Ahoj vím že tu je hromada diskuzí, ale nevím kam to zařadit, tak se omlouvám zda tu něco takového je apod.. Prosím neukamenujte mě za to. 😅😇😇
Jsem tu poprvé a i přes několik diskuzí co jsem četla mi to nedalo.
Je mi 23 let a dlouhou dobu jsem byla kuřačka a momentálně jsem na elektronické cigaretě bez nikotinu. Vím taky blbost měla bych s tím seknout úplně. Brala jsem od 15.let HA a vysadila v polovině května tohoto roku.
Spousta žen tu píší jak testovali před opožděnou menstruací a ano je to blbost, ale i já jsem byla nedočkavá. 😅 14. Dní před nastávající MS bolesti prsou, podbřišku a pocity na zvracení. Vše trvalo až do 30.11.No řekněme že jsem testovala už taky před a vycházeli mi pořád pozitivní těhotenské testy, které měli sílu skoro jako kontrolní.
První den opožděné menstruace (23.11.) jsem si dělala taky a později obden nevypadalo to ani že by to mělo kam sílit doslova stejné dvě silné čárky na testu. Cyklus si nejsem jistá ale kolem 28-30dní. Teď mě hodně budí bolesti břicha jak při přicházející MS hlavně ráno a nebo když jsem už dlouho na nohou v práci.
Docela mě to mate jelikož v září jsem měla místo MS špinění což dle doktorky jsem byla negativní, další měsíc MS jako kdybych měla vykrvácet a umřít na bolesti a tento měsíc co se týče MS tak opravdu nic a hromadu pozitivních tt jako dálnice plus již zmiňované příznaky. 2.12. Mám v plánu volat doktorce, ale nevím zda je to brzo popřípadě jestli to je možné. Přikládám pár fotek testů jak celou dobu vypadají.
Prosím vás o názor co si o tom myslíte. Předem díky.. 🥺😇😇
Těhotná jsi, stačil jeden test.
Podle kalkulačky na netu se podívej, který jsi týden a první návštěva lékaře (pokud nejsou problémy jako silné bolesti a krvácení) klidně až 8. - 9. týden. 😉
@hennrietta
@lencaa11
Děkuju už mi z toho celkem začalo hrabat 😅 myslím že se objednám asi ale co nejdřív kvůli práci. Pracuji v pekárně a tam pro mě v tomhle stavu asi brzo nebude žádná pozice, kterou bych mohla dělat.. 🤔🤔Tedy pokud to doktorka potvrdí 😇
@miasanny Takhle v začátcích je to buď a nebo.. Navíc pokud k tomu není důvod, tak proč by měl doktor psát neschopenku? Pardon, jestli to myslíš jinak. Jen to tak vyznívá.
Až budeš mít těhotenskou průkazku (já ji měla třeba kolem 11. týdne), tak se s vedením domluvíš na práci vhodnou pro těhotné. Pokud by takovou pozici neměli, tak za 100% platu doma. Nenech se zbytečně natlačit do neschopenky a být ještě navíc omezená vycházkami. Navíc pokud je těhotenství bez problémů, tak není důvod nechodit do práce.
@hennrietta no vzhledem k práci netuším jak to chodí ale u nás není možnosti změny pozice. Pracujeme 12h tyden v kuse a smenujeme tyden ranni a tyden nocni smeny. Bohuzel tam to neobnasi jen vyrobu ale i stresové faktory ktere jsou vicemenne vsude a hlavne tezka prace co se tyce plechu, odvazeni vozejku, expedovani vyrobku atd.. nevim jak bych to rozvedla ovsem vim ze je to brzo ale to budu muset probrat s doktorkou zda to bude problem a do jake doby. 🙂)
Omlouvam se zda te me odpovedi rozhořčují ale bohužel nevím ani jak to vysvětlit k pochopení a nenapadá mě jak by se to dalo vyřešit.
@miasanny Mně nic nerozhořčuje.🙂 Jen ti radím zjistit si, jak to funguje a že je zbytečné být na neschopence. 😉
@hennrietta taky se mi ani na neschopence byt nechce :D nedokážu si ani představit co bych doma dělala , když mám jednou za čas volno tak se doma nudim a celkově se mi tam být nechce i normalne 😅
Já jsem taky musela ihned na neschopenku. Problémy jsem neměla, ale vzhledem k pracovní pozici, jsem neměla na výběr. Infekční prostředí a tahání těžkých břemen. A ano začátky jsou nejisté a pokud nechceš rovnou říkat k těhotenství, klidně se domluv s praktikem a napíše ti třeba diagnózu závratě. Takhle jsem to měla já. A jo být doma je fakt nanic, ty dny se pak neskutečně vlečou. Jo a jakmile budeš mít za sebou 1.trimestr, oznam těhotenství a pozaduj o jinou pozici. Pokud by ji neměli musí ti zaměstnavatel dát 100%platu s tím, že zůstaneš doma (nejsi pak limitovaná vychazkami). Tohle třeba já tehdy před 8lety nevěděla a zbytečně přišla o dost značné peníze.
Držím palce, ať miminko hezky roste a jste oba zdraví 🍀
@monib66 no ví to jen moje kamarádka která se mnou i pracuje a ta říkala ať to radši řeknu hned aby se pak něco nestalo. Bohužel v pekárně není možnost mi dát jinou pozici, protože všechny tu jsou náročné…
Nevím zda co se týče těch 100% půjde. Nebo jestli to tak je.
Jinak moc děkuju. 🥰😇 dnes jsem se objednávala a doktorka mi dala termín na příští čtvrtek tak jsem se domluvila aby mě pustili dřív z noční ať se i prospim. 😇😇
@miasanny Je to tak, jen ženy místo toho, aby něco domlouvaly, tak se nechají od zaměstnavatele dotlačit do pro ně nevýhodné neschopenky. 😉 A ano, funguje to tak, jen se o tom moc nemluví a nevím proč. 🤷♀️
@hennrietta asi se o tom moc nezmiňuje protože většina zaměstnavatelů chtějí ušetřit na lidech. Jako kdyby kolikrát nestačilo že lidi nedostávají plat, který si zasluhujou🫣🫣
Děkuju za radu zkusím to snad z toho nebude nějaký bordel. Myslím aby se ještě vedení nedohadovalo na to fakt poslední dobou nemám kapacitu…
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@miasanny jste těhotná k lékaři bych zavolala a domluvila se na první návštěvě