Jdu si trochu ulevit. Nepodařilo se mi s nikým na Silvestr domluvit, tak budu sama s dětmi. Mrzí mě to. Ráda bych jim zařídila větší zábavu. A vlastně i sobě. Vždycky jsme s někým byli. Letos to nevyšlo. Přemýšlím, co speciálního udělat. Určitě se půjdeme v noci projít, zapálíme prskavky, něco si zahrajeme a uvidíme, jestli děti vydrží do půlnoci... Napadá vás ještě něco neobvyklého, co s dětmi 4 a 7 let?
Ja myslim ze se dá udelat super párty doma i ve třech. K nam zitra prijde kamaradka se svymi detmi ale myslim ze do pulnoci se nezdrzi, takze budu pak sama s holkama 10 a 3 roky. V planu jsou pisnicky a trsat, zpivat, mlsat, pripit si. Ale asi te chapu, me by nebavilo být sama jen s triletou, ta desetileta uz je partacka na urovni,ne prtě, kterymu sotva rozumim co se mi snazi rict 😅
Klidně bych udělala prostě hezký den, zajít si třeba na bazén, bruslení nebo do kina. Udělat si třeba filmový večer s popcornem a jednohubkami. Ani bych je cíleně nedržela do půlnoci, na co. Dá se vzbudit pár minut před půlnocí a mrknout na ohňostroje. Z okolí vidím, že to stejně lidi moc neprožívají, za každou cenu dělat umělé veselí už je trochu retro. Spíš jde o to se s tím smířit, ať z tebe děti necítí nějaký smutek, že jste sami. Vždyť zas až tak o moc nejde, můžete si to celé pojmout po svém. 😉
Máme 3 děti, nejstarší 9 let... nejmladší 2 roky.. takže už 9 let máme jen dětský silvestr doma... nachystame si občerstvení..o půlnoci přitukneme...ten nejmladší je nespavec, poslední dny usíná až o půl 12... takže často chodíme spát po půlnoci...
Není nutné dělat něco neobvyklého...Můžete si udělat diskotéku, nebo si udělat večer s telkou. Dát si něco dobrého...Já strašně ráda vzpomínám na dětství, kdy jsme Silvestry trávili u dědy. Většinou i s rodiči, a vlastně se nic nedělo, jen telka, spousta dobrého jídla, povídání. Prostě pohodička.
My co vyzkouseli "veget" Silvestr jen nase rodinka doma, uz ho tak praktikujeme nekolik let... To je takova pohoda, jidlo jen co my chceme a kdy chceme, vecerni party v pyzamu a nikdo neresi jestli se hraje hra, prdi, blbne, kouka na filmy nebo vymyslime strasidelne nechutne pribehy 😆
Bude to znit sobecky, ale nemusime na nikoho brat ohledy, resit poradek, planovat spani a vstavani, delat veci "ze slusnosti" ci ze vetsina je pro...
Rano se dlouho valime v posteli, po o pujdeme na toulku do lesa a vecer nahodime dobroty na talir a svalime se na gauc. Pockame az nam sousedi udelaji ohnostroj a vsichni usneme v jedne posteli. Deti 8,5 a 7.
