Ahoj, brzy mi bude 17 a už víc jak půl roku mám přítele. Začali jsme spolu spát pouze s kondomem, ale asi po měsíci jsem si řekla, že budu klidnější s HA a pro oba to bude bez kondomu příjemnější. Teď jsem začala šestý měsíc brát nový blistr HA Rhonya. Na začátku mi moc nevyhovovala, třeba jsem celý měsíc lehce špinila i přes cyklus, nebo párkrát mi z ní bylo špatně, jednou jsem i zvracela. Ale jinak bylo vše v pořádku, menses pravidelný. Nedávno se nám stala zvláštní věc. Přítel se do mě obvykle neudělá, jelikož tomu sám moc nevěří tak mi to raději háže na břicho😀 Ale i přes to se nám to párkrát povedlo, už v prvním měsíci braní antiko se do mě omylem udělal, ale těhotná jsem nebyla. No a přibližně 2 týdny přes začátkem menses se do mě udělal dvakrát. Byla jsem nahoře a nemohl to nijak zastavit. Byla jsem samozřejmě nervózní. Každý měsíc jsem paranoidní a čekám na menses jako na smilování. Začaly mě pobolívat prsa, měla jsem to tam dole podrážděné (obvyklé příznaky mé MS) a menstruace se dostavila jako obvykle. V pondělí 16.4. MS skončila a v úterý po 7mi denní pauze jsem načala nový blistr a zase jsme spolu normálně začali spát. Včera 18.4. Mě celý den pobolívalo břicho, ale i přes to jsme spolu spali a večer už to bylo ok. Ale dnes ráno mi bylo šíleně špatně, jak břicho tak hlava. Vzala jsem si tabletku v 7h jako každý den a chystala se do školy. Při cestě vlakem se mi zamotala hlava, viděla jsem rozmazaně a celá jsem se zpotila, jen tak tak jsem se udržela na nohou. Pot mi po obličeji doslova lil. Vystoupila jsem z vlaku, měla závratě a motala se mi hlava, řekla jsem si, že takhle školu rozhodně nedám a vrátila se na nástupiště, že počkám na vlak zpátky domů. Najednou mi byla strašná zima, nevím jestli zimnice nebo to bylo z toho potu, ale úplně jsem se třásla. Dorazila jsem domů, hodně pila, dostala do sebe suchý rohlík a byla jsem hodně nafouknutá + plynatost ale ne a ne jít na záchod. Mamka mi teda zaběhla do lékarny pro čípky. Vyprázdnila jsem se, snědla trochu bramborové kaše s kuřecím, aby mi nebylo špatně z hladz a bylo to lepší. I jsem na chvíli usnula. Ale pořád se cítím divně. V břiše mám křeče a bojím se, že můžu bejt těhu. Zase mi bylo špatně, tak jsem snědla půlku celozrnneho rohliku s lučinou a je mi líp. Máte s tím někdo zkušenosti? Budu ráda za jakékoliv ohlasy a tady.😊
@zuzulinda16 noo pokud beres HA pravidelne (bez nejakeho zapominani) a pokud si treba nebrala antibiotika tak tehotna nejsi... spis nejaka viroza?...😞
@duhovakony Beru pravidelně, zakládám si na tom. Nikdy jsem nezapomněla si vzít po delší době než je 12 hodin. Max. Po 5h a to bylo už hodně dávno. Antibiotika jsem nebrala už pekelně dlouho. Modlím se za virózu, tohle jsem prožívala už víckrát, omdléváni, křeče v břiše a tak, ale nikdy společně s antiko. Proto mám strach 😔 každopádně děkuji za odpověd´ 😊
Taky to vidím spíš na virózu nebo nízký tlak. Mně se taky dnes hodně točí hlava. Myslím že můžeš být v klidu
@zuzulinda16 zkus si vzit horcik, mi taky bylo obcas takto, muzes mit tetanii (malo horciku). Ha to zhorsuje.
