S manželem jsme měly chráněný sex, ale stala se nehoda… kojím nemám menstruaci a nepoznám ovulaci. Teď miminko nechceme…. Myslíte že když si rychle vemu nouzovou pilulku, zabráním miminku?
Já bych si radši pilulku po vzala, takových, co se jim takhle "zadařilo", už tu bylo 🙂 a ano, když si vezmeš pilulku po, tak je šance fakt prakticky nulová
A muzes si ji vubec vzit kdyz kojis?
@brenduli Pilulka je pěkný dryák, podle mě to ani při kojení nesmíš. Šance otěhotnění je minimální, já bych to v tvém případě riskla. Nebo skoč na tu gyndu, tam by měli poznat, jestli ti náhodou nenaskočil cyklus a neměla jsi ovulaci.
@brenduli raději bych si skočila do lékárny pro pilulku. Já si Postinor při kojení brala. Jen musíš co nejdéle vydržet nekojit, nejlépe si před tím než si vezmeš pilulku odstříkat co nejvíce mléka a pilulku si vzít před nejdelší pauzou mezi kojením.
Já jsem to po prvním porodu neřešila protože jsem si říkala že je blbost abych tak brzy po porodu otěhotněla a ejhle mám děti 16 měsíců od sebe.. po druhé už jsem byla opatrnější a pilulku si vzala.
Jen je to opravdu velká dávka hormonů.
@luckavobo Je ale velký rozdíl být 2 měsíce po porodu nebo 7 měsíců po porodu, kdy už je dítě na příkrmech a pravděpodobnost obnovení cyklu mnohem vyšší, než 2 měsíce po porodu, kdy žena plně kojí.
@katule1990 ano, jak jsem psala "podruhé" to jsem si brala prášek abych neotěhotněla.. Malému byli 3 měsíce .
Dej si pilulku nebo zajdi na kontrolu na gyndu, tam by ti mohli říct stadium cyklu.
To že kojíš a nemáš menzes te nechrání před otěhotněním.
Ja takto neplánovaně otěhotněla hned po 2 menstruaci po 6 neděli, ale cyklus jsem měla zjevně rozházený protože teoreticky jsem měla mít zrovna neplodné dny. Sice to nakonec neklaplo, ale kdyby jsem nepotratila tak dětem vycházeli narozky na stejný den rok od sebe 🙂
Byla jsem ve stejné situaci, postinor jsem si vzala, při kojení se může.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Myslim, ze jo. Ale ja sama bych si tim telo nerozhazovala, pravdepodobnost neni vysoka