Tatínek, který je na dítě sám

zaloudekp
15. říj 2016

Ahoj maminky. Vím že to sem nepatří a třeba mě za to ukamenujte. Ale tuto stránku jsem objevil zcela náhodou, už dobu jí pročítám a nedá mi to, abych nereagoval. Řešíte tady úplně všechno. Otce násilníky,lháře, nevěrníky, ale i tragedie a další smutná témata. Něco málo k mému příběhu. Zůstal jsem s dcerou také sám, v nelehké situaci jako vy všichni tady. Potkala nás tragedie v podobě toho, že maminka malé dobrovolně opustila tento svět. Nebýt mých rodičů nevím jak bych to dělal. Sami jsme už téměř tři roky a seznámit se s někým kdo by si vzal malou za svou, pomohl nám a my naoplátku jemu nemůžeme. Je to i dost o mě a mém zaměstnání, jelikož mi zbyla hypotéka a zaměstnání, které dělám mě baví. I toto zaměstnání tady řešíte. Ano jsem řidič. Ale řidič autobusu a jezdím kolem bydliště a i přes den bývám doma. S malou jsem o víkendech a když to jde tak i v týdnu, jelikož rodiče bydlí nedaleko a ne ve stejném městě. Tak co mi milé maminky poradíte, nebo se najde nějaká, která by to s námi chtěla zkusit?

lucinkaxxx
15. říj 2016

Ahoj,co te potkalo me mrzi. Stesti,ze mas rodice co ti pomuzou,jsou tu i holky co zustanou uplne samy s detma a zvladaji. Protoze proste musi. Stejne tak jako ty. Drzim palce at zvladate vsechno dal a s malou travis co nejvic casu. Protoze to uz ti nikdy nikdo nevrati.

nutricnihodnota
15. říj 2016

Já bych jednu radu měla, ale asi tohle slyšet nechceš. NETLAČ NA TO! A nehledej primárně chůvu pro dceru. Vím o čem mluvím. Znávala jsem jednoho chlapa, co byl v podobný situaci jako ty, akorát měl dva kluky. Chodil ke mě stříhat psa, když manželka onemocněla, do té doby to dělala ona. Byl moc milej, fešák, zdvořilej, kluci vychovaný, prostě celkově sympatická banda. Samozřejmě mi jich bylo strašně líto, ale co člověk nadělá, v takový situaci se nedá ničím pomoct. Jediný, co jsem mohla, bylo ostříhat pejska tak, aby byli kluci nadšení a taťka aby neměl moc práce s česáním. Potom paní umřela. A po nějaké době, to na mě ten pán začal zkoušet, což by mi nevadilo, nebyl první, ani poslední, ale...Byla na něm prostě znát ta urputnost, s jakou se snažil klukům najít pečovatelku. O mě se nezajímal, byla jsem jen svobodná samička vhodného věku, se kterou měl pravidelný kontakt, takže zdánlivě snadná práce. Povídal mi svém báječném domě, kolik vydělává, jak by se chtěl o mě starat, že mě kluci znají a mají rádi a všechny ty věci, o kterých si chlapi (mylně) myslí, že chtějí ženy slyšet. Alespoň ty správný ženy do života tohle slyšet nechtějí. Taky to samozřejmě zkoušel přes soucit, což bylo snad ještě horší, než lákání do zlaté klícky. Snad nikdo se mi tak rychle neznechutil, jako tenkrát on. Byl to naprostý obrat o 180°. Tebe neznám a nemůžu hodnotit, jak působíš na ženy v reálném životě, ale po přečtení tvého příspěvku jsem si toho pána po letech znovu vybavila, protože to na mě celé zapůsobilo podobným dojmem. Takže co ti poradím, kromě toho, abys na to netlačil a hledal v první řadě partnerku pro sebe a až pak hodnotil, jak vychází s tvojí dcerou? Rozhlídni se kolem sebe, jestli mezi ženami co znáš není nějaká, co se ti tí bí. Běž ven, mezi lidi a seznamuj se. řekni kamarádům, že hledáš nějakou kost, jestli neví o nějaký vhodným exempláři. A až uvidíš nějako, co se ti zamlouvá, tak to začni balit, jako svobodnej chlap, co má mimochodem jedno děcko, NE jako vdovec s dítětem, kterýmu hledá náhradní maminku.

andryyysssek
15. říj 2016

@zaloudekp ahoj,to je smutné ☹ je mi líto,co vás potkalo.Drž se.

