Ahoj, asi v jedenáct večer 16.2. nám prasknul kondom, hned další ráno jsem koupila Postinor a snědla první pilulku v devět ráno, další přesně za dvanáct hodin. Poslední menstruace skončila 1.2. a další má začít 25.2. (ale poslední dva měsíce jsem měla trochu delší cyklus - 31 než průměrný - 28, používám aplikaci na mobilu). Znamenalo by to tedy, že jsem měla být plodná 6. - 12.2. a ovulace z toho 11.
Ten samý den užití Postinoru jsem znovu začala brát i hormonální antikoncepci (Softine)
Je mi 16 a hodně nerada bych to řešila potratem, i když dítě rozhodně nepřichází v úvahu. Tolik bych se nebála, kdyby sex nebyl po ovulaci (protože Postinor by býval byl schopen ovulaci posunout), a kdyby to nebylo na hranici plodných dnů.
Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuju xxx
@pumpkin_ ojeee tak to nevím zda sis pěkně nerozhodila hormony tím, může se stát že teď budeš meskat i ten postinor je mrcha no.. Tak asi stejně budeš muset počkat, já bych tu ha raději nebrala a počkala na MS... Přece jenom další hormony, zkus hupsnout na gyndu ti poradí líp 🙂
Pumpkin_ to si taky nemyslím, jen jsem ještě neslyšela o tomhle Teda 😲 tak to asi má zkušenosti a dobře poradila. Mě jen zarazilo u postinoru nasadit ha - další hormony. tak podchycene to máš tak v klidu počkej do MS 🙂
@terez225 Softine jsem brala už předtím a pomohla mi jí vybrat gynekoložka tak, aby byla levná ale účinná :D
No byla jsem zatím jenom hodně unavená a možná mě trochu bolelo břicho ale nic strašnýho.
Stejně děkuji, počkám na zkušenosti dalších a přidám aktualizace až se MS dostaví nebo nedostaví ☹
Pumpkin_ myslím ze to bude dobré, budu Držet palce 🙂
S tou antikoncepcni ochranou od HA ale nepocitej, porad se s dr., kdy na to muzes spolehat. Minimalne do pristiho cyklu urcite nespolehej.
bump
@pumpkin_ ahoj. Nechci strašit, ale tetka má takhle prvního syna. Postinor nezabral a to jeli na pohotovost ihned. Navíc si to uvědomila až hodně pozdě, že je těhotná, ale to už úplně otočila a byla šťastná těhule i přes ne zrovna ideální situaci. Uvidíš, dej vědět, jak jsi dopadla.
Taky jsem ho jednou musela použít a vše bylo v pořádku 😉 Neboj, určitě to bude o.k. Hlavně se nestresuj, nebo se ti to zpozdí a ty se zblázníš 😉 S tou antikoncepcí jsi mě ale překvapila. Popravdě nechápu, jaký to má smysl. Kdybys už ji doma neměla, tak ti jako lékárnice poradí co?! Nerozumím... Ale neboj, Postinor určitě zabral 😉
@prelude
@svetlus_pepca Děkuji oboum za sdílení zkušeností :D Dnes bych měla začít menstruovat ale nečekám že by to bylo včas. Mám ale citlivější bradavky a možná nějakou náladovost. Ale upřímně těhotenství a PMS mají stejné znaky :/ Doufám v PMS
@pumpkin_ já asi před rokem a půl použila postinor a rozhodila jsem si tím celý cyklus a pak to dostávala třeba jednou za 2,5 měsíce atak různé:D ale jinak zabral v tu dobu.....
@andysek2512 to na jednu stranu neni vůbec špatná věc ale alespoň tenhle měsíc by to mohlo být včas :'D
První test s ranní močí negativní. Byl to Pepino dipstrip s vysokou citlivostí. 🙂
Já myslím, že to bude ok. Taky jsem musela použít kdysi postinor, HA jsem nebrala nikdy a dobrý 🙂
Postinor účinný 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@pumpkin_ ahoj a bereš ha? Popř. Jak dlouho? Pokud jo tak byl postinor zbytečný těhotná bys být neměla. jednoduchá rada i když k ničemu, v klidu vyckej do MS,pokud nebude testuj a bude jasno. Jde vidět že jsi zodpovědná tak ať je to v pořádku 🙂