@zuzulinda16 pokud si nezvracela nebo nemela prujem (nemyslim ted jak si psala ze ti bylo spatne) tak to tehotna nejsi..muzes mit i nejake zpozdeni menstruace..ale nud v klidu ha je spolehlivá chrani te i pri 8denni paize (ppkud mas tento typ ha) tak zadnej stres🙂 pro jistotu si idelej neldy v budoucnu test..tim mic nezkazís
Dělal ti dr testy (jaterné...) a řádně tě vyšetřil (nemáte třeba v rodině problémy - cévny systém, varixy, dýchací...), než ti předepsal HA? Určitě by bylo dobrý to teď s odstupem zkontrolovat, jestli ti to nedělá ta HA...
To vypadá spíš na nějakou otravu jídlem..nejedla si něco zvláštního, 1-2dny zpátky??
Pokud beres pravidelne antikoncepci, tak na 99,5% tehotna nejsi, to co popisujes je spis nejaka viroza nebo otrava jidlem... Ale tve obavy celkem chapu, taky jsem ve tvem veku mela temer az panickou hruzu z otehotneni🙂
Ahoj, já bych taky doporučila tehotensky test, budeš mít jistotu 🙂 Ale hlavně dej vědět 😉
u me se presne takhle projevovala salmonela, nez se rozjela... rane tehotenstvi byla typicka kocovina, ale pocuranej papirek je jistota :D
@slimacikmia testy mi nedělal, ale vyšetřením jsem prošla a informace o nemocem v rodině měl, jelikož k němu chodí i mamka tak to má od ní. Teď v květnu půjdu na kontrolu půlroční, tak se pro jistotu zeptám 😊
@denny27 Teď si tak uvědomuju, že v pondělí jsme byli s přítelem na obědě a já zkoušela nějakou ostrokyselou japonskou polívku s mořskýma potvorama 😅 vypadá to, že mi moc nesedla teda🤷🏼♀️
@dora13 Prave o to jde, jsem paranoidni i kdyz nemam duvod 😄 no dnešek jsem proležela a už to vypadá dobře 😊
@zuzulinda16 ahoja, myslim, ze mas spis nejakou virozu, antikoncepce jen malokdy selze. Jinak jsem jen chtela rict, ze se mi moc libi tvuj pisemny projev. Je balzamem pro oci cist tu nejaky dotaz bez hrubek 🙂
@zuzulinda16 prosim te,vubec se neboj,fakt vubec,beres pravidelne,to je dulezite. HA je spolehliva. Sance na otehotneni je necele jedno procento. Krome virozy me napada,ze ti HA zkratka nesedi. Ja jsem kdysi taky brala a po pul roce jsem musela prestat. Postupne mi bylo cim dal hure.
@calvac mne kdysi jedna znacka snizovala libido. Vubec jsem nemela chut na sex, coz u me neni uplne bezne. Prislo mi to celkem drsny, bastila jsem pilule, abych neotehotnela a pritom jsem mela sexu jak safranu. Tak jsem zmenila znacku a bylo to pak uz ok.
@letadylkokane mi pomohlo az antikoncepci uplne vysadit... krom chute jako takove najednou clovek zjistil,ze zvlada mit sex a nebyt odreny az za usima, gel negel....hotovej objev Ameriky :D
@letadylkokane Asi to tak opravdu bude, sice antiko beru teprve půl roku, ale všichni co s ní mají zkušenosti tak neměli nikdy problém a já jsem taky téměř spoko 😄
Děkuji moc, to je radost číst😊
@calvac No já to mám tak, že třeba 2 měsíce pohoda, potom nějaká nevolnost nebo špinění v cyklu a po chvíli je to zase ok. Snad to nebude čím dál horší, začátky užívání této HA nebyly zrovna snadné a nechce se mi to prožívat znovu 😏
Nebudu rýpat, že máš na toto času dost. To opravdu je dnes běžné, že 16letí mají styk a pak si rychle běží pro prášky po? Nejsem žádná stařena, za mých "mladých" let to nebylo nic neobvyklého na SŠ, ale ty co začínala v 15, 16 letech nakonec skončily ve 22 jako svobodné matky. V době, kdy já cestovala, s přítelem koupila dům a opravovali jej, tak ty největší frajerky ze SŠ řešily existenční problémy, stěhovaly se zpět k rodičům a na srazu po 10 letech jsem byla snad jediná soběstačná, s dobrou prací a stálým partnerem. .... Myslím, že těhotná nebudeš, ty prášky jsou fakt pro tělu humus. Určitě ale z toto nedělej běžnou praxi, nemám pilulky, vezmu si 2 prášky PO. Až jednou to dítě chtít budeš, tak to nemusí jít. 😉
@packaf je mi 34, prvni sex jsem mela v sestnacti se svym pritelem, se kterym jsem pak byla az do temer dvaceti. Taky se nam parkrat stala nehoda, bezela jsem pro Postinor k Apolinari. A svobodna matka fakt nejsem.
