne, těhotná zatím určitě nejsi...den po sexu by se to fakt nepoznalo 🤦🏻♀️ používej ochranu 👍🏻
@izzylka My jsme sexuální výchovu jako takovou neměli. A paradoxně jsme se učili max.rozmnožovací orgány, ale co znamená ovulace,plodné období atd.nikoliv. A je to smutné, protože je dle mne základ vědění o rozmnožování. Myslím si, že ve školství by se tomuto tématu měli mnohem více věnovat.
@martulka88 Přesně tak, pamatuji si předmět "rodinná výchova", kde jsme o tématu rozmnožování taky zavadili, ale ne nijak dopodrobna. Souhlasím, že by opravdu bylo na místě, aby se i taková témata učila na školách. Je to potřeba jako sůl.
Na druhou stranu, dnes v dobách internetu, není nic jednoduššího než si informace dohledat, no ovšem ne každý má tu "touhu" se o tom dozvědět něco víc.
@klarka199 buď te lásky nauc se používat kondom a kup si učebnici biologie, aby si věděla jak funguje ženské tělo. Distanční výuka zanechala velké škody
@lachtanice86 Ano, protože před distanční výukou se určitě neobjevovaly nezletilé matky 😂 Hlavně že za komoušů se zplnoletňovalo jak na běžícím pásu.
Ale tvl dnešní generace, ta je přece hrozná.
Upřímně? Nevím, z jaké rodiny tazatelka pochází, ale kolem mě vidím dost zodpovědné mladé lidi, tedy myslím co se ochrany proti početí týče (v jiných ohledech samozřejmě telata, jako jsme byli my). A ano, dva puberťáky máme doma. Jeden v dlouholetém vztahu od 15 let (je mu 20). Druhý patnáctiletý nyní a zamilovaný.
@carmenz tak to nevím jaká ses generace ale ja treba jsem se bála těhotenství a ještě víc pohlavních chorob. Takže ne, ja nezodpovědna nebyla.
@lachtanice86 No, to ale pořád nemá žádnou spojitost s distanční výukou, bejby 😘
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@klarka199 Ne, nemůžeš mít zatím příznaky, ty se objeví nejdřív za čtrnáct dní.
A příště už takovou blbost, jako sex bez ochrany, v 15 letech neprovozuj...