@klokanka31 Presne, rodice popijeji nejake cuco, hraji karty, nam povoli uzdu a je nam uplne fuk, ze jsme jen doma...o pulnoci behat po vsi a klouzat se na pozarni nadrzi... Nej vzpominky 🤩
Děkuju! Samozřejmě není potřeba nic extra. Jen předchozí roky jsme byli se ségrou a jejími dětmi a bylo to fajn. Děti si prohráli, dospělí popovídali... Hodně se teď změnilo. Celý prosince jsem hodně pracovala, měla jsem chuť někam na pár dní vypadnout, ale to samozřejmě přes Silvestr na poslední chvíli je utopie 🫣 tak na mně padla trochu depka. Ale je fakt, že jak to tady čtu, tak dětem vyzdobím pokojíček. Mám nějaký blbinky z oslav, dáme písničky, prskavky, třeba pohádku a bude nám fajn 🙂 hlavně starší chce být vzhůru do půlnoci, tak jsem zvědavá. Často v 8 už spí 🤭
Bude to super uvidíš 🙂
Ježkovi voči,jak já ti závidím 🤦😂 každý rok si říkám, kéž by manžel měl službu, ať můžu trávit Silvestra sama doma s dětmi.Zitra k nám přijde ségra s rodinou a švagrová s rodinou,ty u nás budou spát a už teď mě jímá hrůza z toho,jakej tady bude hukot, samozřejmě jako to není žádné extra slavení, sedíme u stolu a kecame, občas pořešíme něco okolo děti,ale oni dokážou udělat pěkný kravál, přece jen 6 děti...Jak ja bych si přála takhle klidný Silvestr, manžel je zase pravý opak, ten by nejraději někde mezi kamarády, velká párty,tak tohle je takový náš kompromis...jo jako mladá a bezdětná jsem samozřejmě taky trávila Silvestra s pořadným mejdan,ale už jsem asi stará bábovka a nejraději bych v pyzamu s teplyma fusaklema zalezla pod deku k televizí a praskajicimu krbu se sklenkou vína a to by pro mě byl nejkrásnější Silvestr🙏Tak Silvestru zdar🥳🎉
My jsme doma kvůli kockam kazdy rok a velka party mi teda vubec nechybi, ale nikdy jsem na to asi nebyla.
Když jsem byla s dcerou sama, tak ona usnula, ja si na pulnoc poplakala z osamění a usnula jsem. Novy rok 2016 byl vysvobození.
Minulý rok jsme byly 30.12. u pratel, kde jsme se strašně opili, tak jsme s muzem usnuli dalsi den uz v 23h 😃
Co s detmi? Hrát hry, udělat si dobré jídlo, můžete být třeba v pyžamu celý večer anebo naopak oblečení jako do divadla 😃 a můžete se nalicit anebo si udělat bláznivý účesy anebo si pouštět oblíbené pohadky, poslouchat písničky a zpívat, skákat na postelich, stavět bunkry a číst si pohádky při lampičce... je toho tolik netradičního, co jde dělat 🤩 urcite si to užijete 🥰
Když jsou děti zdravé, tak jdeme hned po setmění s prskavkama ven a trochu s něma zablbneme. Teď ovšem mají 2 ze 3 chřipku. Tak s jedním půjdu bruslit a večer dáme případně deskovky. K tomu jednohubky, pohádku, žádná křeč, žádný stres.
Od té doby, co máme malé dítě, máme aspoň rozumnou výmluvu, že nikam nemusíme 😄. Nesnáším totiž nucené akce. Odpoledne chodíme tradičně na silvestrovský fotbal, který u nás chlapi hrají, dáme si svařáka se sousedy. Zapalime prskavky, děti si blbnou. Chlapi pak jdou na jedno chvilku do hospody a my se chvilku slezeme s kamarádem ze školky a maximálně v deset jsme doma a jdeme spát 😄. O půlnoci nás vzbudí ohňostroj, dáme si všichni pusu a spíme v jedné posteli až do rána . Teď tu máme ještě jednoho kocoura, kterého chci zítra toho ohňostroje ušetřit, protože je jinak venku. Ať se nezaběhne , chudák. Děláme mu azyl na zimu,je sousedovic. No a takže takhle my, pohoda 🙂
Za 13 let, co jsme s mužem spolu, jsem byla na silvestra sama s dětmi minimálně 6*, protože byl v práci. Dokud byly úplně malé, dala jsem je klidně v 7 spát a večer jsem třeba žehlila u televize a šla v deset spát 😁. Půlnoc jsem za poslední roky zaspala mockrát. Je to přeci jen normální pracovní den v roce, není potřeba se nutit do slavení nebo smutnit.
Já za posledních tak asi deset let na silvestra vydržela do půlnoci tak čtyřikrát- vždycky když jsou sloužila. Jinak chodím v deset spát stejně jako jiný dny. Kdybych byla náhodou sama doma s dcerou, tak bysme si: nalakovaly nehty, potetovaly celý ruce, udělaly popkorn a pustili si Mimoně a všechny Já padouch a pak ji ukecala, ať jdeme spát🤣
Když jsem byla mladá a bezdětná tak jsem Silvestr milovala. 😀 party haaaard. 😀 teď je to pro mě den jako každý jiný. 🙂 letos nám to vyšlo, že máme přítelovi děti co má s ex, teda jen 2 ze 3, a dneska jsem zjistila, že pojede za jeho bratrem, protože u nich je nějaká silvestrovska party ve stylu Polynésie. Mu se tam děsně nechce, je to drahý, ale kvůli dětem no...