Nejak nechapu, co tim chces vlastne rict (krome toho, ze si tu asi tahas triko).
@letadylkokane tak triko si určitě netahám, nemám to opravdu za potřebí. Ale vždy se najde někdo, kdo si musí rýpnout. Jen konstatování, jak to dopadlo s těmi hvězdami, co se čepýřily, že mají sex od 15let, vytahovaly to o přestávkách před půlkou třídy, 90% jich tak skutečně skončilo. Když to vezmu zpětně, tak ono skutečně nebylo kam spěchat, ale toto může být tazatelce už jedno. Když je schopna vést pohlavní život v 16 letech, tak se vší zodpovědností (která je také na partnerovi) a ne pak panicky běžet pro prášky PO a psát vyděšeně na maminkovský portál, zda jsem těhotná. To mě teda jako zodpovědný přístup nepřipadá.
@packaf A nechces to nechat na ni? 🙂
@packaf ať čtu, jak čtu, žádnou zmínku o pilulce po nevidím.
A mimochodem já teda patřím na koníkovi mezi starší ročníky a v 16 se spát s klukama normálně začínalo. Zvlášť pokud dotyční měli dlouhodobý vztah (což autorka má).
@zuzulinda16 určitě nejsi, jinak tím, že máš strach, si můžeš i některé příznaky vsugerovat 😉. Test tě může uklidnit.
@packaf hele, jak jsi prisla na to s to s prasky po, ctu to schvalne potreti a nic takoveho tam proste neni.
Jinak bych rada podotkla, ze z me skoly jako prvni otehotnela "hodna holka", zacala docela pozde, ale proste ji nikdo nepoucil o antikoncepci. Naopak ty holky, ktere zacinaly brzo, nektere fakt brzo, jeste pred patnactkou v tom takrikajic umely chodit a zadna z nich neotehotnela neplanovane. Mne je 33 a zacinat se sexem v sestnacti bylo v me dobe naprosto normalni (podotykam, ze jsem chodila na gympl). Ja mela prvni sex teda v sedmnacti, ale potkat toho stejneho kluka o rok driv, tak pravdepodobne zacneme o rok driv. Autorka ma vztah, zodpovedne se chrani, jen je proste trochu vycukana, coz je proste normalni v tomto veku.
A hlavne se na nici nazor na moralni aspekt neptala, sice pises, ze nechces rypat, ale rypes a dost neprijemne. Ale jako chapu, masirovat si anonymne ego na sestnactilete vyplasene holce je proste to nejlehci, no.
@dora13 presne, u nas na gymplu se to v sestnacti taky parovalo. Vetsinou spolu dvojice vydrzely celou stredni a rozpadly se na VS. A ani jedna z holek neni svobodnou matkou s neutesenym zivotem. Ba naopak.
Madam ma proste jen potrebu nam sdelit, ze je moudra, zodpovedna, ma domek, praci a pritele 🙂) Zkratka se chtela pochlubit, no 🙂
@letadylkokane myslim, ze jsi uhodila hrebicek na hlavicku😀
@packaf Jen nerozumím tomu, kde jsi vzala, že běžím pro prášky PO 😊 jsem chráněná HA a nikde nebylo zmíněno nic o postinoru.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@zuzulinda16 udelej si tehotensky test. . . ;) sezenes ho i v drogerii, stoji par korun