78marcela
15. říj 2016

@nutricnihodnota a ja mu zase rozumim. U me by jako "svobodnej chlap, co ma mimochodem jedno decko", asi neobstal. Vazim si chlapa, pro kteryho je dite dulezity a neni jen mimochodem (asi to tak nebylo mysleno, ale na me to tak zapusobilo). Chapu, ze "tlaci na pilu", nikdo nechce byt sam a dcera urcite potrebuje mamu a stabilni rodinu.
Ja jsem sama s dcerou, a prioritni je pro me ona. Pokud bych si hledala nekoho, tak urcite nekoho, kdo nas bude brat jako soucast a kdo ji bude mit rad. To, jak se libi me, by bylo az druhorady.

yerry
16. říj 2016

@zaloudekp proc by te mel nekdo kamenovat. Resi sd tu prevazne "zlobivi chlapi" prtoue prevazne jsou zde cleny zeny 🙂
Za mne mas muj obdiv ale skoda ze vasi nydli tak daleko a tim jsi se svym ditetem celkem malo ☹
Neboj tak prava, ochotna, a hlavne hodna na cizi dite se nakde v pravy cas. Pokud na to budes tlacit nabrlnes si nejakou potvoru 😤
No mozna se najde nekaka i tady jsou tu maminky co jsou samy a muz ktery ma dite a je na nej sam a stara se je podle mne jako prvni vizitka dovela dobry. Svedci to o jiste vazbe na rodinu. Podle mne e to vyzva mozna ze kdybych byla sama ze bych o tom uvazovala, nevim 😊

nutricnihodnota
16. říj 2016

@78marcela Ty bys vážně chtěla strávit zbytek života s někým, kdo je sice perfektní táta pro tvoje dítě, ale jako chlap tě nepřitahuje? Dokázala bys být v takovym vztahu šťastná?

78marcela
16. říj 2016

@nutricnihodnota jo.
Respektive nevim, jestli stastna, ale spokojena jo. Rozhodne bych to uprednostnila pred variantou -pritahuje me, ale jako otec a manzel stoji za houby.

pajula123
16. říj 2016

@78marcela Pri priprave na krest naseho maleho nam na fare rikali,ze jedna z veci,ktere dite potrebuje,je videt,ze se rodice maji radi. A ja s tim souhlasim,kdyz vidim,jak se nas maly stastne smeje,kdyz si s manzelem treba dame pusu nebo se obejmeme. Nevim,jestli bych dokazala fungovat s nekym bez spetky pritazlivosti - souhlasim s @nutricnihodnota - a dost pochybuju,ze je to dobre pro to dite. Nedelejme z deti nechapajici trouby,vnimaji vic nez si myslime,a pak si do dalsiho zivota odnasi krive nastaveni toho,co je a neni v poradku.

rickym
16. říj 2016

Mám kamaráda, rozvedený, v péči má syna...kterého nadevše miluje.. Měl několik vztahu, ale vždy hledal pouze ženu, která bude hlavně máma pro syna... a všechny vztahy se rozpadly, protože pro syna dobrý, ale on zamilovaný ani šťastný nebyl.. Je důležité najít protějšek, který bude mít rád i dítě, ale musí hlavně vyhovovat i jako partner... podle mě zase nemá smysl být s někým koho nemám ráda, jen abych s někým byla a tvářit se jako spokojená rodinka... Ona ta nespokojenost časem vždycky vypluje na povrch..

78marcela
16. říj 2016

@pajula123 ale to se nevylucuje. Muzu ho mit rada, muzu si ho vazit za to jaky je manzel a otec.
Casem stejne pritazlivost vyprcha a zustane pratelstvi a ucta k tomu druhemu.
Pro dite je mnohem horsi videt, ze maminka je sice zamilovana, ale tatinek je napr. Imrvere pryc, nestara se nevenuje se diteti apod a maminka je nestastna.
Kazda to mame nastaveny jinak.

andrissek
16. říj 2016

@78marcela Já souhlasím s tebou.Nikdy bych nedala přednost chlapovi před dětma .Ty by byly vždycky a za všech okolností na prvním místě.

nutricnihodnota
16. říj 2016

@78marcela Netvrdím, že ta druhá varianta je lepší, to je samozřejmě nesmysl. Já si ale stojím za svým v tom, že buď obojí ( dobrej rodič + vyhovující partner) a nebo raději nic a vychovat dítě svépomocí. Co se týče toho vyprchání, to platí u zamilovanosti, ne u přitažlivosti. Žít s někým, koho mám ráda jako kamaráda, to prostě nemůže dlouhodobě fungovat ke spokojenosti všech. Navíc, většina dospělých občas potřebuje nějaké ty intimnosti a spát s někým, kdo mě nepřitahuje.......fuj. Každý večer usínat vedle kamaráda? Ne, to bych sama sobě neudělala. A neumím si představit, jak bych takovou nespokojenost skrývala před dětmi, jak bych celý roky předstírala něco, co neexistuje.

nutricnihodnota
16. říj 2016

@andrissek Ale to není o tom, že buď jedno, nebo druhý. Je třeba snažit se nalézt optimální řešení a to je obojí v jednom.

andrissek
16. říj 2016

@nutricnihodnota Ano jak píšeš v předešlém příspěvku nejlépe obojí ,nebo raději nic a být sama .

