Ahoj.
Pár dní před silvestrem jsem měla jednodenní nevolnosti, zvracela jsem celé odpoledne. Teplota nebyla a na druhy den křeče v celém břichu, poté klid. Od minuleho týdne me píchá v podbřišku, nic strašného, ale boli to neustále. Do toho mě strašně pálí žáha a jsem pořád unavená. V neděli jsem dělala test a jsou tam obě čárky, jen ta jedna je strašně světlá. Zkusila jsem test i včera a čárka pořád světlá. Menstruaci jsem mela zacatkem Listopadu, jen nevím přesný den. Přemýšlím kdy jit k lékaři, abych nešla moc brzy. V práci nosim těžká břemena do 50kg, tak se bojim, aby se něco nestalo.
No teď na to koukam, měla jsem ji začátkem prosince. Tak mi přijde brzy jit, jen se bojim skrz tu práci.
@macinakvak Jo tak to je v poradku. Potom jsi urcite tehotna a jestli v praci opravdu nosis takto tezke veci, tak by si s tim neco delat mela, to by ti opravdu mohlo uskodit. Bud zajit k doktorovi i pres to, ze jsi kratce tehu a nebo zazadat v praci o nejakou lehci praci. Rict treba, ze mas problemy se zadama nebo neco podobneho. V tom podbrisku te muze pichat i kvuli te zatezi.
V práci jsem uz oznámila, že jsem nejspíš těhotná. Šéf mi dal tři dny volna, abych si vyřídila doktora a donesla potvrzení a prý by bylo nejlepší nastoupit na nemocenskou, protože jsem řidič z povolání a ulevit nijak nejde. Právě si myslím, že na potvrzení těhotenství je ještě brzy, natož aby mi vystavil neschopenku.
@macinakvak Sef asi nevi, ze pokud pro tebe nema jine misto, kde muzes jako tehotna pracovat tak mas narok byt za 100% vyplaty doma a nebo to vi moc dobre a radeji te posila na neschopenku. Jinak doktor ti neschopenku napise, klidne jeste pred potvrzenim, max ti zatim vezme krev. Ja mam neschopenku od 4tt.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@macinakvak Ahojky, ja bych k doktorovi urcite zasla, protoze jestli si opravdu posledni MS mela na zacatku listopadu, tedy pred 2 mesici, tak by mela byt carka silnejsi, tak aby si neco nezanedbala. Ale muze to byt vsechno v poradku, ale radeji se objednej. Drzim palecky. 🙂