Jak prodloužit luteální fázi?

anicka1211
9. pro 2015

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat viz otázka v nadpisu. Měla jsem tento měsíc o týden opožděnou ovulaci kvůli nemoci a dnes jsem 7. den po ovulaci a zítra to mám dostat, takže pokud se něco zadařilo, tak se to nestihne ani uhnízdit :(. Celou dobu se modlím a doufám, aby mi ta nemoc kromě ovulace opozdila i den očekávaných měsíčků, aby se to stihlo uhnizdit. Ale dnes, když mi po včerejším poklesu BT opět vyskočila nahoru, jsem zadoufala, že se to možná povedlo, ale zítra to mám dostat a tak jsem četla jak tu luteální fázi prodloužit a radí na to Pyridoxin. Tak mi ho manžel koupil, ale má to nějaký smysl ho ještě dnes vzít, může to ještě pomoct? A vůbec, můžu to brát aniž bych o tom prvně řekla své gynekoložce a poradila se s ní o tom? Četla jsem, že si to snažilky dávaly i bez porady. Jaký na to máte názor a jaké máte zkušenosti?

pekkaa
9. pro 2015

@anicka1211 lutealni faze se u zeny nemeni. Pokud ji mivas treba 14 dni dlouhou, tak bude takto dlouha stale. Jedine co se meni je folikualni faze a tim se ti celkove prodlouzi cyklus. Kdyz se opozdi ovulace, opozdi se i ms.

luciamala1979
9. pro 2015

ja som tento problém nemala, ale viem, ze pokial by vam dr dala Duphaston nebo Utrogestan tak to bude ovplyvnovat hormony a udrzi to prip. tehotenstvo.. skusila by som to cez dr. alebo cez CAR priamo 😉

pety91
10. pro 2015

Přesně tak luteální fáze se nemění, je stejně dlouhá, délkou se může lišit ta první fáze, tzv .folikulární. 😉

anicka1211
autor
10. pro 2015

@pety91 a pekkaa, to jsem nevěděla, že se luteální fáze nemění, tak to je pro mě radostná novina 🙂, dnes to mělo přijít a ani náznak, teplota stále nahoře. Jen jsem se toho tak bála, že to už dnes dostanu, že se mi o tom i zdálo, achjo :(. Ale ráno nic, tak děkuju holky za uvedení věci na pravou míru 🙂

keny123
10. pro 2015

@anicka1211 ahah tak promin jsem to ´docetla cele :D jinak zkus testiikkk me byl videt duch 10dpo ,,, ale nejakej citlivej moc doporučuji benu !nebo pak dr max!jen ne mamatest!!!

anicka1211
autor
10. pro 2015

@keny123 v pohodě 🙂. No testík doma mám ještě z minulého těhotenství, je to značka Clearblue, máš s ním nějaké zkušenosti, jestli je dobrý? Jinak na testování je ještě brzy, dnes jsem 8. DPO, tak si musím tak 2 -3 dny počkat. Nechci to ale radši vědět moc brzy, kdyby se cokoli pokazilo, abych se pak zbytečně netrápila, že jsem o to přišla.

keny123
10. pro 2015

@anicka1211 clear blue je jich moc ale ten ma citlivost 25 na tom to bude videt az o něco později. . .
jj chápu te no já jsem testovala a vedela jsem ze se ještě muze něco stat ale to tim testem stejne neovlivnim byla jsem proste zvedava 🙂 tak moc drzim palečky

anicka1211
autor
10. pro 2015

@keny123 koukám na obal, ale ať koukám jak koukám, na obalu citlivost nepíší, ale píší tam, že lze testovat už 4 dny před očekávanou menstruací, ale 8.DPO si myslím, že by ještě nic neukázal, i když to mělo dneska správně přijít. Kdybych ale neměřila BT, ani bych nevěděla, že se ovulace opozdila o týden a dnes bych uč čekala měsíčky a asi bych testla. Takhle jsem na vážkách a myslím, že by to bylo zbytečné, testovat.

