HCG v krvi u netěhotné, jde to vůbec? Prosím o názor

smiley06
9. pro 2016

Ahoj holky,

Je mi 20 let, HAK již od července neberu, s přítelem se (naprosto hloupě) chráníme přerušovanou. Teď se mi ale opozdila MS. Poslední jsem dostala 2. listopadu po 30 dnech, průměr z posledních 3 měsíců je 31 dnů (nejdelší pauza 34 dní, ale to byla spíše vyjímka, nejčastěji to mám okolo 29 dnů). Čekala jsem tedy menstruaci už 30. listopadu, ale nedorazila, sex, který by přicházel v úvahu proběhl o víkendu 18. - 20. listopadu. Potom jsem absolvovala Dornovu metodu (s tím, že mi měla ulevit od bolestivé menstruace, o zpoždění nic neříkala). Sex proběhl ještě 2. - 4. prosince, ale to už se mi menstruace někde toulala. Dnes mám tedy za sebou 38. den cyklu a stále nic. Testů jsem si dělala několik (5 v různé dny a různých značek, poslední Clearblue dnes ráno a opět negativní). Jen jeden z testů v sobotu večer, když stoupal pigment šel i přes tu druhou čárku tak se na chvíli zbarvila (spíš jakoby okolo, že se pigment shlukl kolem a čárka zůstala bílá) cca po 30 s, ale hned zmizela a výsledek se měl odečítat až po pěti minutách. Stejný test druhý den ráno už bez čehokoli.

Ve středu jsem byla u gynekoložky, která mi udělala vyšetření ultrazvukem s tím, že se jí nezdá, že by tam něco bylo a píchla mi vyvolávačku s tím, že buď se mi do 14 dnů MS objeví a nebo se tam objevím já. Já ale nevydržela napětí a dnes ráno jsem šla jako samoplátce na odběr krve s tím, že si nechám zjistit hCG odtamtud. Dnes odpoledne jsem si už volala pro výsledky, hCG = 1,2. To má být údajně negativní, nicméně nechápu, jak je vůbec možné, že může mít (doufám) negravidní holka vůbec nějaké hCG, když je to těhotenský hormon a ještě docela "vysoké", nad tu jednu. Rozumíte tomu prosím někdo?

Chtěla jsem se zeptat, po jak dlouhé době je možné, že by bylo něco vidět na UZ a po jak dlouhé době vám ukázal těhotenský test dvě čárky? Hlásil někomu negativ, i když těhotný byl?

Žádné těhotenské příznaky kromě meškání MS nemám. Cca týden před očekávanou menstruací se mi tedy akorát klasicky trochu zcitlivěla prsa, ale žádný extrém.

Omlouvám se za sloh a děkuju těm, co dočetly až do konce. Budu Vám hrozně moc vděčná za jakoukoli reakci, zkušenost, i třeba ohledně vyvolávací injekce a po jak dlouhé době jste to třeba dostaly. Děkuju moc předem.

pandabox
9. pro 2016

tezko rict, nezbyva nez cekat co ta vyvolavacka nadela, mela by do dvou tydnu zafungovat.
Jinak, doktorka v takto ranne fazi na UTZ nic neuvidi.
Test jsi znovu zkousela?

janina012
9. pro 2016

@smiley06 Ahoj, já měl 2. den po vynechání MS už na testu slabou čárku a třetí den po vynechání MS jsem měla hodnotu hCG 34,5 se závěrem, že výsledek ukazuje na možné počínající těhotenství.. No a teď mi tu leží šestitýdenní mimino 😀

keksikova1
9. pro 2016

Hcg 1 je negativní,v žádným případě to není vysoký( naopak,je nizky). Na ultrazvuku je něco vidět nejdříve 5.tt u hladin hcg v řádech tisíců. Je to hormon bezne se vyskytující se v ženském organismu a tim bych to uťala. Tehotna na 99%nejsi,nebo je prilis brzy.

keksikova1
9. pro 2016

Test bych opakovala nejdřív za týden, dřív nemá smysl,referenční mez běžných testu je nad 10. Hlavně se uklidni, menstruaci so oddalujes už jen psychikou.

barcav
9. pro 2016

Hcg je negativní do 5 či 10, záleží na laboratoři jak má nastavené hodnoty,

@smiley06

smiley06
autor
9. pro 2016

Holky, děkuju, to jste mě dost uklidnily! Jak to ale, že některé slečny mají vážně třeba <0,6? Jinak, @keksikova1, proč myslíš, že až za týden? Myslíš, že za tři dny by ještě nic vidět nebylo, žádný rozdíl? :( Já právě četla, že v prvních dnech to nabíhá několikanásobně rychle, takže jsem si říkala, že i kdybych měla v pondělí třeba jen 5 - 10, už by mi to mohlo něco říct.

