Ahoj, prosím, mám takový problém, mám zítra pohovor, ten den budu 9DPO a chtěla bych vědět, jestli nejsem těhotná, abych z nich nedělala blbce. Bude už v tento den možné vyloučit těhotenství? Děkuju.
Minulou středu 13.4. ráno jsem dostala injekci Agolutinu na vyvolání menstruace. Ten den jsem byla 44. den cyklu, sliznice 9mm, folikul 21mm, čili krátce před ovulací - předpokládám tedy, že proběhla ve čtvrtek 14.4. Dnes jsem tedy 10. den po Agolutinu a menstruace nikde.
@mika251 no jenze ja bych musela dat pristi tyden vypoved a tu uz zpet vzit nemuzu. :/ v pondeli 12dpo uz by to jiste bylo? ze bych na pohovoru delala jakoze nic a hned v pondeli tam zavolala, ze teda bohuzel? ja mam prave doporuceni od 2 lidi, takze sance vysoka.
@fatal_error A ten agolutin Ti píchli před ovulací? Vždyť je to progesteron, ten má za úkol zbylé folikuly po ovulaci vstřebat...
Mne brali krev 7 DPO a test negativni, hodnota fakt cista 0. To bylo v patek, hned nasledujici utery jsem mela na testu dve jasne carky, takze znovu na krev 14DPO a test uz pozitivni. Tudiz si myslim, ze 9 DPO uz na testu neco byt muze, ale taky nemusi, spolehlive to vyloucit asi nelze.
@werumka aha, to jsem nevedela. i kdyz byl chvilicku pred prasknutim?
@fatal_error Záleží, jak dlouho byl před prasknutím. Jestli už třeba byla vyšší hladina LH. Progesteron obecně ovulaci blokuje (na tom principu jsou postavené i určité druhy antikoncepce, jako je třeba depo provera). Navíc má za úkol zahustit hlen, a spermie už se pak nedostanou, kam by měly. Mělas nějaké příznaky blížící se/probíhající ovulace? Už třeba před tou injekcí?
Jinak po ovulaci by neměla menstruace přijít dřív než za 10 dní. To je ta nejspodnější hranice, aby se bylo vajíčko schopné zahnízdit a vyprodukovat dostatečné množství hcg.
Pichla mi agolutin, protoze jsem byla 44. den cyklu a to uz je prej moc a musi to pryc. Rikala, ze do tejdne prijde ms, tejden to byl vcera a nic, cipek tvrdej a zavrenej. Jedna gynekolozka na netu mi tvrdila, ze agolutin znepruchodni hlen, ale oplodneni neni zcela vylouceno. Poboliva me bricho, vcera me v nem rezalo, ale ms nikde.
@werumka v den agolutinu jsem mela odpoledne pozitivni ovulacni test, jakoze obe carky stejne silne.
@fatal_error Jako pokud byla nachystaná ovulace, tak je úplně jedno, kolikátý den cyklu jsi byla a "že to musí pryč" je blbost. Prostě někdo ovuluje takhle pozdě. Z jejích slov mám pocit, že ani nepočítala, že k ovulaci dojde (když řekne, žes měla do týdne dostat menstruaci - to je doba, která těhotenství úplně vylučuje, z důvodu, co jsem psala výše).
@fatal_error úplne nechápem, prečo ti doktorka ten agolutin pichla, keď videla, že máš tesne pred ovuláciou. Akože len preto, že je to už 44.deň bez ohľadu na fázu cyklu? Príde mi to prinajmenšom podivné.
V každom prípade si myslím, že to s otehotnením nebude tak horké.
@fatal_error ahoj, já si dělala test 14 DPO a byly tam dvě čárky, žádný duch, šla jsem k dr, ať mi vezme krev, jestli je to fakt a hcg jsem měla jen 43, za týden už 439 a za další týden 4 500 , takže myslím, že 9DPO když ho mít budeš tak malinké. Upřímně, tohle bych neřešila kvůli práci. Jdi si na pohovor, pokud uspěješ, buď ráda, a do té doby budeš už asi vědět. 🙂 Rozhodně bych to neřešila tím na pohovor nejít, protože, co kdyby jo. Ono pak řešit, že ne je horší varianta, než postě na fér eventuelně v nové práci oznámit, že jsi těhotná a jestli tě chtějí na těch pár měsíců...
@fatal_error Tak tam je určitá pravděpodobnost, že ovulace proběhnout ještě stihla. Pak bych ale menstruaci nečekala dřív, než 14 dní po ovulaci. Otázkou je, jestli už ten agolutin právě nezahustil hlen a pak by byly pokusy o těhotenství vcelku mizivé...Pozorovala jsi nějakou změnu v hlenu?
@mika251 no prave, vedela, ze se snazime o dite, zduraznovala jsem, ze pred chvilkou mi na utz rekli, ze mam zralej folikul 21mm, mela ten obrazek pred sebou. doktor na utz rikal, ze je ovulace na spadnuti, ze prijde asi nasledujici den.
@fatal_error v tom prípade by som vymenila doktorku.
To bude zas jedna z tých, ktorá má za to, že žena má ovulovať medzi 12 a 14 dňom cyklu a všetko čo je mimo tabuľky je špatne.
Ale možno sa zadarilo, kto vie, v každom príapade, ako píše werumka, je na MS ešte skoro.
@werumka v den agolutinu jsem mela prave jeste normalni mozna i plodnej hlen, proste pruhlednej a ridkej a den pote uz byl bilej a hustej. takze agolutin ho mozna nestacil znepruchodnit, pohlavni styk byl cca 10 hodin po agolutinu, par dnu predtim nebyl vubec. holky, ja vam reknu, ze mi z toho asi brzo hrabne. :/
@fatal_error Tak pokud jste to stihli pojistit v době, kdy byl ten hlen ještě plodný, tak tu pořád naděje na těhotentví žije 🙂 Hustej a bílej je následek zvýšeného progesteronu. Ale kdy a jestli vůbec ovulace proběhla... to je prostě bohužel hádání z křišťálové koule ☹
@fatal_error V tuhle domu už je i poměrně velká šance, že se něco ukáže na těhotenském testu. Ať už z krve nebo moči potvrdí těhotenství, pořád je to křehký začátek těhotenství s nejistým koncem.
Já jsem otěhotněla 2x až po 44DC. Pokaždé už 8DPO lehký stínek na testu.
@riga minuly cyklus jsem mela biochemko, proto si myslim, ze byl ted tak dlouhy cyklus, lezly ze me obri kusy a byly to jatka. Mela jsem pozitivni test, pak slabsi, jeste vic slabsi, nakonec negativni a silna ms. Obycejne mam cyklus 38 dnu. Tak uvidim, pujdu na krez zitra a v pondeli.
holky díky moc!
@konik_mischel 14DPO hodnota "jen" 43 znamena 12DPO hcg cca 21,5, 10DPO by to mohlo byt kolem 10,75, cili detekovatelna hladina uz v dobe, kdy potrebuju vedet, na cem jsem. 🙂 staci mi vedet, ze je bud hodnota vyssi nez 1 nebo mensi.
@fatal_error nevím, jestli bych na tohle spoléhala, 9 dpo tam bát může, 14 pak už ne... a to nechci strašit. Za sebe bych takhle nízkou hladinu za každou cenu nelovila, já měla 43 a chodila jsem v dr obden, připravovala mě na to, že to možná nedopadne a nebyl to příjemný pocit, znovu bych šla později, ne hned v den očekávané MS
@fatal_error Je tam obrovský rozptyl. Ovlivněno to může být už tím, že k nidaci může dojít už 5DPO, ale i o dost později - s nidací souvisí tvorba Hcg. Další věc je, že míra produkce Hcg je u každého těhotenství jiná, takže tak jak si to napsala ty, se to moc porovnávat nedá.
Do pěti jednotek se výsledek nepočítá jako pozitivní.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@fatal_error z krve by sa malo dať detekovať HCG, pokiaľ tam už nejaké bude - ale 9 DPO može ešte len prebiehať hniezdenie a telo začína produkovať HCG až po ňom - takže keď bude HCG nulové, neznamená to, že nie ste tehotná.
Inak, ja by som sa týmto pred pohovorom netrápila, ešte to neznamena, že vás skutočne prijmú a keby aj, zmluva sa nebude podpisovať hneď dnes, alebo?
Proste je ešte dosť času vziať prípadný záujem späť, keby sa náhodou zadarilo.