alicie_k
10. pro 2015

Utrogestan u někoho může trošku pomoct to prodloužit, ale někdo prostě začne krvácet i přesto, že ho užívá. Držím palce 🙂

ovecky
10. pro 2015

Homeopatika Lutheinum jsou přírodní utrogestan, já je brala, když jsem špinila na začátku těhu a pomohly. Volně prodejné. Víc info bude ve skupině o homeopaticích, nepamatuju si podrobnosti.

keny123
10. pro 2015

@anicka1211 10dpo testni.ráno.... ale nejakym jinym testem máš snad kolem nekde lékárnu ne?jakou nevis?mate tam dr max?

anicka1211
autor
10. pro 2015

JJ máme dr. max i jiné, jen nejsem zastánce toho si nakoupit x testů a každý den testovat, abych se přesvědčila, stačí mi jeden test, tak si ho ho držím od posledního nezdařilého těhu. Ale jeden do zásoby ještě koupím, protože dva jsou jistota, když by jeden nic, tak na druhý den další :D

andelka
10. pro 2015

@anicka1211 osobně považuju za lepší testovat po 12 dpo,jinak hrozí že budeš lovit duchy. Pokud nemáš x testů a vydrzis, tak fakt je lepší testovat později. Když meris bt tak máš info o konkrétním cyklu,nemusis řešit že teď už ti MS meska, když to není pravda. S posunutou ovulaci se posune celý cyklus.

keny123
10. pro 2015

@anicka1211 jj tak počkej pár dní já to říkám ze sve zkusenosti b bych to nevydržela :D

anicka1211
autor
10. pro 2015

@keny123 já jsem taky hrozně zvědavá, řekla bych, že až moc :D, ale to jsem byla právě i minule, ale vydržela jsem aspoň do dne očekávaných měsíčků a to jsem ten měsíc BT měřila až poslední týden cyklu,jen abych věděla, kdy to dostanu a ejhle, necítila jsem žádné příznaky, že by to mělo přijít a vnitřně jsem cítila, že se to povedlo a letěla jsem domů z práce už po obědě, celá nervní, koupila si test a honem domů. No a doma na mě vykoukly //. A tak jsem se radovala, že jsem si druhý den udělala test další, abych si to potvrdila. Všechno se zdálo v pořádku, žádný bolesti, krvácení . . ., nic a v 9tt na kontrole mi dr řekla, že to nemá srdíčko a vypadá to špatně. Za 5 dní kontrola, kde potvrdila zamlklé těhu a za 2 dny revize přesně v 10tt. Zhroutil se mi celý svět, nevěřila, bych, že to dokáže tak sebrat a všichni mi říkali, že bude líp s odstupem času. Musím potvrdit, že líp je, jinak bychom se s manželem ještě nesnažili, ale ten strach, že to dopadne stejně je pořád a mám pocit, že se ho nezbavím. Tak se bojím si dělat test předčasně a na druhou stranu jsem zas hrozně nedočkavá, jestli to vyšlo 🙂. Ale bojím se těšit.

keny123
10. pro 2015

@anicka1211 ale to že se nerozbehlo srdíčko to neovlivni žadnej test at ho udelas brzo nebo později..výsledek to neovlivní 😉

anicka1211
autor
10. pro 2015

@keny123 stejně testnu 10.DPO, protože to nevydržím, teda pokud to do té doby nepříjde. Všimla jsem si z posledního grafu, že se mi luteální fáze po revizi zkrátila o 4 dny právě na těch 10, jak je to možný? Mívala jsem ji 14 dní :(

keny123
10. pro 2015

já jsem mela taky 10dni... vydrz a pak dej vedet 😵

anicka1211
autor
10. pro 2015

děkuju za srdíčko 🙂

anicka1211
autor
13. pro 2015

@keny123 tak jsem testovala dnes 11Dpo, ale na druhou ranní moč, protože jsem ráno nechtěla, ale manžel me vyhnal :D testovat. Říkám mu, že na druhou moč to nemá smysl, že testnu zítra ráno na první. Nechtěl, tak jsem šla a testla ten co jsem měla, ten clearblue a byl negativní :(. Přesto mi dnes teplota po včerejším poklesu vyskočila zas o 0,1 stupně nahoru a to jsem už včera depkovala, že to dnes stoprocentně dostanu a to zvýšení BT mě překvapilo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru