Zdravím, bazalní teplotu jsem začala měřit nedávno (zato podle zásady, stejný čas, hned po probuzení atd) a tento cyklus je celkově zvláštní (par dní po ovulaci jsem asi týden špinila, což se mi ještě nestalo, ale vím že to menstruace být nemohla), tak budu moc rada za názory.
Jinak teď jsem 18DPO, testy stále zcela negativní (jako vždy, nikdy jsem neměla ani náznak ducha), miminko bych si moc přála.
@moonmina55 Mne to tedy prijde jako anovulacni graf. Teploty litaji nahoru a dolu, ale porad v nizke linii a neni tam viditelna dvoufaze. Podle me k ovulaci zatim vubec nedoslo. Ten graf je celkem jednoznacny.
@moonmina55 no jelikoz tam mas modte tecky ktete asi znamenaji teplotu...nejsem si uplne jista tou ovulaci...kdyby se tam ukazaly v grafu..tak ta ovulace nebude dobte vyznacena...takze tezko rict...budes muset jeste vydrzet..
Děkuji za názory všem 🙂 K těm dvou vynechaným teplotám, tehdy vzpomínám že jsem byla nachlazená, tak jsem je přisoudila tomu, ale třeba opravdu půjde o anovulačni graf, i když zase podle hlenu to sedí a v něm se vyznám o něco víc. Ale jak říkám celkově zvláštní cyklus, nevíte co znamenalo to špinění? Cykly mívám vždy dlouhé a nepravidelné a HA už rok neužívám
@moonmina55 taky tam nevidím ovulaci. Za mě je to bohužel anovulační cyklus. Špinění mohla být slabá ms nebo kdoví co. Ale ovulace zřejmě fakt nebyla.
Kupte si ovulační testy, např. Ovular, celkem spolehlivě indikují ovulaci v cyklu 🙂
@moonmina55 Ahojky, prosím Tě, zkus si koupit digitální ovulační test, ten normální mi nikdy nic neukázal a díky digitálnímu jsem po desetimesich snažení otěhotněla. Tak držím palce 👍
Díky holky, asi máte pravdu a do dalšího cyklu si teda pořídím ten digitální ovulacni test, zřejmě v mém případě teplota nestačí (jen pro zajímavost, MS stále nikde a teplota už čtyři dni za sebou těch 36.3)
@moonmina55 Připojuji se k diskuzi trochu později, ale souhlasím s výše napsaným. Bazální teplota je nejpřesnější ukazatel ovulace. Společně se zaznamenáváním hlenového příznaku (sympotermální metoda) jde o vysoce spolehlivou metodu. Kdyby ovulace proběhla, tak to na záznamu vidíme. Ovulační testy nejsou tolik spolehlivé, ne každé ženě se podaří trefit se a testovat ve správný okamžik. Ovulaci může proběhnout nepozorovaně v noci, hladiny LH mohou být nízké, anebo LH hladiny kolísají, jak se tělo snaží o ovulaci, takže test může být pozitivní i 10 dní. Bazální teplota ovulaci zachytí vždy. Jakým teploměrem se měříš? Nejspolehlivější je lékařský bazální. Pokud používáš bazální digitální, tak kdy jsi naposledy měnila baterii? Musí se měnit ihned po zakoupení, protože nikdy nevíme, jak dlouho ležel skladem. Důležitá je i technika měření (jak zavádíš teploměr, jak dlouho měříš a v jaké dutině).
MS nedorazí, dokud neproběhne ovulace, takže nejspíš půjde o dlouhý cyklus 😉
@hermij Ahoj, díky za příspěvek 🙂 Meřím běžným digitálním teploměrem v ústech dokud nezazní signál, baterie je tak dva roky stará, ale dřív se používala naprosto minimálně. Má smysl pořizovat si ten lékařský bazalní? Jinak ke grafu, zřejmě mate všechny pravdu a musela jsem se splést (přitom bych se v hlenu vyznat měla a cítila jsem i pochani ve vaječníku), hlavné je teď ovulaci nezmeškat, proto jsem rada za každý tip 🙂 A jedna zajímavost, už 6 dní dělám hormonální jógu a od té doby je teplota stálá (zkusím dat fotku).
@moonmina55 Stačí digitál. Obávám se ale, že baterie je již dávno slabá, tak zkus sehnat novou (elektro či v hodinářství/zlatnictví). V ústech je třeba měřit pevně pod jazykem, nemít otevřená ústa (jen piďi škvírku v místech, kde je zasunut teploměr) a měřit nejméně 2 minuty. Některé teploměry zapípají třeba po 40sekundách a pak ještě doměřují, tak ho necháš v ústech další minutu a půl. Jiné zapípají a hotovo. U těch posledních zmíněných můžu doporučit předehřátí - nechat minutu a půl v ústech, jako bys měřila, a až poté spustit. Takže nemusíš kupovat nový teploměr, ale osobně bych v dosavadní měření neměla 100% důvěru a sháněla bych baterii.
@hermij Díky za odpověď, od zitřku dám do praxe, třeba že se má měřit pod jazykem mě vůbec nenapadlo. A baterii pro jistotu vymením. Hezký večer
@moonmina55 Já mám nejlepší zkušenost měřit v pochvě, v puse mi to pořád kolísalo. A teda fakt dodržet každý den čas měření. Pak byly grafy opravdu jednoznačné. A jelikož mám nepravidelně cykly, ovu testy byly nutné, používala jsem úplně levné z netu ale pomohly mi.
@alkuska Díky za příspěvek, taky jsem o tom měření v pochvě původně uvažovala, ale v tom polospanku sotva zvládám v puse a neusnout u toho, tak se snažím aspoň o stejný čas 🙂 A pořídila jsem si ovulacni test Fertil Control light na mnohonásobné použití, jsem zvědavá co mi ukáže (ono běžné proužkové testy jsou sice levnější, ale tento měsíc bych jich mohla udělat klidně 40 a nic, tak radši). Jinak teplotu mám teď překvapivě stálou poslední týden, mrkni na graf.
Graf vložit nejde, ale prostě už týden teplota těch 36.3
@moonmina55 Jj, ale taky mi přijde ten graf anovulacni nebo špatně změřený. Zkus k tomu teda ty ovuvtesty, ony taky nejsou 100pro ale dohromady to to něco řekne. Já jsem třeba takhle pomocí bt zjistila, že u mě osobně pozitivní ovu test je jen slabá čárka, jinak bych pořád čekala na silnou. Test ze slin mi nefungoval naopak vůbec.
@verunqka Tehdy to skutečně nic nebylo, ale o nějaký ten rok později jsem opět měla zpoždění, vysoké teploty a test nic. Pozitivní mi vyšel až ke konci pátého týdne (staří těhotenství potvrzeno zpětně ultrazvukem) a ted mám osmiměsíční dcerku. Takže naděje vždycky je 🙂
@moonmina55 jé! Kéžby. Dnes 19 dpo a opět nic. Začínám ztrácet naději 🥺.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, teplota 36.3 je již celkem nízká 😔 já tak měla 36.8-37.0 a pak kleslo na 36.4 a přišla ms 😔 myslím, že během par dnů dostaneš ms 😕