Furt se ujišťoval, že mi to nevadí, že je to blbý, že zůstanu sama s dětma doma...Bože ne! Já jsem šťastná. 😀 budu mít klid, žádná slavnostní večeře (tady se dělá na silvestra), žádnej bordel. 😀 děti (5 a skoro 4roky) půjdou spát klasicky kolem 21h a já se v klidu mrknu na něco v CJ v televizi aspoň. 😀
Jsem na Silvestra s dětma sama doma několik let. A bereme to jako každý jiný den. Uděláme si malé pohoštění, něco si pustíme a jdeme spát jako kdykoli jindy. A vůbec mi to nevadí. Z divokých akcí už jsem dávno vyrostla. 😀Ani alkohol téměř nepiju.
Vždycky jste s někým byli? Nesnasim nucene akce...
Miluji Silvestra, kdy si lehneme k TV i s dětmi, nachystame pohoštění, neřešíme, co má kdo na sobě...o půlnoci si pripijeme a jdeme ven...
K nám tak někdo přijít a ještě řešit chaos, kde bude kdo spat, brát ohled, tak z toho Silvestra nic nemám...
Nejsem s detmi sama a proste máme běžný den
@veruuu_kubesovic
Mam to presne tak ako ty.
Ked si predstavim,ze tu mam chystat este prespavanie niekomu,robit animatora detom a vyvarat cely den.
Nieee diky. Zabavim sa aj inak
Neznasam Silvestra,neznasam prvy januar a vlastne cely januar pretrpim a potom som v pohode.
Na akcie s manzelom chodime ked mame chut,cas a niekoho k detom,nie preto,ze je to napisane v kalendari.
@veruuu_kubesovic ano byli. Většinou ségra s dětma. Děti si pohráli = byli bezúdržbový 🙂 dospělí si popovídali, něco zahráli. Fajn večer. Žádná velká párty, jen posezení. Teď jsem rozvedená, ségra taky 🤦🏼♀️ tak to nějak nevyšlo. Známí jsou buď pryč nebo mají něco jiného. Spíš to byl takový postesk, jak se to všechno zamotalo a zůstali jsme sami. Ale už jsem si to nějak srovnala. S dětmi připravím výzdobu, občerstvení a bude to fajn 🙂
@trdelnik234 mluvíš mi z duše. Taky nesnáším leden, i únor... Za mě jsou ti dva úplně zbytečné a depresivní měsíce. Po Vánocích bych brala hned jaro.
Užiješ si tenhle den se svými dětmi, byť sama 🍀🍀🍀 jen je zítra nový rok...
@veruuu_kubesovic Děkuju ♥️
@marses někteří z nás mají v těchto měsících narozeniny😀 jako já a dcera 😀
Ale jo, já taky nemam ráda leden a únor. Vlastně ani prosinec a listopad. 😀 nemám ráda ty měsíce, kdy je furt tma. 😀 a čím jsem starší, tím mě to sere víc
@marses
Som rada,ze nie som sama.
Na jednej strane je to same Dry January, chudnutie a podobne blaboly co su strasne in teraz, n'a druhej strane dostavas "150 pozvanok" n'a novorocne pripitky a Tojkralove kolace (Galette des rois vo Fr a v BE tusim tiez).
Februrar mi nevadi, je kratky,navyse tam su prazdniny,to vzdy niekam vypadneme...
Ale ten januar 😱
Od te doby co jsem zůstala s holkama sama, tak Silvestra jsme doma, poslední dva roky s námi byla ještě ségra teda, ale zahrály jsme si hry, dokonce jsme si udelaly i diskoteku doma, většinou přes den tu bylo nějaké divadlo pro deti, tak jsme šly... zítra mám v plánu jít bruslit a poprvé tedy jsme domluveni se známými, že už odpoledne půjdeme k nim, ale jen třeba do 8-9h a půjdeme stejně domu... já si myslím že takto malé děti úplně neresi Silvestrovské oslavy atd...a já to beru tak, ze je hlavní ze jsme spolu, uděláme si hezky běžný den a je to.. neber to tak tragicky, že budete sami doma.