78marcela
16. říj 2016

@nutricnihodnota jo...jenze tohle se lepe hleda, kdyz je clovek mlady bez zavazku, kolem dokola plno zastuocu druheho pohlavi.
Jenze kdyz mi je 38, chlapi, co za neco stoji, jsou vetsinou zadani..a ti co nejsou...skoda mluvit.
Vyber klesa, tim padem klesaji i pozadavky na partnera. Je nemozne najit nekoho, kdo by spojoval obe varianty. Tim padem uprednostnim toho, kdo bude vhodnym otcem pro me dite, sebe upozadim.
A cely zivot byt sama..to bych asi nechtela.

nutricnihodnota
16. říj 2016

@78marcela Nemůžu souhlasit ani s tímhle.Ti, co za něco stojí se rozvádějí a rozcházejí stejně, jako ten zbytek. Ten výběr je ve všech kategoriích zhruba stejný, protože lidé kolem dvaceti jsou v nějakém vztahu stejně často, jako čtyřicátníci. Rozdíl je až u starších generací, které už se tak snadno nerozchází, navíc tam ti chlapi víc vymírají, ale to se tě ještě netýká. A tím, že snižuješ požadavky, snižuješ i sama sebe před sebou a tím pádem klesáš i v očích potencionálních partnerů. Když si o sobě ženská začne myslet, že patří do starýho železa, tak jak s mají myslet chlapi něco jinýho? Jasný, v tvym věku (což je mimochodem v dnešní době prdlajs věk) a se zkušenostmi co máš, už nejsi naivní trdlo s růžovými brýlemi a víš, že krásní princové na bílém koni se o tebe rvát nebudou, ale to ani není potřeba. Nemusíš hledat obecnou dokonalost, ale trvej na chlapovi, kterej bude dokonalej jen pro tebe. Ať si klidně má všelijaký mouchy a neplechy, ale ať splňuje to, co je pro tebe důležité a nesnižuj laťku, protože nakonec ta laťka bude ležet na zemi.

kacca11
16. říj 2016

@78marcela zadny muz si nepreje a ani nezaslouzi byt jen otcem pro tve dite, kdyz si jako partneri nebudete vyhovovat.

78marcela
16. říj 2016

@nutricnihodnota treba pro me bude dokonalej proto, ze bude dokonalej otec pro my dite😀

78marcela
16. říj 2016

@nutricnihodnota
@kacca11
Kahdej to ma nastaveny jinak. Latku nemam nastavenou nizko. Naopak docela vysoko. Proto jsem taky mozna sama.
Od chlapa toho chci celkem dost. Jen to nutne nemusi byt pritazlivost a zamilovanost. To uz mi ani davno nejde.
Kazdy ma jina kriteria a pozadavky na partnera. A je fakt, ze kdysi jsem mluvila podobne jako ty. Dnes to mam proste nastaveny takto.

pajula123
16. říj 2016

Souhlas s @kacca11 - volit muze jen proto,ze je dobrym otcem memu diteti,je sobecke vuci tomu muzi. Treba je jina zena,ktera by ho milovala celeho. Nechtela bych zit v pozici toho muze-miluje,ale neni milovan-a casem by me to hodne stvalo/bolelo. A muj nazor neni o veku,taky uz mi neni nejmin.

verena
16. říj 2016

@zaloudekp a tak to vidíš, takhle to tu chodí vždycky. Podas dotaz a holky se něčeho chytnou a začnou to řešit mezi sebou 🙂. Každopádně myslím, že to děláš dobře, o dítě se staras, jak můžeš. Snaž se mu co nejvíc věnovat. Jak to popisuješ, tak myslím, že dlouho sám nezustanes. Na takovyho frajera určitě ženský poletí. Třeba na nějakou natrefis i v práci, musíš potkávat hodně lidí. Zasloužíš si nejakou fajn holku, hlavně, jak píšou holky nahoře, ať se líbí i ona tobě 🙂.

pidalka12
17. říj 2016

@verena přesně :D ho "chudaka" nepistily ke slovu. Vitej v ženském světě 🙂 @zaloudekp
Mimochodem, dovedl by sis představit dalso dítě s novou partnerkou?

nutricnihodnota
17. říj 2016

@verena
@pidalka12
Tak my bychom rády diskutovaly s @zaloudekp, ale když se neozývá a nijak nekomentuje, tak je to těžký. Každopádně si myslím, že i z diskuze mezi ženskýma, si může udělat obrázek o tom, jak to vidíme a třeba mu to v něčem pomůže.

