Zdravím, mám malou dcerku která má dva roky. V září jsem nastoupila na školu, dálkové studium. Ale nedávám to. Nemám čas na učení a jsem z toho učení po večerech unavená. Zajímá mě zdá máte někdo zkušenosti s ukončením během roku? Zdá mám vypsat nějakou žádost, nebo počkat až po zkouskovem, až mi zkoušky propadnou? Děkuji za rady.
U nás stačí na studijním podepsat něco jako oznámení o zanechání studia. Na studijním ti to řeknou a papír by ti měli dát tam.
Ukončit přes studijní co nejdříve, pokud budete chtit v budoucnu pokračovat. Každy den se započítává do celkové doby studia a zbytecne byste mohla platit za překročení doby studia (pokud uz nemate studia VŠ za sebou).
Ahoj, stačí tam pouze zajet a ukončit studium a podepsat papír.😊
Hodně záleží, co přesně to je za školu a jak moc je potřeba k budoucí práci. Takže bych hodně zvážila, zda ukončení je ten správný postup - lepší to už nebude a s každým rokem se i hůře učí (nastoupila jsem kolem 40-ky na doktorát a mám problém se naučit na státnice, co mi dřív šlo v pohodě, to prostě nejde). Spíše bych se tedy pobavila ve škole po možnostech - už pomalu končí semestr, tak je možná skoro pozdě, ale obecně, když mám studenty, kteří nestíhají, tak jim hlavně říkám, ať si vyberou pár předmětů a na ty se soustředí a na zbytek úplně vykašlou. Ať si prostě udělají zkoušky, které zvládnou a zbytek odloží na později. Budou pak sice platit delší studium, ale s dětmi jakmile nastoupíš do práce to už lepší nebude. A pokud je to škola, kterou budeš potřebovat k práci (např. nemáš ještě ani bakaláře a chceš výhledově pracovat na rozumné pozici), tak bych doporučila to aspoň zkusit. Jo, snaž se nemít trojky - jedničky a dvojky ti často uznají i kdybys studium ukončila a znovu chtěla začít.
Určitě je vhodné zajít na studijní a ptát se tam. Jsou školy, které jsou opravdu "drsné" a moc ti neumožní rozkládání ročníků - a jsou školy, kde jsou na to zvyklí. U dálkařů není rozkládání ročníků nic divného. Mnoho z nich dělá potom třeba jen 2 zkoušky za rok. Ale podle profilu se koukám, že asi studuješ v Ostravě - tam mám zkušenosti jen s VŠPP a ještě jenom malé.
Držím pěsti ke správnému rozhodnutí.
Zkuste zavolat na studijni oddeleni, kazda VS ho ma, a tam se domluvte. Treba by slo studium prerusit a pokracovat, az bude mala ve skolce, treba se k tomu budete chtit jeste vratit. Drzim palce.