Ahoj prosím o asi blbou radu nebo zkušenosti jsem těhotná chtěla jsem dítě ale tét si tim nejsem jistá mám divné staví úzkosti a blbych myšlenek zda nejit na interupci jsem vdaná a mám 6 letého syna dekuji
Nešla bych, vyčítala bych si to celý život. A obzvlášť, pokud bylo chtěné. A manžel by asi taky nebyl rád.
@katkapavlik co je důvodem tvého uvažování? Problém zdravotní, partnerský, nejistota ohledně toho, jak vše zvládnete nebo něco jiného?
@katkapavlik Může to být jen chvilkové zaváhání, tak aby jsi třeba nelitovala. Já bych dobrovolně na potrat nešla. V kterém jsi týdnu? Pomohlo by třeba promluvit si s manželem?
tak na stavy úzkosti by mohl pomoci i psycholog, prostě konzultace a rozebrání vašich stavů, dobrání se jejich příčin a závěrů... 🙂
@stuplakova Budu znít asi hnusně, ale v principu je podle mě lepší potrat a vyčítat si to klidně do smrti, než třeba nechtěnému dítěti zničit život.
Ale určitě je rozumné nejdřív mluvit, jak s partnerem, tak odborníkem. Hormony jsou nevyzpytatelné. 🙂
@zlorenka No tak jasně, ale já to beru spíš tak, že pokud dítě nechci tak se chráním abych neotěhotněla, ale chápu že se to může i přes to stát, takže to beru tak že dítě by bylo chtěné a proto bych pak už na potrat nešla. Kamarádka na potratu byla a byla v takové situaci, že by byla s mimi asi na ulici, tak šla na potrat a já ji chápu proč to udělala. Právě že je to mezi nimi a měli by se rozhodnout oba. 🙂
@katkapavlik a ty stavy prisly az ted s tehu a nebo s tim bojujes uz drive? Jde o spatne myslenky smerem k interupci a nebo se tykaji neceho uplne jineho?
Ty stavy přišly až po první kontrole u doktora jsem v už v 8 týdnů těhotenství . Manžel klidas tekl mi na to jen až se rozhoduje sama je to jen moje rozhodnutí. Spis nevím jak to zvládnu starší syn do první třídy a do toho mimino noční stavani nevispala úkoly do školy domácnost
I ja ze začátku těhotenství prožívala spíš negativní pocity. Mam dvě dcery a našla jsem si přítele a miminko z lásky pro něj jsem si udělala. Hodně jsem brečela. Ted do toho to zvracení ..... potrat mě sice nenapadl, ale mela jsem strach abych miminko mela ráda. A ejhle dvojčata ..... no to si neumíš představit. Je to poprvé co jsem brečela mamce do sukně že to nezvládnu. Pak jsem začala krvácet a o jedno miminko jsem přišla a to me probralo. Ted me chlapeček kope do kostice od podprsenky a nemůžu se ho dočkat. Zjisti, jestli to co cítíš není jen obyčejný strach z neznámého. To bys potratem udělala samozrejmě chybu..... ale to musíš vědět jen ty z čeho ty tvoje pocity vycházejí
Ja mam dvouletaka a taky ma brzo prijit druhe a taky mam strach, jak zvladnu domacnost atd.. taky se toho nejak bojim cim dal vic, ale to je strachem z neznameho az toho co bude. Manzel nedavno prohlasil, ze se proste obecne bojime budoucnosti, ze s tim, co zrovna je, strach nemame, protoze to neni nezname... uvidis, ze se to srovna a zvladnes to. Kazdy vekovy rozestup mezi detmi ma vyhody a nevyhody. Budete mit ale dalsiho clovicka, ktery bude patrit k vam, nastavi se postupne nejaky rezim a pujde to super, uvidis. Na potrat bych ja nesla..ale chapu lidi, co k tomu maji existencni duvody nebo tak.. neodsuzuji nikoho, jen mi to prijde smutne u nekoho jako ty... neznis mi tak, ze byste to neutahli nebo tak neco... drzim palce!
@katkapavlik Promin ale me prijde,ze to vyslovene nechces.Hlavne je to vec Vas obou takze by jste si mely sednout s manzelem a probrat to.Ano je to i o vstavani a praci,ale prece nemuzes za tim videt jen to spatne.Treba budes mit hodne miminko syn bude sikovny ve skole,ja to mela taky tak 2 deti ve skole syn v 5 tride dcera sla do 1 tridy a syn mel mesic.A vse se to zvlada i ted nadherne 😉
@katkapavlik Hodně těhotných má zpočátku obavy, jak to všechno zvládne. Hormony dokáží s psychikou hodně zacloumat. Uvidíš, že časem na to budeš koukat optimističtěji. A pokud budete mít dítko, jako byl náš syn, který byl naprosto pohodové miminko, tak se bude zvládat první třída lépe, než když žena chodí do práce.
@katkapavlik takže už miminku bije srdíčko. Napíšu to asi blbě, ale kdo jsi, abys rozhodovala o životě nebo smrti? Nechápej to prosím špatně, ale tohle nejsou pro mě důvody k ukončení těhotenství. Ta malá dušička k vám chtěla přijít, Vesmír určil že to bude teď. Všechny asi máme podobné obavy jako ty, já nebyla jiná, a podívej, mám děti tři. Chci říct, ženská zvládne všechno, řekla bych, že v mnoha ohledech jsme silnější než chlapi. Ale zároveň máš manžela, tak ho zapojuj už teď. A domácnost se nezblazní, jsou důležitější věci. Rozhoduj se prosím s klidem a rozvahou, na základě lásky, a ne na základě strachu! Strach nás brzdí víc, než si myslíme, a většinou má opravdu" velké oči".
@katkapavlik Ahoj. Bud uuuplne v klidu, je to normalni. To jsou hormony. Mela jsem to v kazdem tehotenstvi. Prejde to 😊 Taky jsem mimco chtela, pak kdyz jsem otehotnela, tak jsem byla zrala na antidepresiva, pochybovala jsem a byla z toho nestastna(zadne logicke vysvetleni to nemelo, asi fakt jen strach, ze to nezvladnu) a nakonec jsem vdecna, ze to dite mam a uzivam si to. Prejde to a bude dobre. Vydrz!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Taková situace je nemilá, ale tohle si budeš muset rozhodnout sama.. ☹ Navíc se obavám, že se ti strhne emoční vlna, s tím počítej raději dopředu.