zaloudekp
autor
17. říj 2016

Ahoj holky. Omlouvám se že jsem se neozýval, ale schválně jsem čekal na vaše názory a vaše diskuze trpělivě sledoval =D Názory jsou zajímavé 🙂 Shrnul bych to asi takto. Každý člověk má nastavenou nějakou laťku. Samozřejmě i já a asi dost vysokou. Ve vztahu musí fungovat naprosto vše. To znamená, že tam je zapotřebí i nějaká chemie, přitažlivost, náklonnost, ale také přijetí toho druhého dítěte apod. Bez toho to může fungovat chvilku a spíše se jedná a blízké přátelství se vzájemnou pomocí. I takto to může fungovat, ale myslím si, že toto je zdrojem třeba k nevěře, nebo různým úletům, protože co si budeme povídat. Když někomu něco doma chybí, nejdříve o tom komunikuje a pokud není vyslyšen, postupem času to objevuje jinde. Byl zde i dotaz, zda-li bych si představil další dítě. Ano představil a byl bych za něj i rád, protože dceru jsem si až tolik neužil a uniklo mi strašně moc věcí, např. jak se učila jezdit na kole, jak se učila chodit z nočníku na záchod, jak jí rostli zoubky, jak postupně začínala mluvit, kreslit.... Vše díky tomu, že jsem se staral o umírající přítelkyni a také díky tomu, že s malou jsem málo.

danielamandala
18. říj 2016

@78marcela určitě vybírat na 1. místě podle sebe a pro sebe (děti odejdou z domu a zůstaneme sami s partnerem), avšak opatrně a všímat si jeho charakteru, vztahu k dětem všeobecně, k mému dítěti. Musí tam být na začátku aspoň sympatie a obliba.

78marcela
18. říj 2016

@danielamandala nikde jsem nenapsala, ze by tam nemela byt sympatie a obliba.
Psala jsem, ze zamilovanost a pritazlivost jsou pro me druhorady. Je pro me dulezite, jake ma charakterove vlastnosti, jaky by byl otcem pro me dite. Chci nekoho, koho si budu moct vazit, ke komu budu citit uctu. Toho muzu mit rada. Nikde jsem nenapsala,ze dotycneho mit rada nebudu. Jen pro me neni prioritou sexualni pritazlivost.
Muj nazor. Nikomu ho nevnucuju.

oliverka28
18. říj 2016

Ahoj,fandím Ti a držím palce 😉

nutricnihodnota
18. říj 2016

@78marcela Zase ber v úvahu, že zakladatel diskuze je chlap. Chlapi jsou jiný, než my. Obzvlášť v určitejch věcech. Když si vybere fantastickou ženskou, která bude sice báječná máma, super kámoška a úžasnej charakter, ale absolutně ho nebude rajcovat, tak to prostě nemůže dopadnout dobře. Já si třeba dokážu představit, že na světě existuje ženská, pro kterou není sex nijak moc důležitej, obzvlášť poté co už má dítě. Ale mladej zdravej chlap, kterej neni asexuál, ten prostě šu*at chce a potřebuje.

78marcela
18. říj 2016

@nutricnihodnota to je asi pravda, ze to maj chlapi jinak.

konik_mischel
18. říj 2016

@zaloudekp ahoj, nesouhlasím ani s názorem- hledej mámu pro dítě ani hledej ženu pro sebe, myslím, že pokud jsi zdravej chlap a dceru miluješ, budeš automaticky hledat ženu, se kterou je ti dobře, líbí se ti jako žena- partnerka a má pěkný vztah s tvým dítětem. Nehledej pečovatelku! Pokud máš takovou oporu ve svých rodičích, že hlídají atd... určitě si najdeš čas i na randění. Ono i žena, které vůbec nevadí muž s dítětem málokdy chce začít vztah s tím, že si hned stoupne k plotně a vysavači- tzn. nepřeskakuj tu fázi randění ať dítě máš či ne. Zmiň se kamarádům a rodině, že bys rád zase s někým byl, třeba se najdou příležitosti např. na nějakých akcích k seznámení se. Koukej na své cestující - jsi řidič, každý den vozíš hodně lidí, není tam nějaká sympatická paní, kterou bys mohl a chtěl pozvat na kávu? Neboj, na každého štěstí někde čeká. Zkus klidně i inzerát- není na tom nic špatného. A nerezignuj na nalezení náhradní mámy pro tvé dítě, ale hledej taky sobě partnerku - a samozřejmě opačně, nehledej jen partnerku, ale i ženu, co bude mít ráda tvé dítě.