smiley06
autor
9. pro 2016

Jinak @janina012, jee, tak to je hezký příběh, moc gratuluju! 🙂 A koukám, že Tebe příroda teda nenapínala. 🙂

@pandabox Ano, ano, doufám, že agolutin zabere co nejdřív, jsou to hrozné nervy a hlavně - nemám tolik času, počítám dny do konce možnosti chemické mini a to už by chtělo začít nejpozději za týden. Já vím, že to je strašné, miminko jsem si vždycky moc přála, ale chtěla bych ho přivést na svět až v momentě, kdy vím, že se o něj budu moci stoprocentně postarat. Samozřejmě moje blbost, že ta ochrana nemusela být dostatečná, ale nechala jsem se ukonejšit tím, že první rok před HAK to bylo v pohodě a že rodiče takto fungují celý život a také se nic nestalo. No zkrátka mladý trdlo, který si myslí, že jemu se to stát nemůže. A poslední test jsem si dělala dnes ráno ještě předtím, než jsem šla na odběry - negativní.

@barcav Tahle právě do pěti, ale paní na centrále mě docela vyděsila. :D Řekla něco ve smyslu, že: "Noo.. Máte 1,2 a my berem od pěti až možné těhotenství. Ale ranné může být už od dvou.. těžko říct.. Hezký den." :D Tak si asi umíte představit můj výraz.

Jinak ještě jednou děkuju všem za podporu, hodně jsem se bála, abyste mě tu spíš nesepsuly za ochranu, která je v případě, že mimi ještě nechci, vazne nedostatečná a laxní. :( Samozřejmě poučení je na místě! Ale v tuhle chvíli jste mi opravdu moc pomohly. 🙂

astyna
10. pro 2016

Spíš by bylo špatně, kdyby HCG bylo trvale na 0. Kamarádka nemohla řadu let otěhotnět a právě kvůli tomu se jim nedařilo, tělo neumí vytvářit HCG.

Mě teda test vždy skoro hned ukázal, zda se "něco děje" nebo ne. Po tak dlouhé době už by tes něco ukázal, nechala bych to být.

PS: já jsem těhotná a žádné příznaky také nemám 🙂

janina012
10. pro 2016

@smiley06 No nemysli si, priroda si se mnou taky pohrala, neb to tehotenstvi bylo neplanovane a necekane 😀

keksikova1
10. pro 2016

@smiley06
1. proč mají jiné slečny jinou hodnotu? Protože mají. Hotovo.Promiň, ale šťouráš se v kravinách, to není podstatný. Pokud je do 10, nesvědčí to pro těhotenství. ( Prostě tvůj organismus tvoří o malinko více, u jiných trochu méně. Nic to neznamená). Paní na telefonu ti řekla, že to může i nemusí být těhotenství, protože neví, jestli ty chceš, nebo nechceš a ona ti nechce brát naději, ani tě uklidňovat, protože se kryje sama. Obecně ale těhot. není v tomhle případě pravděpodobný. Ano, těhotná být můžeš, já hormony neměla kvůli nemoci a taky čekám. Ale předpokládám, že ty nemáš (nezhoubný) nádor v hlavě.
2.proč za týden? Protože se stresuješ, sleduješ, jestli se na pár vteřin nezvýraznila čárka.. kraviny. Kdybys byla těhotná, hcg by bylo vyšší, než 5. A navíc, stejně s tím nic neuděláš. Za tři dny si uděláš test, zjistíš, že je negativní a budeš dál stresovat. Několikanásobně rychle to nabíhá, zhruba dvakrát za 2-4 dny (tj za 4 dny bys měla 4-8. I kdyby bylo 10, sotva by byl TT pozitivní- zobrazuje až od 10 nejdříve).
3.tvůj základní problém je, že se snažíš zachránit něco, co nezachráníš. Prostě si dej příště větší pozor.
4. 5x negativní TT v různých dnech (kdyby stoupalo, těžko by 5. den bylo 1), následně hCG <5, na ultrazvuku nic, doktorka si nemyslí, že jsi těhotná- tozn. klid, to je to co potřebuješ.
5. a na závěr: jasně, že můžeš být těhotná, jančíš moc brzy. Holt se musíš smířit s tím, že když si nedáváš pozor, musíš čekat, jako všechny my ostatní. Někdo zkrátka čeká na to, až tam čárka bude, jiný, až tam nebude. Všechny ale musíme čekat.
6. omlouvám se, že nejsem zrovna milá, ale štve mě, že řešíš hlouposti a sama si tím ubližuješ.

keksikova1
Autor odpověď smazal
Zobraz
keksikova1
28. pro 2016

Tak co @smiley06 ,jak to dopadlo? 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru